Αυξημένα τα τουριστικά ταξίδια των Ρώσων στο εξωτερικό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δυναμική ανάπτυξη της τάξης του 56,5% παρουσιάζουν το πρώτο εξάμηνο του 2017 τα ταξίδια για τουριστικούς σκοπούς που πραγματοποιήθηκαν στο εξωτερικό από τη Ρωσική Ομοσπονδία και τα οποία διαμορφώθηκαν σε 6,214,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Συνόρων της χώρας, τα οποία εμφανίζονται αυξημένα, σε σχέση με τα αντίστοιχα στοιχεία της Rosstat.

Τα ταξίδια για τουριστικούς σκοπούς των Ρώσων στο εξωτερικό, παρουσίασαν αύξηση για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τη Rosstat, ο αριθμός των «τουριστικών ταξιδιών» στο εξωτερικό κατά το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκε κατά 30%, ενώ στις δέκα κορυφαίες χώρες, εκτός της Τουρκίας, της Κίνας και της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβάνονται η Αμπχαζία, το Καζακστάν, η Ουκρανία, η Φινλανδία, η Εσθονία, η Πολωνία και άλλες γειτονικές χώρες.

Η πρώτη δεκάδα, σύμφωνα με την Υπηρεσία Συνόρων, έχει αλλάξει ελάχιστα από πέρυσι. Φυσικά, η Τουρκία επέστρεψε από την 19η στην πρώτη θέση, σπρώχνοντας προς τα κάτω την Τυνησία και τη Βουλγαρία. Ειδικότερα, η Τυνησία έπεσε από την 9η θέση στη 14η, χάνοντας το 24,6% των τουριστικών ροών της. Στο εσωτερικό, η Ισπανία, από τη δεύτερη θέση έπεσε στην τέταρτη, η Κύπρος από την τέταρτη στην όγδοη και η Ελλάδα από την έβδομη στην ένατη.

Τα Εμιράτα ανέβηκαν κατά μία θέση, από την όγδοη στην έβδομη, ενώ για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα συναντάται το Βιετνάμ, με αύξηση 43,5%. Ακόμη και η Τουρκία δεν μπορούσε να αποτρέψει αυτή την άνοδο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη δυναμική της αύξησης των τουριστικών ροών, η Τουρκία δεν έχει ανταγωνιστές. Αλλά αυτό μόνο με την πρώτη ματιά. Γιατί στην πραγματικότητα, μόνο η Τυνησία (-24,6%), η Φινλανδία (-21%) και η Βουλγαρία (-3%) παρουσίασαν αρνητική δυναμική από τις 30 πρώτες χώρες. Ακόμη και το Μαυροβούνιο, κατόρθωσε να διατηρήσει τη ροή τουριστών από τη Ρωσία και, μάλιστα, να αυξηθεί κατά 10,6%. Επομένως, η τάση είναι γενική και ενθαρρυντική. Αλλά, δυστυχώς, το δεύτερο εξάμηνο του έτους, φαίνεται, δεν θα είναι τόσο αισιόδοξο.

Ενδιαφέρον υπήρξε, όμως, και από «αμφιλεγόμενες» χώρες, οι οποίες, σύμφωνα με τη Rosstat, έδειξαν εξαιρετικά αποτελέσματα. Στην Αμπχαζία, για παράδειγμα, ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκαν συνολικά 1,668 εκατομμύρια τουριστικά ταξίδια, ενώ η Υπηρεσία Συνόρων κατέγραψε μόνο 10,9 χιλιάδες ταξίδια για τουριστικούς σκοπούς. Στο Καζακστάν, αντίστοιχα, καταγράφηκαν 1,275 εκατ. τουριστικά ταξίδια, έναντι 28,3 χιλιάδες ταξίδια, για την Ουκρανία 999 χιλιάδες και 64 (!) ταξίδια. Στη Νότια Οσετία, η οποία κατατάσσεται στην 22η θέση στη Rosstat καταγράφηκαν 196 χιλιάδες ταξίδια, ενώ η Υπηρεσία Συνόρων κατέγραψε 42 ταξίδια για τουριστικούς σκοπούς.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *