Αυξημένη κατά 30% η ζήτηση για ταξίδια στην Ευρώπη από τη Ρωσία

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση της ζήτησης κατά 30% για ταξίδια στην Ευρώπη από τη Ρωσία, σημειώνουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, στις αρχές Μαΐου, με την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία να είναι πρώτοι σε προτιμήσεις προορισμοί.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε η υπεύθυνη Τύπου της Ρωσικής Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας, Irina Tyurina.

Ενώ από την πλευρά της η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της εταιρίας Vand Travel, Natalya Minorsky, είπε: «Είναι σχεδόν αδύνατο να βρούμε αεροπορικά εισιτήρια σε όλους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, καθώς η ροή έχει αυξηθεί κατά μιάμιση φορά σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Υπάρχουν πολύ ακριβά εισιτήρια στα συστήματα αναζήτησης και τα block seats έχουν πωληθεί εδώ και πολύ καιρό». Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία βρίσκονται πρώτες σε ζήτηση.

Η επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης της ομάδας PAC, Nadezhda Naidis, σημείωσε επίσης την ανεπάρκεια των προτάσεων. Σύμφωνα με την ίδια, η ζήτηση για ταξίδια για τις διακοπές του Μαΐου αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, φέτος οι ταξιδιώτες προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες για τις διακοπές του Μαΐου, αναζητώντας φθηνότερα καταλύματα.

Με τη σειρά της η PR-διευθύντρια της εταιρίας Tez Tour, Larisa Akhanova, δήλωσε ότι οι εκδρομές στην Ευρώπη για τις ημερομηνίες του Μαΐου είναι λιγότερο δημοφιλείς από τους παραθαλάσσιους προορισμούς, αφού οι Ρώσοι τουρίστες εξακολουθούν να επιλέγουν χώρες με θάλασσα, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία. «Σε γενικές γραμμές, η αύξηση της ζήτησης κυμαίνεται μεταξύ 25% με 30% σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2016. Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί έχουν μεγαλύτερη ζήτηση με τη μορφή της οικογενειακών διακοπών με παιδιά», σημείωσε.

Προηγουμένως, ο γενικός διευθυντής του Intourist Viktor Topolkaraev είχε αποφανθεί ότι, το 2017 θα μπορούσε να αυξηθεί η ροή τουριστών από τη Ρωσία κατά 30%.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *