Αυξημένη κατά 50% η τουριστική ροή από τη Ρωσία προς το Ηνωμένο Βασίλειο το 2017

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 110.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 το Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα 118.000 τουρίστες από τη Ρωσία επέλεξαν να κάνουν διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο, το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2017, αριθμός αυξημένος κατά 48%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη, περυσινή περίοδο, με βάση τα στοιχεία του εθνικού τουριστικού γραφείου VisitBritain.

Σύμφωνα με το γραφείο, οι δαπάνες των Ρώσων τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2017 ανήλθαν σε 97 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή 82% υψηλότερες, σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Με βάση στοιχεία της ερευνητικής εταιρίας ForwardKeys, τα αεροπορικά εισιτήρια από την Ανατολική Ευρώπη προς το Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο Οκτωβρίου 2017 έως Μάρτιο 2018 αναμένεται να αυξηθούν κατά 8%, έναντι της ίδιας περιόδου του 2016.

«Το VisitBritain διεξάγει μια σειρά ενεργειών μάρκετινγκ και εκδηλώσεων στη Ρωσία. Τον Οκτώβριο του 2017 εγκαινιάστηκε μια διαδικτυακή εκστρατεία για την επιστήμη και την εκπαίδευση στη Ρωσία και τη Βρετανία που “έτρεχε” καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, η οποία απευθύνεται σε τουρίστες από τη Ρωσία που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό σπουδές στην Αγγλική γλώσσα και στοχεύει στην προώθηση του Εδιμβούργου, της Νότιας Αγγλίας, της Οξφόρδης, του Κέμπριτζ, του Μάντσεστερ και της Λίβερπουλ ως μερικοί από τους καλύτερους προορισμούς για ταξίδια και εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας», σημείωσε το VisitBritain.

Σύμφωνα με την κρατική στατιστική υπηρεσία, 215.000 Ρώσοι επισκέφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο για τουριστικούς σκοπούς κατά το 2016.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *