Κουντουρά
money tourism copyright photo

Αύξηση αφίξεων και εσόδων και το 2016 αναμένει η Έλενα Κουντουρά

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ικανοποιημένη από τις επιδόσεις του τουρισμού στο 7μηνο μετά από μια χρονιά-ρεκόρ το 2015 δήλωσε η Ελενα Κουντουρά, αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού, στη Πρωινή Ζώνη της ΕΡΤ.

Η ίδια εξέφρασε την πίστη ότι το 2016 θα κλείσει καλά, προσθέτοντας ότι καλύτερη εικόνα θα υπάρχει το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου όταν θα γίνει ο απολογισμός.

Η υπουργός ανέφερε ότι υπάρχει θετικό πρόσημο στις αφίξεις το 7μηνο αλλά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για τα έσοδα από τον τουρισμό, αναμένοντας τα στοιχεία του διαστήματος Ιουλίου-Οκτωβρίου. Το 60% με 80% των ετήσιων αφίξεων και των εσόδων προέρχονται από το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και μια περίοδο το Φθινόπωρο και άλλη μια την Ανοιξη, πρόσθεσε.

Η κ. Κουντουρά συμπλήρωσε ότι λογικά οι αφίξεις και τα έσοδα φέτος θα εμφανίσουν αύξηση σε σύγκριση με το 2015.

Η ίδια ανέφερε ότι στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, κάτι που επιτυγχάνεται φέτος με τις διεθνείς αφίξεις να ξεκινούν στις αρχές Απριλίου και να τελειώνουν τον Νοέμβριο.

Ερωτηθείσα για τις αφίξεις τελευταίας στιγμής, η κ. Κουντουρά παρατήρησε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που ταξιδεύουν λόγω δυσάρεστων γεγονότων όπως η τρομοκρατία.

Η υπουργός ανέφερε ότι το 16% των Γερμανών που θα ταξίδευαν στο εξωτερικό αποφάσισαν να μείνουν στη χώρα τους αλλά οι αφίξεις Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα εμφανίζουν αύξηση άνω του 8%.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι υπάρχει αύξηση των τουριστικών ροών από την Ρωσία, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες και περιοχές.

ΠΗΓΗ : www.ert.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *