rodos
ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αγαπημένος προορισμός φέτος η Ρόδος για Βέλγους και Ολλανδούς τουρίστες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η Ρόδος, αγαπημένος προορισμός φέτος για Βέλγους και Ολλανδούς τουρίστες, κέρδισε για άλλη μια φορά, τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον όχι μόνο τουριστικών φορέων και παραγόντων Βελγίου και της Ολλανδίας, αλλά και πλήθους επισκεπτών από τις Κάτω Χώρες, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού “Salon des Vacances 2018”, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου 2018, στις Βρυξέλλες.

Η έκθεση “Salon des Vacances ”, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 800 εκθέτες από 70 χώρες, αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στο Βέλγιο.

Εξαιρετική και αποτελεσματική η συμμετοχή της Διεύθυνσης  Τουρισμού Δήμου Ρόδου στο stand της Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που διατέθηκε από τον ΕΟΤ, αλλά και στο ξεχωριστό περίπτερο του Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ. στον εκθεσιακό κέντρο των Βρυξελλών “Brussels Expo”.

rodosΗ  παρουσία του Δήμου Ρόδου στη συγκεκριμένη έκθεση, αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε μετ΄ επιτάσεως από τους τοπικούς τουριστικούς φορείς και παράγοντες,  κατά την σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Εντυπωσιακή και συντονισμένη λοιπόν η παρουσία του  Δήμου Ρόδου στην “Salon des Vacances 2018”, ο οποίος εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο κορυφής, από το Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης και την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Αμφότεροι είχαν επαφές με την υπουργό τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, με την οποία συζήτησαν θέματα προβολής και περαιτέρω προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου, καθώς και θέματα ανάπτυξης του εναλλακτικού τουρισμού στο νησί.

Παράλληλα είχαν συνεργασία με τουριστικούς παράγοντες του Βελγίου καθώς και με στελέχη του ΕΟΤ Βελγίου, όπως η προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα Ελένη Σκαρβέλη.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ η Ελλάδα το 2017 ήλθε δεύτερη στις προτιμήσεις των Βέλγων τουριστών, με τη συγκεκριμένη έκθεση να καταγράφει  προσέλευση 101.795 επισκεπτών. Την ίδια χρονιά καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις αφίξεις Βέλγων τουριστών στην Ελλάδα που ξεπέρασαν τις 509.000 για πρώτη φορά, σημειώνοντας άνοδο 12%.

Στο πλαίσιο δε των επαφών της υπουργού Τουρισμού στην έκθεση στις Βρυξέλλες με παράγοντες της βελγικής τουριστικής αγοράς, έγινε γνωστό ότι οι προκρατήσεις για το 2018 κινούνται εξίσου ανοδικά και αναμένεται εκ νέου μεγάλη αύξηση.

Ανοδικά κινούνται και οι προκρατήσεις για τη Ρόδο από Βέλγιο και Ολλανδία όπως διαπιστώθηκε και από τις επαφές που είχε η αντιδήμαρχος κα Χατζηλαζάρου με τουριστικούς παράγοντες του Βελγίου.

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος έδωσαν συνεντεύξεις σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους ενισχύοντας την εικόνα της Ρόδου στη βελγική αγορά, τοποθετώντας το νησί ως ιδανικό προορισμό ποιοτικών διακοπών.

Η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου  εκπροσωπήθηκε από την διευθύντρια της κα Βεατρίκη Σέρβου και τον προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κ. Κώστα Χατζίκο. Παρείχαν πληροφορίες σε δεκάδες επισκέπτες, ενώ ανάρπαστο έγινε κυριολεκτικά το πλούσιο έντυπο υλικό της Ρόδου στη γαλλική και ολλανδική γλώσσα που διένειμαν στους επισκέπτες.

Το συγκεκριμένο έντυπο υλικό εκπονήθηκε καθ΄ ολοκληρίαν από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου και είναι ένα πλήρες  αφιέρωμα  στο νησί της Ρόδου, στην ιστορία και τον πολιτισμό του, στις δραστηριότητες, τις εκδηλώσεις, τη γαστρονομία, τα παραδοσιακά προϊόντα, τα  αθλήματα, τα θαλάσσια σπορ και όλα όσα  μπορεί να προσφέρει το νησί στους επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Στελέχη και συνεργάτες της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν στους επισκέπτες μελεκούνια και  παραδοσιακά γλυκά προσφορά της εταιρίας  «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *