Αγωνία και για τις άγονες γραμμές

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Επανέλεγχο των επιδοτούμενων άγονων αεροπορικών γραμμών που επιβαρύνουν τα κρατικά ταμεία με 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως εξήγγειλε ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.
Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη, ο υπουργός μίλησε για κατάργηση των «ρουσφετιών» τονίζοντας ότι γραμμές εσωτερικού επιδοτούνται με ποσά διπλάσια ή τριπλάσια από το κόστος των εισιτηρίων προς ευρωπαικές πρωτεύουσες.
Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το εισιτήριο προς Λονδίνο κοστίζει σήμερα από 158 έως 213 ευρώ όταν η πτήση Άκτιο- Σητεία επιδοτείται με 547 ευρώ τη θέση, Θεσσαλονίκη – Σκύρος 459 ευρώ κ.α..
«Είναι το Αθήνα –Ζάκυνθος άγονη γραμμή;» είπε ο κ. Σπρίτζης και υπογράμμισε ότι το κράτος πληρώνει ακόμα και αν το αεροπλάνο πάει άδειο. Ο υπουργός Μεταφορών διαβεβαίωσε ότι απομακρυσμένες περιοχές δεν θα έχουν πρόβλημα (π.χ Κάλυμνος –Καστελόριζο) και γνωστοποίησε ότι θα εισαχθούν κριτήρια όπως η εποχικότητα (καλοκαιρινή περίοδος), διαχωρισμός επιβατών (ντόπιοι- τουρίστες), χιλιομετρική απόσταση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *