Agust caffe: Ο χρυσός κόκκος που φέρνει την Ιταλία μαζί του

Agust caffe: Ο χρυσός κόκκος που φέρνει την Ιταλία μαζί του

0
agust

O AGUST CAFFE, ένας πολυβραβευμένος καφές που… αθόρυβα κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Είναι ο ιταλικός καφές που χαρίζει αυθεντική απόλαυση και, τώρα, έρχεται να απογειώσει τις αισθήσεις δυναμικά και… πανελλαδικά.

Ο August caffe, ακολουθεί πλήρως τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης όσον αφορά την ποιότητα: CSC (certificate of speciality coffee), βιολογικής καλλιέργειας ή  fairtrade, που εξασφαλίζει την απόλυτη ικανοποίηση του πιο απαιτητικού γευσιγνώστη,  έρχεται να κερδίσει την Ελλάδα.

agustΜε τις μοναδικές ποικιλίες GENTILE, ELEGANTE, NATURA EQUA, η εταιρεία Agust Cafe παράγει από το 1956 και διανέμει εκλεπτυσμένα χαρμάνια καφέ, με κύριο σκοπό τους το γευστικό ταξίδι των μοναδικών αρωματικών τους ιδιοτήτων κάτω από τις υψηλές  προδιαγραφές ποιότητας και με το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Από τους εκατομμύρια κόκκους καφέ, επιλέγονται με ηλεκτρονικά μέσα μόνο οι καλύτεροι. Ο καφές διαλέγεται κόκκο – κόκκο με φωτοκύτταρο έτσι ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας ακατάλληλος  ο οποίος θα μπορούσε να αλλοιώσει το γευστικό επιθυμητό αποτέλεσμα.   Για την παραγωγή χρησιμοποιούνται μόνο εκείνοι οι κόκκοι που μπορούν εξασφαλίσουν την ικανοποίηση  και την απόλαυση ενός άριστου καφέ.

Επιπλέον, ο καφές Agust, ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα πιστοποίησης CSC, bio ή faitrade, τα οποία αποδίδονται σε πολύ λίγες ποικιλίες καφέ στον κόσμο.

Το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα  οφείλεται στο γεγονός ότι οι κόκκοι καλλιεργούνται σε συγκεκριμένο υψόμετρο. Ακολουθεί ο ηλεκτρονικός έλεγχος διαλογής τους, το κατάλληλο ψήσιμο και η σωστή συσκευασία τους. Κάθε άλλο παρά τυχαία  ο August Caffe βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου τα τελευταία 9 χρόνια, κατακτώντας διαδοχικά τα χρυσά μετάλλια από το 2008 έως και σήμερα.

 

H ιστορία…

Η ΓΕΝΝΗΣΗ. 1956 Iταλία

Ο Augusto και η Mariarosa Corsini ένα νιόπαντρο ζευγάρι, ανοίγουν ένα μικρό καφενείο χειροποίητου καφέ. Τα πρώτα πακέτα εκείνης της περιόδου δείχνουν το σύνθημα: “όσο μικρότερος ο χρόνος καβουρντίσματος … τόσο μεγαλύτερη ή απόλαυση του καλύτερου καφέ”. Από τότε, πόσα πράγματα έχουν αλλάξει … τόσα πολλά, εκτός από το πάθος και τη φροντίδα για καλό καφέ.

Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. 1967

Ο καφές Agust εκτιμάται όλο και περισσότερο στην τοπική αγορά και οι απαιτήσεις για περισσότερο καφέ αναγκάζουν την οικογένεια Corsini να κινηθεί για να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο τμήμα παραγωγής και αποθήκευσης. Η εταιρεία μετακινείται στα προάστια της Μπρέσια σε ένα χώρο 500 τ.μ. και προσλαμβάνει 6 πωλητές.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ. 1981

Το τρίτο παιδί του Augusto και της Mariarosa, ο Marco, ολοκληρώνει τις σπουδές του και εισέρχεται στην εταιρεία, η οποία περιλαμβάνει τώρα 8 εργαζόμενους. Δύο υπαλλήλους, έναν αντιπρόσωπο που έχει αναλάβει την προώθηση του καφέ, την πρωτότοκη κόρη Laura και, φυσικά, τον Augusto Corsini και τη σύζυγό του Mariarosa.

ΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ. 1992

Έτος κατασκευής της σημερινής έδρας του Caffè Agust στην Brescia, απο του Antonio Allegri, συνολικής επιφάνειας 2500τμ. Το προσωπικό αυξήθηκε σε 12 άτομα. Ένα εσωτερικό εργαστήριο μηχανικής ανάλυσης δημιουργείται με την συνδρομή 2 εξειδικευμένων τεχνικών ώστε να εξασφαλίζεται στους πελάτες πιο γρήγορη και επαγγελματική εξυπηρέτηση.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ. 1999

Έτος κατασκευής της σημερινής έδρας του Caffè Agust στην Brescia, απο του Antonio Allegri, συνολικής επιφάνειας 2500τμ. Το προσωπικό αυξήθηκε σε 12 άτομα. Ένα εσωτερικό εργαστήριο μηχανικής ανάλυσης δημιουργείται με την συνδρομή 2 εξειδικευμένων τεχνικών ώστε να εξασφαλίζεται στους πελάτες πιο γρήγορη και επαγγελματική εξυπηρέτηση.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. 2004

Το πρώτο γραφείο εμπορίου καφέ Agust στο εξωτερικό ανοίγει και η εταιρεία αρχίζει να παρουσιάζει την ποιότητα του καφέ Agust στην ευρωπαϊκή αγορά ενώ στη συνέχεια στρέφεται και σε αγορές που βρίσκονται στη άλλη άκρη του Αντλαντικού.

ΝΕΟ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ. 2007

Το πάθος της οικογένειας Corsini για την παραγωγή προϊόντων καφέ υψηλής ποιότητας, την αναγκάζει να προβεί σε μια εκτενής ανακαίνιση, σχεδόν του συνόλου το τμήματος παραγωγής. Μια επιλογή προερχόμενη από την επιθυμία μας να παράγουμε και να προφέρουμε καλύτερα προϊόντα αλλά και για να εγγυηθούμε τα υψηλά πρότυπα ποιότητας που μέχρι στιγμής έχουν διακρίνει τον καφέ Agust στην αγορά.

Η ΤΡΙΤΗ ΓΕΝΙΑ. 2010

Ο Giovanni Corsini, τρίτο σε σειρά γεννημένο παιδί της οικογένειας Corsini, μετά την αποφοίτησή του από το λύκειο και έχοντας εργαστεί στο εξωτερικό, προωθεί σταδιακά τις ιδέες του του σε κάθε τμήμα για μια συνειδητή εισαγωγή καινοτομιών, με σκοπό την εταιρική συνδιαχείριση.

REBRANDING. 2014

Ο καφές Agust αναδημιουργεί το σχεδιαστικό πλάνο των προϊόντων και των υπηρεσιών του για να πάρει τη μορφή που έχει εκπονηθεί από τον επανασχεδιασμό της εταιρικής εικόνας της εταιρείας: από το Brand στην εταιρική δομή και από την επικοινωνία στην εισαγωγή καινούργιων προτύπων ποιότητας.

60 ΧΡΟΝΙΑ. 2016

Ο καφές Agust γιορτάζει τα 60 του χρόνια με ένα μεγάλο γεγονός στην πλατεία της Μπρέσια και δρομολογεί νέα προϊόντα όπως ο μονογονεϊκός καφές και το νέο φίλτρο “IlFiltrato”. Παράλληλα, γεννήθηκε το νέο project της εταιρείας, το οποίο φιλοξενεί και τον πρώτο ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου Agust.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ