Αρχική > ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ > Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων στον Τουρισμό
egypt
photo: Υπουργείο Τουρισμού Αιγύπτου

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε ρεκόρ εσόδων στον Τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ο αιγυπτιακός τουρισμός πέτυχε φέτος τα υψηλότερα έσοδά του, παρά την απαγόρευση των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, σε έναν από τους βασικούς προορισμούς του, το Sharm el-Sheikh.

Η υπουργός Τουρισμού Rania Al-Mashat δήλωσε ότι ο κλάδος είχε καταγράψει έσοδα ύψους £ 9,91δις το 2018-19.

Οι αφίξεις ξένων τουριστών έφθασαν ήδη τα 12 εκατομμύρια φέτος, και προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν το ανώτατο σημείο των 13,6 εκατομμυρίων του 2010.

Το Γραφείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας ήρε τους περιορισμούς στις πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Sharm el-Sheikh στις 22 Οκτωβρίου μετά από τέσσερα χρόνια.

Από τότε, αρκετοί τουριστικοί φορείς έχουν επανεισαγάγει τον προορισμό στα προγράμματά τους, συμπεριλαμβανομένης της Tui.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η απαγόρευση έχει αρθεί, πράγμα που αποτελεί απόδειξη του συντονισμού μεταξύ των δύο βρετανικών και αιγυπτιακών κυβερνήσεων”, δήλωσε η υπουργός, η οποία τόνισε ότι οι επιπτώσεις από την κατάρρευση του Thomas Cook ήταν ελάχιστες για τις τουριστικές επιχειρήσεις στη χώρα.

Εν τω μεταξύ, το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο πρόκειται να ανοίξει τον Οκτώβριο στο Κάιρο, το οποίο δήλωσε η Al-Mashat ότι θα «διαφοροποιήσει» την προσφορά της Αιγύπτου και θα προσελκύσει πελάτες που αναζητούν τόσο τον ήλιο, όσο και τον πολιτισμό. Θα είναι το μεγαλύτερο αρχαιολογικό μουσείο στον κόσμο και θα φιλοξενήσει 100.000 αρχαιότητες, συμπεριλαμβανομένου του τάφου του Τουταγχαμών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *