athens
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

AIRBNB : Δεν δίνουμε στοιχεία… Προκλητική απάντηση της εταιρίας!!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Οι οικοδεσπότες στην Airbnb θέλουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στην εφορία και θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το απόρρητό τους. Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θέλουμε να συνεργαστούμε με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία στην Ελλάδα και με τη συνεργασία μπορούμε να συμβάλουμε στην τόνωση των οικονομικών και κοινωνικών ευκαιριών για όλους τους  ανθρώπους, να δημιουργήσουμε νέα φορολογικά έσοδα και να βοηθήσουμε στην εξάπλωση των τουριστικών παροχών στην κοινωνία».

Αυτή είναι η απάντηση της Airbnb στα δημοσιεύμτα ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης σύμφωνα με τα οποία η εταιρία αρνείται να παράσχει στοιχεία στις ελληνικές φορολογικές αρχές για όσους ενοικιάζουν οικίες, φοροδιαφεύγοντας και μη δηλώνοντας όπως έχουν υποχρέωση τις μισθώσεις αυτές στις φορολογικές αρχές. Μάλιστα αναφέρει ότι το 2016 φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μέσω Airbnb 770.000 τουρίστες!!!

airbnbΗ απάντηση της Airbnb είναι “μη απάντηση”, αφού “διαγιγνώσκει” ότι οι Έλληνες ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους μέσω Airbnb, “θέλουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στην εφορία”, τονίζει ότι “θέλουμε να βοηθήσουμε”, αλλά “πρέπει να διατηρήσουμε το απόρρητό τους. Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θέλουμε να συνεργαστούμε με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο”.

athens
ksd photo

Mάλιστα σύμφωνα με έρευνα του ΞΕΕ “Η οικονομία διαμοιρασμού στη διαμονή εμφανίζει έντονη δυναμική όμως προκαλεί έντονες αρνητικότητες: το μέγεθός της στην Ελλάδα το 2017 ξεπερνά τα € 1,71 δισ.. Ωστόσο εξαιτίας της, η ξενοδοχειακή αγορά υφίσταται καθαρές απώλειες ύψους €~ 525 εκ., σε ετήσια βάση, «χάνονται» 13.860 θέσεις εργασίας, ενώ τα καθαρά διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου ανέρχονται σε € ~ 88 εκ.. Παρά το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχει πλέον δημιουργηθεί ένα σχετικό θεσμικό πλαίσιο για τη ρυθμιστική ενσωμάτωσή της στην ευρύτερη οικονομία, μέσω του Ν. 4446/2016, του Ν. 4465/2017 και του Ν. 4472/2017, εντούτοις εξακολουθούν να υφίστανται ζητήματα διαφορετικής φορολογικής αντιμετώπισης μεταξύ των δύο τομέων”.

Τι υποστηρίζει η εταιρία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας:

  • Η Airbnb μοιράζεται πληροφορίες με την Ελλάδα σχετικά με τη μισθωση κατοικιών. Τα προσωπικά δεδομένα μοιράζονται μόνο μέσω έγκυρης νομικής αίτησης σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαίους νόμους περί προστασίας δεδομένων. Η Airbnb λαμβάνει αυτά τα αιτήματα σοβαρά και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να ανταποκριθεί.
  • Ξέρουμε ότι οι οικοδεσπότες θέλουν να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους και θέλουμε να βοηθήσουμε. Μέχρι σήμερα, η Airbnb έχει συνάψει συμφωνίες για την είσπραξη και την αποστολή ξενοδοχειακών και τουριστικών φόρων για λογαριασμό οικοδεσποτών με πάνω από 310 δικαιοδοσίες, παραδίδοντας πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε ξενοδοχειακούς και τουριστικούς φόρους σε όλο τον κόσμο.
  • Η Airbnb συμβάλλει στην ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουρισμού στην Ελλάδα, δημιουργεί νέες οικονομικές δραστηριότητες, επεκτείνει τα οφέλη σε περισσότερες οικογένειες και κοινότητες και υποστηρίζει τους κατοίκους που μοιράζονται τα σπίτια τους. Το 2016, οι οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα καλωσόρισαν πάνω από 770.000 επισκέπτες στα σπίτια τους, με την τυπική λίστα να μοιράζεται για λιγότερο από τρεις ημέρες το μήνα και ο τυπικός οικοδεσπότης να κερδίζει $ 2.800 το χρόνο.
Η Airbnb

airΗ Airbnb, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνιας, είναι μια αξιόπιστη κοινότητα και πλατφόρμα μέσω της οποίας οποιοσδήποτε μπορεί να καταχωρήσει, να ανακαλύψει και να κάνει κράτηση σε μοναδικά καταλύματα σε όλο τον κόσμο — από το διαδίκτυο μέσω υπολογιστή ή κινητού τηλεφώνου. Είτε πρόκειται για ένα διαμέρισμα για μία διανυκτέρευση, ένα κάστρο για μια εβδομάδα ή μια βίλα για ένα μήνα, η Airbnb προσφέρει μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες για κάθε budget , σε περισσότερες από 35.000 πόλεις και 190 χώρες. Με κορυφαία διεθνή εξυπηρέτηση πελατών και με μία μεγάλη κοινότητα χρηστών που εξαπλώνεται διαρκώς, η Airbnb είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αξιοποιήσετε οικονομικά τον έξτρα χώρο σας, παρουσιάζοντάς τον σε ένα κοινό εκατομμυρίων χρηστών.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *