Airbnb Enhanced Clean: Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα της Airbnb

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα βελτιωμένα πρωτόκολλα καθαρισμού της Airbnb είναι πλέον διαθέσιμα για να στηρίξουν τους οικοδεσπότες και τις κυβερνήσεις πριν από επανεκκίνηση των ταξιδιών.

Η πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης θα παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και εργαλεία για οικοδεσπότες σε 12 χώρες: Αυστραλία, Βραζιλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μεξικό, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες. Τις επόμενες εβδομάδες, τα εργαλεία αυτά θα διατεθούν σε περισσότερους οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο.

Τα πρότυπα ενημερώνονται με οδηγίες που εκδίδονται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, καθώς και συμβουλές από τον πρώην Γενικό Χειρούργο από τις Η.Π.Α, Vivek Murthy. Η Airbnb συνεργάστηκε, επίσης, με την Diversey, μια κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στους τομείς της καθαριότητας και της υγιεινής, η οποία ενέκρινε το βελτιωμένο πρωτόκολλο καθαρισμού και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη περισσότερων λύσεων για την κοινότητα της Airbnb.

Όλοι οι οικοδεσπότες στις δώδεκα παραπάνω χώρες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο βελτιωμένο εκπαιδευτικό υλικό  στη γλώσσα τους μέσω του Κέντρου Πόρων, συμπεριλαμβανομένου ενός Οδηγού γρήγορης εκκίνησης και ενός Εγχειριδίου καθαρισμού με οδηγίες σχετικά με τη χρήση εξοπλισμού ατομικής προστασίας, την καθαριότητα των δωματίων εντός του σπιτιού, τη σωστή απολύμανση και την αγορά των απαραίτητων προμηθειών.

Εκτός από τα πρωτόκολλα ασφαλείας, οι οικοδεσπότες θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των κυβερνήσεων και των τοπικών υγειονομικών αρχών.

Για να εγγράψουν τα σπίτια τους στο πρόγραμμα Airbnb Enhanced Clean, οι οικοδεσπότες θα πρέπει να μεταβούν απευθείας στους λογαριασμούς τους στην πλατφόρμα Airbnb, όπου θα ελέγχουν σχετικές οδηγίες και θα ολοκληρώνουν ένα κουίζ για να λάβουν μία βεβαίωση.

Οι οικοδεσπότες που δεσμεύονται να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο καθαρισμού θα λάβουν ένα ειδικό μήνυμα στην καταχώρισή τους τις επόμενες ημέρες, ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν για την τήρηση των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφαλείας από το κατάλυμα το οποίο επισκέπτονται.

Εάν οι οικοδεσπότες δεν είναι σε θέση να δεσμευτούν για την τήρηση του πρωτοκόλλου καθαρισμού, μπορούν μέσω μίας νέας υπηρεσίας να επιλέξουν να αφήσουν “κενό” το κατάλυμα τους για όσο διάστημα χρειάζεται μέχρι αυτό να καταστεί “ασφαλές”. Οι κρατήσεις θα αποκλειστούν αυτόματα κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου, το οποίο ανέρχεται στις 72 ώρες. Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί το γεγονός  ότι οι οικοδεσπότες είναι εξοπλισμένοι με τις βέλτιστες πρακτικές για τον καθαρισμό, η Airbnb θα συνεχίσει να δημιουργεί  νέο εκπαιδευτικό υλικό και να παρέχει νέες δυνατότητες.

Το πρόγραμμα Airbnb Enhanced Clean βασίζεται στις αξιολογήσεις των χρηστών των καταλυμάτων του Airbnb, οι οποίοι σε ποσοστό 94% δήλωσαν ικανοποιημένοι με το επίπεδο καθαριότητας δίνοντας βαθμολογία 4 ή 5 αστεριών. Οι οικοδεσπότες που θα εφαρμόσουν τα μέτρα καθαριότητας της Airbnb θα έχουν κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της προστασίας του εαυτού τους, των φιλοξενούμενων και των κοινοτήτων στις οποίες ζουν.

Εκτός από τα πρωτόκολλα η Airbnb θα παρέχει πρωτοβουλίες καθαριότητας και υγιεινής για προσωπικές Εμπειρίες σε χώρες και περιοχές όπου αυτές θα είναι διαθέσιμες βάσει πάντοτε των οδηγιών των τοπικών κυβερνήσεων και των εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας. Αυτές οι οδηγίες συμπεριλαμβάνουν τη χρήση μάσκας από όλους τους οικοδεσπότες, τη μείωση του αριθμού των groups και την τήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Για τις Εμπειρίες που θα λαμβάνουν χώρα σε ιδιωτικούς χώρους απαιτείται η εφαρμογή επαυξημένων πρωτοκόλλων υγείας.

Οι κυβερνήσεις και οι υγειονομικές αρχές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις οδηγίες αυτές, ώστε να ενημερώνουν τον κόσμο σχετικά με την επανεκκίνηση των κοινοτήτων και των τουριστικών τους οικονομιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Airbnb Enhanced Clean πατήστε ΕΔΩ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *