airbnb

Η Airbnb επιστρέφει στις… ρίζες της | Προωθεί προσιτές διαμονές σε απλά δωμάτια

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Airbnb επιστρέφει στις… ρίζες της, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, εστιάζοντας στην ενοικίαση μονόκλινων δωματίων σε ταξιδιώτες που ανησυχούν για τις αυξήσεις του κόστους διαβίωσης.

Η “ολοκαίνουργια εκδοχή” της αρχικής ιδέας της Airbnb, που ακούει στο όνομα Airbnb Rooms καλύπτει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ιδιωτικά υπνοδωμάτια, με καταχωρήσεις που περιλαμβάνουν πρόσβαση σε κοινόχρηστο χώρο, όπως η κουζίνα, το σαλόνι ή ο κήπος κι έρχεται, καθώς ο “γίγαντας” της αγοράς του διαμοιρασμού ανέμενε περισσότερες από 300 εκατομμύρια αφίξεις επισκεπτών, μετά το τέλος της πανδημίας.

Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να αναζητούν μόνο υπνοδωμάτια με μια νέα σειρά φίλτρων να τους επιτρέπει να βλέπουν μόνο δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Η εταιρία θα επισημαίνει επίσης ποια ιδιωτικά δωμάτια δεν διαθέτουν εσωτερικό ή εξωτερικό κλείδωμα, επιτρέποντας στους επισκέπτες να γνωρίζουν το επίπεδο ιδιωτικότητας πριν κάνουν κράτηση.

“Ένα από τα πράγματα που γνωρίζουμε ότι απασχολούν τους ανθρώπους είναι ο πληθωρισμός και η πιθανότητα ύφεσης”, δήλωσε ο Nate Blecharczyk, συνιδρυτής της εταιρίας. “Και έτσι τα χρήματα έχουν πραγματικά σημασία. Πιστεύουμε ότι τα Ιδιωτικά Δωμάτια είναι μια πολύ ελκυστική πρόταση αξίας και ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαλυφθεί και να επαναλανσαριστεί αυτή η κατηγορία”, πρόσθεσε.

Η μέση τιμή για ένα δωμάτιο της Airbnb στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι 59 λίρες τη βραδιά, σύμφωνα με τον κ. Blecharczyk, και σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερο από το 80% των διαμονών σε ιδιωτικά δωμάτια ήταν λιγότερο από 100 δολάρια (80 λίρες) τη βραδιά.

Η εξέλιξη

Η αλλαγή στην εστίαση σηματοδοτεί μια επιστροφή στα βασικά για την εταιρία, η οποία ξεκίνησε το 2007 όταν οι συγκάτοικοι Brian Chesky και Joe Gebbia άρχισαν να νοικιάζουν χώρο με στρώματα αέρα στο σαλόνι του σπιτιού τους, στο Σαν Φρανσίσκο. Ο Blecharczyk προσχώρησε το 2008, καθώς το B&B ενός δωματίου μετατράπηκε σε μια πλήρη επιχείρηση, προσφέροντας ευκαιρίες σε ανθρώπους που χρειάζονταν δωμάτιο ξενοδοχείου με εκείνους που είχαν ένα ελεύθερο δωμάτιο και χρειάζονταν επιπλέον χρήματα. Μέχρι το 2009, η Airbnb είχε επεκταθεί σε πλήρεις ιδιοκτησίες, οι οποίες σταδιακά άρχισαν να κυριαρχούν στις καταχωρήσεις στην πλατφόρμα.

Απάντηση στους επικριτές

Η επιστροφή στην προώθηση ιδιωτικών δωματίων θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την Airbnb να απαντήσει στις επικρίσεις για τον ευρύτερο αντίκτυπό της στις πόλεις και τις τουριστικές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Καθώς οι ενοικιάσεις ολόκληρων κατοικιών έχουν αυξηθεί, η εταιρία βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαραθέσεων σχετικά με τον υπερτουρισμό και την έλλειψη κατοικιών, με τους κατοίκους δημοφιλών προορισμών διακοπών να κατηγορούν τους ιδιοκτήτες ότι αποσύρουν τα σπίτια από την αγορά ενοικίασης προκειμένου να τα διαθέσουν ως καταλύματα στους τουρίστες με πολύ μεγαλύτερα οφέλη.

Διαβατήριο Οικοδεσπότη

Το Διαβατήριο Οικοδεσπότη, αποκλειστικά για τα Airbnb Δωμάτια, δίνει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τους οικοδεσπότες ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας, πριν την κράτηση. Πατώντας στο Διαβατήριο Οικοδεσπότη είναι εμφανής μεγαλύτερη φωτογραφία και λεπτομέρειες που έχουν μοιραστεί οι οικοδεσπότες όπως που πήγαν σχολείο, τι δουλειά κάνουν και άλλες πληροφορίες.

Η νέα Κατηγορία Airbnb Δωμάτια περιλαμβάνει ένα επιμελημένο σύνολο ενός εκατομμυρίου ιδιωτικών δωματίων με λεπτομέρειες για κοινόχρηστους χώρους όπως κουζίνα, σαλόνι ή αυλή. Νέα φίλτρα για πιο εύκολο διαχωρισμό στον “τύπο χώρου” και την εναλλαγή μεταξύ δωματίων, ολόκληρων σπιτιών ή άλλου και βελτιωμένη μέση τιμή. Νέες λειτουργίες απορρήτου για τα δωμάτια που δείχνουν ξεκάθαρα εάν υπάρχει κλειδαριά στο υπνοδωμάτιο, καθώς και αν τα μπάνια είναι κοινόχρηστα και αν άλλα άτομα εκτός του οικοδεσπότη θα βρίσκονται στο σπίτι κατά τη διάρκεια της διαμονής.

50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις με βάση τα σχόλια των επισκεπτών

Αναμένοντας μια ταξιδιωτική σεζόν ρεκόρ, η Airbnb βελτιώνει σχεδόν κάθε πτυχή των υπηρεσιών της – και το κάνει με βάση τα σχόλια της κοινότητάς της. “Εκατομμύρια άνθρωποι μας έχουν δώσει σχόλια για το πώς να βελτιώσουμε το Airbnb. Ακούσαμε”, είπε ο Brian Chesky. “Σήμερα, παρουσιάζουμε το πιο εκτεταμένο σύνολο ενημερώσεων που έγινε ποτέ. Η προσέγγισή μας με γνώμονα τον σχεδιασμό σημαίνει ότι κάνουμε πάντα την Airbnb καλύτερο και οι περισσότερες από 50 νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις μας είναι μόνο η αρχή. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να βελτιώνουμε την Airbnb”, πρόσθεσε.

Οι 7+1 από τις 50+ νέες δυνατότητες και αναβαθμίσεις που ξεκινούν να είναι διαθέσιμες από σήμερα είναι:

Εμφάνιση συνολικής τιμής, ξεκάθαρες οδηγίες checkout, βελτιωμένοι χάρτες, επανασχεδιασμένα Αγαπημένα, πιο απλές και πιο οικονομικές μηνιαίες διαμονές, προτεραιότητα εξυπηρέτησης πελατών σε ταξίδι, πληρωμή με την πάροδο του χρόνου άμεση πίστωση επανακράτησης.

Ως μέρος των 50+ νέων λειτουργιών και αναβαθμίσεων, λανσάρονται και 25 βελτιώσεις για Hosts, συμπεριλαμβανομένων νέων εργαλείων τιμολόγησης ώστε να πετύχουν ανταγωνιστικές τιμές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες εκπτώσεις και να συγκρίνουν την καταχώρισή τους με παρόμοιες στην περιοχή τους. Περιλαμβάνεται επίσης μια ετήσια προβολή στο ημερολόγιο, η δυνατότητα εύκολης εισαγωγής οδηγιών checkout, αποδείξεων ανάγνωσης και νέων γρήγορων απαντήσεων στα μηνύματα και πολλά άλλα.

H παγκόσμια διάθεση ξεκινά σήμερα.

Airbnb και Airbnb Δωμάτια στην Ελλάδα – Οι τάσεις αναζητήσεων των Ελλήνων το 1ο τρίμηνο 2023

Και στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα επιλογών στην κατηγορία ιδιωτικά δωμάτια, προσφέροντας στους επισκέπτες της αίσθηση της φιλοξενίας μέσα από προσιτές τιμές. Οι διανυκτερεύσεις σε ιδιωτικές καταχωρήσεις δωματίων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά περίπου 50 τοις εκατό πέρσι σε σχέση με το 2021. Η μέση τιμή του δωματίου είναι στα 81 ευρώ όταν παγκόσμια είναι 100 δολάρια, με την ποιότητα να παραμένει υψηλή καθώς το 80% των διαμονών που αξιολογήθηκαν σε ιδιωτικό δωμάτιο στην Ελλάδα έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων.

Οι κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων για τους επισκέπτες από την Ελλάδα είναι: Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Δωμάτια, Εθνικά πάρκα και Σκι. Παρακάτω παρατίθενται στοιχεία για τις αναζητήσεις των Ελλήνων σε προορισμούς εντός και εκτός Ελλάδας το 1ο τρίμηνο του 2023. Οι επισκέπτες από την Ελλάδα αναζητούν ήλιο, αξιοθέατα και πεζοπορίες με τις πέντε κορυφαίες κατηγορίες κρατήσεων αυτό το καλοκαίρι, όπως Παραλία, Εμβληματικές πόλεις, Παραθαλάσσια, Κυκλαδίτικα σπίτια, και Εθνικά πάρκα.

Οι κορυφαία καλοκαιρινοί προορισμοί εσωτερικού με αναζήτηση από επισκέπτες από την Ελλάδα το 1ο τρίμηνο 2023

1. Γάιος
2. Λήμνος
3. Σκύρος
4. Τήνος
5. Σχοινούσα
6. Κίμωλος
7. Ανάφη
8. Περιφερειακή Ενότητα Θάσου
9. Αρεόπολη
10. Μυτιλήνη

Οι κορυφαία καλοκαιρινοί διεθνείς προορισμοί με αναζήτηση από Έλληνες επισκέπτες το 1ο τρίμηνο 2023

1. Βαλέτα, Μάλτα
2. Βιέννη, Αυστρία
3. Ρώμη, Ιταλία
4. Βαρκελώνη, Ισπανία
5. Μαδρίτη, Ισπανία
6. Λισαβόνα, Πορτογαλία
7. Παρίσι, Γαλλία
8. Μιλάνο, Ιταλία
9. Άμστερνταμ, Ολλανδία
10. Βενετία, Ιταλία

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *