hertz

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλλε η Hertz σε ΗΠΑ και Καναδά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο γίγαντας ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz Global Holdings, Inc. υπέβαλε αίτηση πτώχευσης την Παρασκευή το βράδυ, στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αφού δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους δανειστές τoυ.

Ο αμερικανικός κολοσσός αντιμετώπιζε προβλήματα σοβαρά, λόγω του κορωνοϊού και η εξέλιξη αυτή ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη.

Η Hertz υπέβαλε αίτηση για προστασία στο Κεφάλαιο 11 στο αμερικανικό δικαστήριο πτώχευσης στο Wilmington του Ντελαγουέρ, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά θύματα της ευρείας οικονομικής πτώσης της πανδημίας κοροναϊού, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί μειώνουν τη βιομηχανία ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Η Hertz έχει χρέος 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρικά ομόλογα και δάνεια, καθώς και 14,4 δισεκατομμύρια δολάρια χρέος για τον στόλο των οχημάτων της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, “Ο αντίκτυπος του COVID-19 στη ζήτηση ταξιδιού ήταν ξαφνικός και δραματικός, προκαλώντας απότομη μείωση των εσόδων και των μελλοντικών κρατήσεων της Εταιρείας. Η Hertz έλαβε άμεσα μέτρα για να δώσει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών, να εξαλείψει όλες τις μη απαραίτητες δαπάνες και να διατηρήσει τη ρευστότητα. Ωστόσο, παραμένει αβεβαιότητα ως προς το πότε θα υπάρξουν έσοδα και πότε θα ανοίξει πλήρως η αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για πωλήσεις.
Η χρηματοοικονομική αναδιοργάνωση θα παράσχει στον Hertz μια πορεία προς μια πιο ισχυρή χρηματοοικονομική δομή που θα τοποθετεί καλύτερα την Εταιρεία στο μέλλον.
Οι κύριες διεθνείς περιοχές εκμεταλλεύσεις της Hertz, όπως η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται στη σημερινή διαδικασία του Κεφαλαίου 11 των ΗΠΑ. Επιπλέον, οι τοποθεσίες franchise της Hertz, οι οποίες δεν ανήκουν στην Εταιρεία, δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία του Κεφαλαίου 11.
Όλες οι επιχειρήσεις της Hertz παραμένουν ανοιχτές και εξυπηρετούν πελάτες.
Όλες οι επιχειρήσεις της Hertz παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της Hertz, Dollar, Thrifty, Firefly, Hertz Car Sales και Donlen, είναι ανοιχτές και εξυπηρετούν κανονικά τους πελάτες. Όλες οι κρατήσεις, οι προωθητικές προσφορές, τα κουπόνια και τα προγράμματα πελατών και πίστης, συμπεριλαμβανομένων των πόντων επιβράβευσης, αναμένεται να συνεχιστούν ως συνήθως. Οι πελάτες μπορούν να βασίζονται στο ίδιο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και αξιοπιστίας, συμπεριλαμβανομένων νέων πρωτοβουλιών όπως τα πρωτόκολλα απολύμανσης “Hertz Gold Standard Clean” για την παροχή πρόσθετης ασφάλειας ως απάντηση στην πανδημία COVID-19″.

“Η Hertz κατέχει πάνω από έναν αιώνα ηγετική θέση στην αγορά και μπήκαμε στο 2020 με ισχυρή δυναμική εσόδων και κερδών”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hertz, Paul Stone. “Με τη σοβαρότητα του αντίκτυπου COVID-19 στην επιχείρησή μας και την αβεβαιότητα για το πότε θα ανακάμψουν τα ταξίδια και η οικονομία, πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα για να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχομένως παρατεταμένη ανάκαμψη. Η σημερινή δράση θα προστατεύσει την αξία της επιχείρησής μας. Οι πιστοί πελάτες μας, μας έχουν καταστήσει έναν από τους πιο εμβληματικές μάρκες και ανυπομονούμε να τις εξυπηρετήσουμε τώρα και στα μελλοντικά τους ταξίδια”.

Ανακοίνωση της Autohellas Hertz, αναφορικά με την Hertz Global Holdings

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις αυτές, προχώρησε η Autohellas Hertz, στην οποία υπογραμμίζει ότι ουδεμία σχέση υφίσταται με την Hertz Global Holdings.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Σε συνέχεια της πρόσφατης ανακοίνωσής μας στις 06/05/2020 σχετικά με την Hertz Global Holdings, η Autohellas ενημερώνει για τα ακόλουθα:

H Hertz Global Holdings ανακοίνωσε ότι, επηρεαζόμενη σημαντικά από τις επιπτώσεις της Πανδημίας και των περιορισμών που αυτή επέφερε στην μετακίνηση κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, υπέβαλε την 22/05/2020 αίτηση για την υπαγωγή της σε «πτωχευτική διαδικασία αναδιάρθρωσης σε λειτουργία» του Chapter 11 για την ίδια και τις θυγατρικές της σε Αμερική και Καναδά.

hertzΜε βάση τις ανακοινώσεις της Hertz Global, κατά της διάρκεια της διαδικασίας αναδιάρθρωσης η λειτουργία της σε όλο το παγκόσμιο δίκτυό της συνεχίζεται κανονικά για όλα τα brands που έχει στην κατοχή της (Hertz, Thrifty, Dollar και Firefly), χωρίς επιπτώσεις στις κρατήσεις της ή τα προγράμματα προνομίων και πιστότητας των πελατών της.

Όπως έχει επισημανθεί και στην προηγουμένη ανακοίνωση, η Autohellas η οποία εκμεταλλεύεται το σήμα της Hertz σε Ελλάδα και σε 7 χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων, δεν έχει μετοχική σχέση με την Hertz Global, ούτε σχέση πιστωτή της Hertz Global, άρα δεν έχει άμεση οικονομική επίπτωση από την εξέλιξη αυτή.

Εκτίμησή μας είναι ότι με την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, μέσω του Chapter 11, η Hertz Global θα μπορέσει να λειτουργήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, με μεγαλύτερη δυναμική και αποτελεσματικότητα.

Υπενθυμίζεται  ότι οι βραχυχρόνιες μισθώσεις (το κύριο αντικείμενο της Hertz Global) αντανακλούν το 16% του κύκλου εργασιών της Autohellas, ενώ οι μακροχρόνιες μισθώσεις, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων και η εμπορία αυτοκινήτων το υπόλοιπο 84%. Επίσης τα ίδια κεφάλαια της Autohellas την 31/12/2019 ήταν €294εκ. με την ευνοϊκότερη (χαμηλότερη) σχέση δανεισμού προς ίδια κεφάλαια, μεταξύ όλων των εισηγμένων εταιρειών RAC ή Operating Leasing  εταιρειών σε όλη την Ευρώπη”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *