©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ακρόπολη στα αξιοθέατα που κερδίζουν τα υψηλότερα έσοδα από τα εισιτήρια στον κόσμο | Στα 37,5 εκατ. € ετησίως | Εκτός της κατάταξης με τα αγαπημένα αξιοθέατα

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Ακρόπολη μπορεί να απουσιάζει από τη λίστα της Bounce με τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα στον κόσμο, περιλαμβάνεται, ωστόσο, στη λίστα με τα αξιοθέατα που αναμένεται να αποφέρουν τα υψηλότερα έσοδα από την πώληση εισιτηρίων.

Οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες της Bounce ανέλυσαν τα αξιοθέατα του κόσμου με βάση διάφορους παράγοντες, όπως ο ετήσιος αριθμός επισκεπτών, οι τιμές εισόδου, οι αξιολογήσεις στο Tripadvisor και οι αναρτήσεις στο Instagram, για να αποκαλύψουν τα πιο αγαπημένα αξιοθέατα του κόσμου, καθώς και τα ορόσημα που αποκομίζουν τα μεγαλύτερα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Η Ακρόπολη βρίσκεται στην τελευταία θέση στην κατάταξη με τα ορόσημα που αναμένεται να αποφέρουν τα υψηλότερα έσοδα από τα εισιτήρια. Ειδικότερα, το ελληνικό αξιοθέατο συναντάται στην 25η θέση της σχετικής  κατάταξης. Με ετήσιο αριθμό επισκεπτών κοντά στα 2,5 εκατομμύρια και μέση τιμή εισόδου στα 15 ευρώ, η Ακρόπολη παράγει έσοδα περίπου 37,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μόνο από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Το Μπουρτζ Χαλίφα, στο Ντουμπάι, εκτιμάται ότι αποφέρει τα μεγαλύτερα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων. Με ετήσιο αριθμό επισκεπτών κοντά στα 17 εκατομμύρια και μέση τιμή εισόδου 37,4 ευρώ, το Μπουρτζ Χαλίφα κερδίζει περίπου 623 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μόνο από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Στη δεύτερη θέση για τα περισσότερα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων βρίσκεται η Όπερα του Σίδνεϊ, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Η Όπερα δέχεται 8,2 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και χρεώνει κατά μέσο όρο 22,8 ευρώ για την είσοδο. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από τα εισιτήρια ανέρχονται σε 187 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά τα πιο αγαπημένα ορόσημα στον κόσμο, στην πρώτη θέση με βαθμολογία 9,22/10 βρίσκονται οι Καταρράκτες του Νιαγάρα, στα σύνορα μεταξύ του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι δωρεάν για να τους επισκεφθεί κανείς, δέχονται λίγο λιγότερο από 12 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο και έχουν βαθμολογία 5/5 στο Tripadvisor. Αυτό το γραφικό ορόσημο έχει επίσης πάνω από 3 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram.

Το δεύτερο πιο αγαπημένο αξιοθέατο στον κόσμο είναι το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, το οποίο συγκεντρώνει βαθμολογία 7,67/10. Πάνω από 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Ταζ Μαχάλ κάθε χρόνο, με το παγκοσμίου φήμης μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς να εμφανίζει 23 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google τους τελευταίους 12 μήνες.

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Γκραν Κάνυον, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με βαθμολογία 7,47/10, ένα φαράγγι βάθους 277 μιλίων, το οποίο αποκαλύπτει πολυεπίπεδες ζώνες κόκκινου βράχου και εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής ιστορίας.

Το αγαπημένο αξιοθέατο έχει πάνω από 4 εκατομμύρια αναρτήσεις στο Instagram μέχρι σήμερα, 15 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google και το επισκέπτονται πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.

Στην τέταρτη θέση συναντάται η γέφυρα Golden Gate, στο Σαν Φρανσίσκο, με βαθμολογία 6,9/10 και το Άγαλμα της Ελευθερίας, στη Νέα Υόρκη, με βαθμολογία 6,61/10 συμπληρώνει το Top 5 των πιο αγαπημένων αξιοθέατων στον κόσμο.

 

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *