fti-touristik

Ακυρώνονται όλα τα ταξίδια της FTI έως τις 5 Ιουλίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

– Όλα τα ταξίδια με ημερομηνία αναχώρησης μέχρι την Παρασκευή, 05. Ιουλίου 2024, θα ακυρωθούν ενεργά από την FTI αμέσως
– Η απόφαση επηρεάζει όλες τις κρατήσεις ταξιδιών μέσω της FTI Touristik GmbH, της μάρκας πωλήσεων 5vorFlug και της BigXtra Touristik GmbH
– Η εξέταση του κατά πόσον τα οργανωμένα ταξίδια μπορούν να πραγματοποιηθούν εναλλακτικά από άλλους παρόχους από τις 06 Ιουλίου 2024 εξακολουθεί να τρέχει με πλήρη ταχύτητα

Μετά από εντατική εξέταση και σε στενή συνεργασία με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας Axel Bierbach και το Γερμανικό Ταμείο Ασφάλισης Ταξιδιών (DRSF), η FTI Touristik GmbH αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια με ημερομηνίες αναχώρησης έως και την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024. Η εταιρεία άρχισε αμέσως να ενημερώνει τους επηρεαζόμενους πελάτες και τους συνεργάτες παροχής υπηρεσιών σχετικά με τις ακυρώσεις.

“Από την αρχή της εβδομάδας, μαζί με την FTI και το DRSF, εξετάζουμε όλες τις επιλογές για την περαιτέρω πραγματοποίηση των ήδη κλεισμένων ταξιδιών προς το συμφέρον των πελατών μας. Μια λύση φαίνεται πιθανή, αλλά όχι τις επόμενες ημέρες. Προς το συμφέρον των πελατών που αναχωρούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιστεύουμε επομένως ότι η καλύτερη λύση είναι να ακυρώσουμε όλα τα ταξίδια που ξεκινούν τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες. Αυτό θα δώσει στους πελάτες την ασφάλεια προγραμματισμού και την ευελιξία που χρειάζονται επειγόντως για τις επερχόμενες διακοπές τους”, δήλωσε ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας Bierbach την Παρασκευή στο Μόναχο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πραγματοποίηση των ταξιδιών κατά την περίοδο αυτή θα συνδεόταν με πάρα πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας και κινδύνους για τους παραθεριστές στις χώρες προορισμού.

Η απόφαση επηρεάζει όλα τα οργανωμένα ταξίδια, τις μεμονωμένες κρατήσεις και τις μεμονωμένες υπηρεσίες που οι πελάτες έχουν κλείσει για την περίοδο αυτή μέσω της FTI Touristik GmbH, της μάρκας πωλήσεων 5vorFlug και της BigXtra Touristik GmbH.

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024, η θυγατρική BigXtra Touristik GmbH, η οποία ανήκει στην FTI GROUP, κατέθεσε επίσης αίτηση πτώχευσης στο τοπικό δικαστήριο του Μονάχου. Ο Axel Bierbach από το δικηγορικό γραφείο Müller-Heydenreich Bierbach & Kollegen (Μόναχο) διορίστηκε επίσης προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας για την εταιρεία αυτή.

Η FTI και ο προσωρινός σύνδικος αφερεγγυότητας, μαζί με το DRSF, συνεχίζουν να εργάζονται σκληρά για την εξεύρεση μιας λύσης που να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των πελατών και των συνεργατών υπηρεσιών για τα ταξίδια που κλείστηκαν μέσω της FTI και της BigXtra με αναχώρηση από το Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024. «Βρίσκονται σε εξέλιξη εντατικές διαπραγματεύσεις με ανταγωνιστές, στο πλαίσιο των οποίων διερευνούμε κατά πόσον είναι δυνατή και πρακτικά εφικτή η εξαγορά των οργανωμένων διακοπών», δήλωσε ο Bierbach.

Και συνέχισε: “Στόχος μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες να ταξιδέψουν στον προγραμματισμένο προορισμό κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης περιόδου διακοπών στη συμφωνημένη τιμή ταξιδιού, λαμβάνοντας υπόψη την προκαταβολή που έχει ήδη καταβληθεί. Ειδικά για τους πελάτες με υψηλές προκαταβολές ή μικρό προϋπολογισμό, αυτό θα ήταν μια ευκαιρία να ταξιδέψουν χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν την επιστροφή των ταξιδιωτικών εξόδων που έχουν ήδη καταβληθεί στην FTI από το DRSF. Ταυτόχρονα, έχουμε όλοι επίγνωση ότι έχουμε μόνο λίγο χρόνο για να βρούμε μια τέτοια λύση, καθώς η αβεβαιότητα – ιδίως ενόψει των επερχόμενων καλοκαιρινών διακοπών – αποτελεί μεγάλη επιβάρυνση για όλους τους παραθεριστές που επηρεάζονται”, πρόσθεσε. Επομένως, θα πρέπει να ληφθεί πολύ σύντομα απόφαση σχετικά με το αν όλες οι εναπομείνασες κρατήσεις θα ακυρωθούν ή θα αναληφθούν από άλλους παρόχους”.

Σε ό,τι αφορά τους παραθεριστές που βρίσκονται ακόμη στις χώρες προορισμού, ο Bierbach δήλωσε: «Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να την ελαχιστοποιήσουμε για όλους τους επηρεαζόμενους».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *