Αλ. Αγγελόπουλος vs Χ. Θεοχάρη: Γιατί να μην αντιμετωπίζεται ο Τουρισμός, όπως οι εξαγωγές, δηλαδή να απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ

VIDEO ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή 6η Οικονομική Διάσκεψη της ΕΕΝΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Grand Hyatt Athens, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε μια συζήτηση – συνέντευξη, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στη θέση του συνεντευξιαζόμενου και τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο στη θέση του δημοσιογράφου.

Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά και η ρητορική ερώτηση, για δεύτερη φορά, του Χάρη Θεοχάρη, “ο Τουρισμός είναι εξαγωγική δραστηριότητα. Γιατί δεν αντιμετωπίζεται όπως οι εξαγωγές που απαλλάσσονται από το ΦΠΑ;”

Σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και των επιχειρήσεων παρευρέθηκαν και συζήτησαν για την επόμενη μέρα της οικονομίας και ζητήματα που απασχολούν το επιχειρείν στη χώρα.

Σε μια εφ’όλης της ύλης συζήτηση εν μέσω μιας πρωτοφανούς κρίσης στο ελληνικό μοντέλο τουρισμού, βρέθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης με τον κ. Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, Β’ Αντιπρόεδρο ΕΕΝΕ και CEO των Aldemar Resorts, στο πλαίσιο της 5ης θεματικής ενότητας με τίτλο “Επαναπροσεγγίζοντας τον Ελληνικό Τουρισμό και την Οικονομία της Φιλοξενίας. Μία Στρατηγική Μεγιστοποίησης της Προστιθέμενης Αξίας”.

Ο κ. Θεοχάρης αναγνώρισε τη σημασία, τις προεκτάσεις και την προστιθέμενη αξία της Οικονομίας της Φιλοξενίας τονίζοντας ότι απαιτείται ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο στον τουρισμό για να πάρει ο κλάδος τη θέση που του αξίζει, ως ο κύριος εξαγωγικός κλάδος της χώρας.

Συζήτησαν για τις ανάγκες των επισκεπτών που αλλάζουν και την ανάγκη προσαρμογής του κλάδου σε αυτές. Σημαίνοντα ρόλο πλέον στον κλάδο παίζει η βιωσιμότητα αλλά και οι τεχνολογικές εξελίξεις.

Μίλησαν για τον επόμενο στόχο που είναι αυτός της προσέγγισης επισκεπτών τρίτης ηλικίας αλλά και για το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης. Σε ερώτηση του κ. Αγγελόπουλου για την τουριστική εκπαίδευση ο Υπουργός τόνισε ότι «Δεν μπορείς να έχεις τουριστική βιομηχανία παγκόσμιας κλάσης εάν δεν έχεις αντίστοιχη εκπαίδευση»

Φυσικά από τη συζήτηση δεν μπορούσε να λείπει και το θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο από την κατάρρευση της Thomas Cook και τις επιπτώσεις αυτής στον ελληνικό τουριστικό κλάδο με πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Β’ Αντιπρόεδρος της ΕΕΝΕ σε δηλώσεις του για την Ετήσια Οικονομική Διάσκεψη σημείωσε: «Όταν ένα συνέδριο ξεφεύγει από την τριετία σημαίνει ότι έχει ένα μήνυμα να δώσει. Το δικό μας μήνυμα είναι ότι η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει. Όλο αυτό το διάστημα περιμέναμε τη διόρθωση στα δημόσια οικονομικά και ξεχάσαμε ότι κάποιος κάνει τη δουλειά. Αυτό το συνέδριο θυμίζει ποιος κάνει τη δουλειά και επιτέλους βλέπουμε ότι θα έχουμε συνοδοιπόρους σε αυτή την, ούτως ή άλλως, δύσβατη διαδρομή.»

Οι δηλώσεις του κ. Αγγελόπουλο, ΕΔΩ.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *