Αλ. Αυλωνίτης: “Ωραιοποιούν την κατάσταση που βιώνει ο τουριστικός κλάδος”

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

«Το θετικό κλίμα που καλλιεργεί ο υπουργός Τουρισμού σε όλα τα επίπεδα της τουριστικής μας πολιτικής, δεν συμβαδίζει με την αντικειμενικότητα των αριθμών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο  βουλευτής Κέρκυρας και αναπληρωτής τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Όπως τονίζει ο κ. Αυλωνίτης, “Η γενική πτώση 51,7% στην επιβατική κίνηση του μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας, δηλαδή των Αθηνών- Ελ. Βενιζέλος σε σχέση με το 2019 είναι ενδεικτική, αλλά και απόρροια της επιδημιολογικής κατάστασης που υφίσταται στη χώρα. Μάλιστα, τα στοιχεία που θα καταγραφούν τους επόμενους μήνες δεδομένης της τεράστιας διασποράς της μετάλλαξης «Ο» είναι βέβαιο πως θα είναι άκρως αποκαλυπτικά αλλά και απογοητευτικά.

Ακολουθώντας την τάση των μηνών που προηγήθηκαν, το Δεκέμβρη του 2021, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου επηρεάστηκε καταλυτικά από την υγειονομική πανδημία με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να εμφανίζεται μειωμένη κατά 32,4% σε σχέση με την εκείνην του Δεκεμβρίου 2019.

Συνολικά, η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του έτους 2021 ανήλθε σε 12,35 εκ.. Σε σύγκριση με το 2019, οι επιβάτες εσωτερικού υστέρησαν κατά 40,6% και οι διεθνείς επιβάτες κατά 56,6% αντίστοιχα.

Το αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση χρησιμοποιούν μικροπολιτικά τον τουρισμό ανάλογα με τις διαθέσεις τους για λόγους εσωτερικής ατζέντας. Συνεχίζουν με ανεύθυνο και ανήθικο τρόπο να ωραιοποιούν την κατάσταση που βιώνει ο τουριστικός κλάδος, σε μια περίοδο που η χαμηλή πληρότητα της εορταστικής περιόδου ξεγύμνωσε το επικοινωνιακό τους αφήγημα”.

Και καταλήγει: “Είναι καιρός να σταματήσουν να κρύβονται από τις ευθύνες που τους αναλογούν για τη γενική εικόνα της χώρας. Οφείλουν να τερματίσουν την υποκριτική τους στάση μπροστά στα αδιέξοδα που προκαλούν για την ελληνική κοινωνία».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *