pediotis

Αλλαγή γενικού προξένου στη Μόσχα !!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σε ανάκληση της γενικής προξένου στην Μόσχα και την αντικατάστασή της από τον διευθυντή της Γ4 διεύθυνσης του ΥΠΕΞ Ιωάννη Πεδιώτη, προχωρά σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες το υπουργείο Εξωτερικών, την στιγμή που διογκώνονται ξανά τόσο τα προβλήματα στις θεωρήσεις visa, όσο και τα αρνητικά δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου.
Η γενική πρόξενος θα επιστρέψει στις 31 Μαϊου στην Αθήνα και την 1η Ιουνίου θα αναλάβει προσωρινά για τρεις μήνες ο κ. Πεδιώτης, με άμεση προτεραιότητα να εξομαλύνει, όσο είναι δυνατόν, την κατάσταση και να μετριάσει την πολύ μεγάλη ζημιά που έχει γίνει στον ελληνικό Τουρισμό και στην εικόνα της Ελλάδας στη Ρωσία.
Από Σεπτέμβρη, εκτός απροόπτου, θα αναλάβει νέος γενικός πρόξενος.

Ο κ. Πεδιώτης, Διευθυντής Schengen, είναι έμπειρο και “μπαρουτοκαπνισμένο” στέλεχος του ΥΠΕΞ, όπως μας είπε παράγοντας της οδού Ακαδημίας, με θητεία σε δύσκολα πόστα, μεταξύ των οποίων και στην Αλβανία.

H -δυσάρεστη- αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει πλήρως τα γραφόμενά μας για το θέμα της visa, όλο αυτό τον καιρό, και εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους διαβεβαίωναν ότι “όλα βαίνουν καλώς”.
Και βέβαια, η αναζήτηση εξιλαστήριου θέματος, δεν διαγράφει τις ευθύνες, καθώς η μέχρι την 31η Μαϊου γενική πρόξενος, έχει αποστείλει στην κεντρική υπηρεσία, πολλά τηλεγραφήματα, που περιέγραφαν τα προβλήματα και ζητούσε πόρους, οικονομικούς και άλλους, για να λάβει μέτρα.
Προφανώς βέβαια και η ίδια, ως υπεύθυνη, έχει ευθύνες…

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πριν ελάχιστες ημέρες σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ υποστήριζε ότι “…Ιδιαίτερα στις τρεις προξενικές μας αρχές στη Ρωσία (Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Νοβοροσίσκ), οι θεωρήσεις εκδίδονται ομαλά, χωρίς ως σήμερα να έχουν σημειωθεί περιστατικά απώλειας ταξιδιού λόγω μη έγκαιρης έκδοσης θεώρησης, οφειλόμενης τουλάχιστον σε υπαιτιότητα των προξενικών αρχών”.

Συνεχείς ακυρώσεις…

Στο μεταξύ σαν χαλάζι πέφτουν οι ακυρώσεις από τους tour operators.
Έτσι πέραν των ακυρώσεων που σας ενημερώσαμε το πρωί , είχαμε το απόγευμα νέες ακυρώσεις, καθώς  Coral και Pegas ακύρωσαν όλα  τα προγράμματα για Ρόδο, από τις πόλεις Murmansk, Novosibirsk και Chelyabinsk, για όλη τη φετινή σαιζόν, ενώ το Coral ακύρωσε πτήση επίσης για όλη τη σαιζόν, από Μόσχα για Χαλκιδική, με 5.000 θέσεις για όλη την περίοδο.

Και σα να μην έφταναν οι ακυρώσεις, νέο σοβαρό πρόβλημα εμφανίζεται στη Ρωσία για τον ελληνικό Τουρισμό.
Με δεδομένες τις ζημίες που συσσωρεύουν αυτή τη στιγμή οι Ρώσοι tour operators, άρχισαν να ακολουθούν “περίεργες” πρακτικές, οι οποίες κατατείνουν στην περαιτέρω δυσφήμιση της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, μεγάλος t.o.,ζητάει 100% ακυρωτικά σε όσους θέλουν να ακυρώσουν το ταξίδι τους, επειδή δεν πήραν εγκαίρως visa.
Σε απλά λόγια και έχασαν τις διακοπές τους, και χάλασαν τη διάθεσή τους και θα χάσουν και τα χρήματά τους…

Ο tour operator αυτός υποστηρίζει ότι “μπορεί, να πάρει αποζημίωση, μόνο όποιος τουρίστας έχει ασφαλίσει τον εαυτό του, σε περίπτωση μη έκδοσης  ή μη έγκαιρης έκδοσης visa”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *