Αλλαγή… σκυτάλης στην Jet2 | Νέος πρόεδρος στον ταξιδιωτικό όμιλο | Παραμένει στη θέση του ιδρυτή και συμβούλου ο Philip Meeson

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αλλάζει… χέρια η προεδρία του ομίλου Jet2, περνώντας στον οικονομολόγο Robin Terrell, ο οποίο διαδέχεται τον δαιμόνιο Philip Meeson στον ρόλο του μη εκτελεστικού προέδρου από σήμερα (Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου).

Ο κ. Terrell είναι οικονομολόγος και έχει διατελέσει επικεφαλής επιχειρήσεων διαδικτύου και λιανικής πώλησης σε μία σειρά από κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς στο Ην. Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Amazon UK, John Lewis Direct και Tesco UK. Εντάχθηκε στον όμιλο ταξιδιωτικών και αεροπορικών εταιριών Jet2 ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος τον Απρίλιο του 2020, την ώρα που η πανδημία Covid-19 είχε αρχίσει να παίρνει διαστάσεις, βοηθώντας την εταιρία “να πλοηγηθεί στην πιο ταραχώδη περίοδο της ιστορίας της” και διορίστηκε ως ανώτερο ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο κ. Meeson, ο οποίος ανακοίνωσε τον Ιούλιο την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου, μετακινείται στη θέση του ιδρυτή και συμβούλου, “επιτρέποντας στην εταιρία να συνεχίσει να αξιοποιεί τη σοφία και την εμπειρία του από την ηγεσία του ομίλου τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες”.

Ο επιχειρηματίας από το Γιορκσάιρ αγόρασε την επιχείρηση το 1983, όταν αυτή ήταν μια μικρή αεροπορική εταιρία μεταφοράς εμπορευμάτων και διανομής, που εξυπηρετούσε τα νησιά της Μάγχης. Η εταιρία εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του 1988 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μία από τις κορυφαίες επιχειρήσεις ταξιδιών αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δηλώσεις

Σε δηλώσεις του για την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου από τον Robin Terrell, ο κ. Meeson είπε: “Το υπόβαθρο του Robin στις καταναλωτικές και διαδικτυακές αγορές έχει ήδη σημαντικά οφέλη για την εταιρία και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι ένας θαυμάσιος πρόεδρος. Αν και αποχωρώ από το διοικητικό συμβούλιο, είμαι περήφανος που παραμένω σημαντικός μέτοχος και θα συνεχίσω να υποστηρίζω σθεναρά την επιχείρηση. Είμαι βέβαιος ότι, χάρη στην εξαιρετική μας ομάδα, σε όλη την επιχείρηση, η Jet2 θα συνεχίσει να απολαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον”.

Παίρνοντας τον λόγο ο Robin Terrell, υπογράμμισε: “Κατά τη διάρκεια των τριών ετών που εργάζομαι στην εταιρία, έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ασυναγώνιστη προσήλωση στον πελάτη, την προσοχή στη λεπτομέρεια και το επίπεδο δέσμευσης των συναδέλφων  και ήταν χαρά μου να είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Philip Meeson μπορεί να είναι υπερήφανος για τη σπουδαία, οικονομικά εύρωστη επιχείρηση που έχει δημιουργήσει με την ομάδα του τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, οδηγώντας την Jet2.com να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του Ηνωμένου Βασιλείου, με στόλο 146 αεροσκαφών Airbus A321/A320neo τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία είναι αποδοτικά ως προς τα καύσιμα, και επεκτείνοντας την Jet2holidays στον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό πράκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου.

“Χαίρομαι που θα μπορούμε να βασιστούμε στη σοφία και την εμπειρία του Philip όταν απαιτείται και προσβλέπω στη συνεχή υποστήριξή του”, πρόσθεσε ο κ. Terrell.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Steve Heapy, συμπλήρωσε πως “ως αποτέλεσμα της αποφασιστικότητάς του και της αδιάλειπτης δέσμευσής του στην Jet2, ο Philip Meeson επέτρεψε σε αμέτρητους καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο να απολαμβάνουν διακοπές σε όλη την Ευρώπη, με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, και με γνώμονα τον πελάτη, ενώ παράλληλα δημιούργησε σημαντικές θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς των αερομεταφορών και των ταξιδιών”.

“Εκ μέρους όλων των συναδέλφων στην Jet2, θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μας για την εντυπωσιακή επαγγελματική του πορεία και προσβλέπουμε στη συνέχιση της υποστήριξής του ως συμβούλου. Χαίρομαι πολύ που ο Robin συμφώνησε να αναλάβει τη θέση του μη εκτελεστικού μας προέδρου. Έχουμε συνεργαστεί καλά τα τρία χρόνια που ο Robin ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο νέος του ρόλος θα είναι καθοριστικός καθώς συνεχίζουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους πελάτες μας και υλοποιούμε τη στρατηγική μας να γίνουμε η κορυφαία και καλύτερη εταιρεία ταξιδιών αναψυχής στο Ηνωμένο Βασίλειο”, κατέληξε ο κ. Heapy.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *