Αλλάζουν οι προτιμήσεις στη γερμανική αγορά

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συρρικνώθηκε η γερμανική ταξιδιωτική αγορά εξαιτίας της κρίσης στην Τουρκία για πρώτη φορά, μετά από χρόνια ανάπτυξης. Σύμφωνα με αρχικούς υπολογισμούς του Γερμανικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου (DRV) τα έσοδα του εξερχόμενου ταξιδιού για το παρελθόν οικονομικό έτος μειώθηκαν κατά 3-4%.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ φθάνοντας τα 26,3 δισ. ευρώ. Τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία ανέφεραν έσοδα 22,9 δισ. ευρώ.

Φέτος, ο αριθμός των Γερμανών που ταξίδεψαν στην Τουρκία ήταν αισθητά μικρότερος, εξαιτίας των επιθέσεων στην Κωνσταντινούπολη και της απόπειρας πραξικοπήματος. Η Αίγυπτος και η Τυνησία υπέστησαν επίσης σημαντική πτώση με μειωμένο αριθμό Γερμανών τουριστών. Σύμφωνα με τον DRV και οι τρεις χώρες μαζί, έχασαν από 40-60% σε πωλήσεις.

“Έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά”, δήλωσε ο πρόερδος του DRV, Norbert Fiebig, αναφερόμενος στις επιθέσεις και στις κρίσεις των τελευταίων μηνών. “Ταρακούνησαν τον κόσμο και την τουριστική βιομηχανία”.

Από την άλλη πλευρά, ωφελημένες από την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ασφάλειας βγήκαν η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία -καθώς επίσης και η Γερμανία και οι γειτονικές της χώρες. Η γερμανική εξερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση κατέγραψε επίσης μια αύξηση σε σχέση με τους μακρινούς προορισμούς και τις κρουαζιέρες.

Οι πωλήσεις των διακοπών μακρινών προορισμών ανέβηκαν κατά 3% κατά το παρελθόν οικονομικό έτος. Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί ήταν στην ΚαραϊβικήΔομινικανή Δημοκρατία και Κούβα– και εν συνεχεία, στη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια και την Κένυα. Ελαφρώς αυξημένη δημοτικότητα είχαν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ λιγότερες κρατήσεις έγιναν για Η.Π.Α., Ταϊλάνδη και Μαλδίβες.

Οι κρατήσεις για τη χειμερινή περίοδο 2016/17 είναι, σύμφωνα με τον DRV, ακόμα κάτω από το προηγούμενο έτος. Ισχυρή ανάπτυξη, ωστόσο, αναμένεται στα Κανάρια Νησιά και τις Βαλεαρίδες Νήσους.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *