logo

Alltours -Thomas Cook: «Έκρηξη» κρατήσεων για Ελλάδα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένες κατά 50% εμφανίζονται οι κρατήσεις για Ελλάδα του Γερμανού tour operator Alltours, κινούμενες στο ίδιο μήκος κύματος με τις ανοδικές τάσεις που παρουσιάζουν οι άλλοι Γερμανοί σπεσιαλίστες. Χάρη, μάλιστα, στις υψηλές κρατήσεις για την Ελλάδα, ο tour operator αναμένει να αυξήσει τα έσοδα και τον αριθμό επισκεπτών του κατά 4,5% φέτος το καλοκαίρι.

Αντίστοιχα και ο Thomas Cook, έχει επεκτείνει το πρόγραμμά του εφέτος το καλοκαίρι για την Ελλάδα, στην προσπάθειά του να καλύψει τις απώλειες της τουρκικής αγοράς.

Εκτός, όμως, από την Ελλάδα, αυξημένες είναι οι κρατήσεις του Alltours για την Ισπανία και τη Βουλγαρία, σε αντίθεση με την Τουρκία, όπου οι κρατήσεις εμφανίζονται μειωμένες  κατά 50%.

Η Μαγιόρκα, η οποία αποτελεί τον πιο σημαντικό προορισμό για τον Alltours, παρουσιάζει μικτή απόδοση μέχρι τώρα, με μια μικρή αύξηση των εσόδων, αλλά ελαφρώς χαμηλότερα νούμερα σε πελάτες. Μιλώντας σχετικά ο ιδιοκτήτης του Alltours, Willi Verhuven, απέδωσε αυτή την εξέλιξη σε κάποια υπερβολική αύξηση των τιμών από τους ξενοδόχους της περιοχής εφέτος. «Αυξήσεις των τιμών της τάξεως του 5-7% είναι σύμφωνες με τις τάσεις της αγοράς και αποδεκτές, αλλά οι μισοί από τους ξενοδόχους έχουν πάει πολύ μακριά, με αυξήσεις έως και 20%», είπε συγκεκριμένα.

Τα ξενοδοχεία της δικής του αλυσίδας Allsun, (διαθέτει 26 ξενοδοχεία μόνο στη Μαγιόρκα), έχουν δώσει μέτριες αυξήσεις τιμών, γι’ αυτό και παρατηρείται ισχυρή ζήτηση. Έτσι, ο Alltours αναμένει να ολοκληρώσει το 2017 με αύξηση της τάξης του 5-10% για τη Μαγιόρκα, παρά την τρέχουσα πτώση.

Εν τω μεταξύ, ο Thomas Cook για να αντιμετωπίσει τη μείωση των κρατήσεων για την Τουρκία, που αποτελεί βασικό προορισμό του, έχοντας υπό την «ομπρέλα» του τον σπεσιαλίστα για τη χώρα Öger Tours και ένα ευρύ πρόγραμμα πτήσεων της Condor, επεκτείνει την παραγωγική του ικανότητα σε άλλους προορισμούς.

«Αυτό το έτος, σε αντίθεση με πέρυσι, έχουμε καταφέρει να υπερκαλύψουμε την πτώση στην Τουρκία με την αύξηση σε άλλους προορισμούς», είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας, Stefanie Berk, μιλώντας στο fvw. Σύμφωνα με την ίδια, συνολικά, ο δεύτερος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας, έχει μονοψήφια αύξηση των εσόδων για το καλοκαίρι του 2017.

Η Berk τόνισε ότι η θέση της Τουρκίας είναι να διατηρείται σταθερή παρά την ακύρωση πτήσεων της Dalaman, ενώ οι εκπτώσεις στις προκρατήσεις έχουν παραταθεί κατά ένα μήνα, για να υπάρχει κίνητρο για περισσότερες κρατήσεις.

Όπως ο Alltours, έτσι και ο Thomas Cook, επέκτεινε το πρόγραμμά του σε άλλους προορισμούς εφέτος το καλοκαίρι, όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η νότια Ιταλία και η Αίγυπτος. Η ζήτηση είναι επίσης καλή για τους Κανάριους Νήσους και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της Καραϊβικής και του Καναδά.

Ο όμιλος συνεχίζει να ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των τουριστικών του πρακτόρων στην ηπειρωτική Ευρώπη, για τη μείωση των παράλληλων δομών και την εξοικονόμηση κόστους. Ήδη τα γραφεία σε Βέλγιο και Ολλανδία συνεργάζονται πιο στενά με τη Γερμανία στις προμήθειες, στο μάρκετινγκ, κ.ο.κ., ενώ η Γαλλία και η Ανατολική Ευρώπη θα ακολουθήσουν το επόμενο καλοκαίρι.

Η συνεργασία έχει γίνει ευκολότερη, καθώς ο όμιλος επικεντρώνεται τώρα στα βασικά προϊόντα διακοπών του, στα 500 αποκλειστικά ξενοδοχεία του, συμπεριλαμβανομένων των 200 δικών του και στα 2.500 ξενοδοχεία, στα οποία είναι ένας ισχυρός εταίρος στις πωλήσεις.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *