Η Αλβανία ανάμεσα στις προτάσεις για τουρισμό περιπέτειας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μία από τις νεοφερμένες προτάσεις της για ταξίδια περιπέτειας αναδεικνύει η Ένωση Ταξιδίων Περιπέτειας (Adventure Travel Trade Association – ATTA), την Αλβανία.

Η ένωση με έδρα τις ΗΠΑ, ενέταξε τελευταία την Αλβανία, όπως και την Κούβα και την Πορτογαλία στη λίστα με τους ταξιδιωτικούς προορισμούς περιπέτειας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ATTA επισημαίνει: «Για τους Ευρωπαίους, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία λαμβάνουν τις περισσότερες κρατήσεις κάθε χρόνο. Μια έκπληξη για το 2017, ωστόσο, είναι η εμφάνιση μιας νέας χώρας, της Αλβανίας. Η σπίθα ενδιαφέροντος για τη χώρα είναι αξιοσημείωτη, καθώς η προσοχή έπεσε στην περιοχή από το 2014 με τη διοργάνωση του AdventureWeek Western Balkans, τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες AdventureEDU, με επίκεντρο τα Βαλκάνια και την πρόσφατη εκδήλωση της βιομηχανίας AdventureNext Balkans».

Σύμφωνα με την ATTA, πολλοί τουριστικοί πράκτορες προσφέρουν πεζοπορία, ράφτινγκ, ποδηλασία, ιππασία και περιπέτειες παρακολούθησης πουλιών στη χώρα, ενώ ο διασυνοριακός τουρισμός κερδίζει δημοτικότητα.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *