λογο

Αmadeus: Η επιβράδυνση στις αεροπορικές κρατήσεις συνεχίζεται!

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

Η Amadeus δήλωσε ότι η επιβράδυνση της ανάπτυξης στις παγκόσμιες κρατήσεις αεροπορικών εταιρειών ταξιδιωτικών πρακτορείων, συνεχίστηκε τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.

Mηδενική ανάπτυξη αναφέρθηκε στο πρώτο τρίμηνο έναντι της ετήσιας αύξησης του 1,1% στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.

«Εκτός από τη Βόρεια Αμερική και τη Λατινική Αμερική, όλες οι άλλες περιοχές ανέφεραν  πτώση που οφείλεται κυρίως σε γεωπολιτικούς και μακροοικονομικούς παράγοντες», ανέφερε η εταιρεία.

Η Ασία-Ειρηνικός κατέγραψε την ισχυρότερη επιβράδυνση, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κακή απόδοση της Ινδίας. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τη «σοβαρή οικονομική δυσπραγία» μιας μεγάλης ινδικής αεροπορικής εταιρείας, της Jet Airways.

Ωστόσο, οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων της Amadeus αυξήθηκαν κατά 1,6% σε 162,6 εκατ. μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, υποστηριζόμενες από τα κέρδη των μετοχών της αγοράς σε όλες τις περιοχές εκτός της Ασίας-Ειρηνικού, κυρίως λόγω της Ινδίας.Η Βόρεια Αμερική ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή με αύξηση 14,6%.

Η εξαγορά της εταιρείας TravelClick, για $ 1,52 δισ. τον Οκτώβριο βοήθησε στην αύξηση των εσόδων και των κερδών της Amadeus κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 14,1% σε 1,4 δις ευρώ, με τα κέρδη να αυξάνονται κατά 11,3% σε σχεδόν 600 εκατ. ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amadeus Luis Maroto δήλωσε:

«Μέσα σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον τουριστικής βιομηχανίας, η Amadeus έχει διατηρήσει την καλή της πορεία το 2019, με υγιή επίπεδα ανάπτυξης και στα δύο βασικά της τμήματα.

Είμαι βέβαιος ότι χάρη στην ανθεκτικότητα της επιχείρησής μας και στη διεύρυνση της πελατειακής μας βάσης, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε καλή ανάπτυξη το 2019».

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *