Άμεσα μέτρα για τη θωράκιση του Τουρισμού από τo προσφυγικό ζητά η ΝΔ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συγκροτημένο σχέδιο θωράκισης του Ελληνικού Τουρισμού από την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση, ζητά η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ και Βουλευτής Σερρών κΑ. Φωτεινή Αραμπατζή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2016.
Η κ. Αραμπατζή με αφορμή τις ακυρώσεις των προκρατήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπογραμμίζει ότι επιβάλλεται να εφαρμοστούν μέτρα άμεσης παρέμβασης και δυναμικής θετικής διάδοσης του τουριστικού μας προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού, καθώς το μήνυμα της «αφύλακτης» χώρας διεθνώς μπορεί να αμαυρώσει την, κατά τα άλλα ευμενή για την Ελλάδα γεωπολιτική συγκυρία, ανακόπτοντας τον ρυθμό των τουριστικών αφίξεων στη χώρα.
Επισημαίνει δε τι ότι την ίδια στιγμή, που η Κυβέρνηση αδυνατεί να διαχειριστεί στοιχειωδώς τη γιγάντωση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα, ανταγωνίστριες προς την Ελλάδα χώρες στον τομέα του Τουρισμού, έχουν ήδη «εκμεταλλευθεί» την υφιστάμενη συγκυρία προσελκύοντας μεγάλα ποσοστά τουριστών, που επιλέγουν αυτές ως τουριστικό προορισμό, με κίνδυνο, αν δεν αναστραφούν συντονισμένα αυτά τα δεδομένα – να παγιωθούν στο μέλλον και η χώρα μας να στερηθεί μεγάλες ροές από τουριστικές αγορές του εξωτερικού, που χρειάστηκαν χρόνια για να τις διασφαλίσει.
Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση, που κατέθεσε η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της ΝΔ είναι η εξής:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ
Βουλευτής Ν. Σερρών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα 2-3-2016

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς
Τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Κ. Γιώργο Σταθάκη

Υπ’ όψιν
Αναπληρώτριας Υπουργού αρμόδιας για θέματα Τουρισμού
Κ. Έλενας Κουντουρά

Θέμα: «’Αμεσες ενέργειες για να θωρακιστεί η τρέχουσα τουριστική περίοδος, που δοκιμάζεται λόγω της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης»

Κύριοι Υπουργοί,

Μεγάλη είναι η ανησυχία για τις ενδεχόμενες συνέπειες στον Ελληνικό Τουρισμό από την αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί στοιχειωδώς τη γιγάντωση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, που πλήττει τη χώρα. Βουτιά των προκρατήσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία και στις πτήσεις από το εξωτερικό, διογκούμενες περικοπές δρομολογίων από εταιρίες κρουαζιέρας. Και προβληματίζουν περισσότερο οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στο Ελληνικό τουριστικό μας προϊόν συνολικά, καθώς το μήνυμα της «αφύλακτης» χώρας στο εξωτερικό μπορεί να αμαυρώσει την, κατά τα άλλα ευμενή για την Ελλάδα γεωπολιτική συγκυρία, ανακόπτοντας τον ρυθμό των τουριστικών αφίξεων στη χώρα.

Την ίδια ώρα, η Κυβέρνηση παντελώς απούσα. Χωρίς οποιοδήποτε σχέδιο και συγκεκριμένη πολιτική, σύρεται όμηρος των εξελίξεων «ντόμινο» και αναλώνεται σε ανούσιες περιγραφές και σε ευχολόγια για την αντιμετώπιση της κρίσης, όταν ήδη θα έπρεπε να έχει χαράξει και εφαρμόσει μία συμπαγή δέσμη μέτρων για την προάσπιση του Ελληνικού Τουρισμού.

Κατόπιν τούτων και επειδή:

Εάν δεν ληφθούν άμεσες πρωτοβουλίες από την Κυβέρνηση για την συγκροτημένη ανάσχεση των επιπτώσεων εξ αιτίας της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, η ζημία, που θα προκληθεί στον Ελληνικό Τουρισμό θα είναι σημαντική, με δυσμενέστατες επιπτώσεις τόσο στη διόγκωση της ανεργίας όσο και στην περαιτέρω μείωση των δημοσίων εσόδων.

Οι ανταγωνίστριες προς την Ελλάδα χώρες στον τομέα του Τουρισμού έχουν ήδη «εκμεταλλευθεί» στο έπακρο την προσφυγική κρίση στην χώρα μας και την κυβερνητική ανικανότητα στην ορθή διαχείρισή της, προσελκύοντας μεγάλα ποσοστά τουριστών, που επιλέγουν αυτές ως τουριστικό προορισμό, με κίνδυνο αυτά τα δεδομένα – αν δεν αναστραφούν συντονισμένα – να παγιωθούν στο μέλλον και η χώρα μας να στερηθεί μεγάλες ροές από τουριστικές αγορές του εξωτερικού, που χρειάστηκαν χρόνια για να διασφαλίσει

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί,

1. Υπάρχει έστω και τώρα ένα συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης και ποια μέτρα άμεσης παρέμβασης και μεσοπρόθεσμης στρατηγικής θα εφαρμόσετε προκειμένου να μην πληγεί ανεπανόρθωτα ο Τουρισμός στην χώρα;

2. Υπάρχει, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τις διπλωματικές μας υπηρεσίες, ένα έκτακτο σχέδιο για την δυναμική θετική διάδοση του τουριστικού μας προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού και αν ναι, ποιες συγκεκριμένες δράσεις περιλαμβάνει;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτής Σερρών ΝΔ”

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *