Ανάκαμψη για τις μετοχές της Thomas Cook | Ισχυρά τα θεμελιώδη του

Ανάκαμψη για τις μετοχές της Thomas Cook | Ισχυρά τα θεμελιώδη του

«Η αγορά έχει φοβηθεί , αλλά από αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν ισχυρά»...

464
1
thomas cook

Η τιμή μετοχής της Thomas Cook αυξήθηκε την Τετάρτη, αφού ο πρόεδρος Frank Meysman αγόρασε μετοχές αξίας £ 80.441, κάτι που οι επενδυτές το εξέλαβαν ως προσωπικό δείγμα πίστης στον tour operator.

Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου αποκάλυψε ότι ο Meysman αγόρασε 373.000 μετοχές στις 21.57p την κάθε μία, όπου έπειτα η τιμή τους αυξήθηκε κατά 40% στα 31.88p, το απόγευμα.

Είναι ακόμα πολύ χαμηλότερο, από το ετήσιο υψηλό των 146p που επιτεύχθηκε τον Μάιο, αλλά οι αναλυτές έχουν ερμηνεύσει την επένδυση του Meysman ως θετικό σημάδι.

Σύμφωνα με την Ένωση Τύπου, ο non-executive director, Lesley Knox αγόρασε επίσης 208.778 μετοχές με έκαστη τιμή τα 22p , με συνολικό ύψος £ 47.163. Η Investco, η οποία κατέχει το 15,2% της Thomas Cook, «απέρριψε» την προηγούμενη πτώση στην τιμή της μετοχής του tour operator.

Ο Stephen Anness, διευθυντής του διεθνούς ταμείου κεφαλαίων της Invesco, δήλωσε στους «The Times»:

«Πολλά από αυτά που ακούσαμε από την Thomas Cook την περασμένη εβδομάδα ήταν μια επανάληψη από αυτά που ήδη γνωρίζαμε, ότι η δραστηριότα υπέφερε από το εξαιρετικά καυτό καλοκαίρι».

Ο Anness αντιμετώπισε επίσης φόβους σχετικά με τα αυξανόμενα χρέη του ομίλου και το αίτημά του προς τους δανειστές του για επιπλέον κεφάλαιο. «Η αγορά έχει φοβηθεί , αλλά από αυτό που βλέπουμε  είναι ότι τα θεμελιώδη στοιχεία παραμένουν ισχυρά», είπε. «Από τις συνομιλίες μας με την εταιρεία καταλαβαίνουμε πως  ο ισολογισμός και η ρευστότητα είναι άθικτα».

Ωστόσο, ο οργανισμός αξιολόγησης χρέους Moody’s υποβάθμισε τη βαθμολογία του στην Thomas Cook από Β1 σε Β2 και άλλαξε τις προοπτικές του από «σταθερό» σε «αρνητικό».

Αναλυτές εκτιμούν ότι η Thomas Cook θα χρειαστεί να επαναχρηματοδοτήσει το μετοχικό της κεφάλαιο, μέσω αύξησης, για να μπορέσει να στηρίξει την καταρρέουσα μετοχή της.

Υπάρχουν και εκείνοι, όμως που διαφωνούν και θεωρούν ότι δεν απαιτούνται τέτοιου είδους κινήσεις, γεγονός το οποίο παρέχει σημαντική ώθηση στη μετοχή, οδηγώντας την σε άνοδο.

Χαρακτηριστικά, η Jefferies εκφράζει την εκτίμηση ότι δεν θα απαιτηθεί η έκδοση νέων μετοχών.

«Το βασικό σενάριο φέρει την Thomas Cook να αποφεύγει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου» τονίζει, σε σημείωμά της, διατηρώντας τη σύσταση της μετοχής σε «buy».

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι μετοχές της Thomas Cook αυξήθηκαν κατά 45%, με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να εκδώσει νέα μετοχικά κεφάλαια, αν και οι τιμές των ομολόγων της επέκτειναν τις απώλειες στα χαμηλά επίπεδα την Τετάρτη, εν μέσω ανησυχιών για το χρέος του βρετανικού ταξιδιωτικού ομίλου.

ΠΗΓΗ, ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ