Η αναπτυσσόμενη τάξη καταναλωτών – Επανεξετάζοντας & αναμορφώνοντας το μελλοντικό τοπίο του Τουρισμού

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Σε αυτό το θέμα θα αφιερώσει την 5η επετειακή του έκδοση το Παγκόσμιο Forum Τουριστικής Οικονομίας (Global Tourism Economy Forum), που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Macau (Κίνα) από τις 15-16 Οκτωβρίου 2016. Κατά τη διεξαγωγή του θέματος θα αναλυθεί από το μηδέν πώς αυτή η ανοδική εύπορη και παθιασμένη με τα gadgets ομάδα (ανθρώπων) είναι περισσότερο από ποτέ η ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη επιρροής στην τουριστική βιομηχανία.

Περίπου ένα μήνα πριν την έναρξη του Forum μια pre-event συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Macau (Macau Tower Convention & Entertainment Center), στην οποία συμμετείχαν ο Επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού της Κυβέρνησης του Macau, Ip Peng Kin, η Διευθύντρια του Κυβερνητικoύ Γραφείου Τουρισμού του Macau (MGTO), Maria Helena de Senna Fernandes, και η Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας του Forum (Global Tourism Economy Forum), Pansy Ho, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα της πέμπτης επετείου του.

global-tourism-economy-forumΣτην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Επικεφαλής του Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού της τοπικής Κυβέρνησης του Macau, Ip Peng Kin, δήλωσε ότι τα τυχερά παιχνίδια και ο τουρισμός είναι οι βιομηχανικοί πυλώνες της περιοχής.
Αν και γίνονται προσαρμογές στα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και στην αναζήτηση για οικονομική διαφοροποίηση, έχει ήδη καταστεί μείζον θέμα η διερεύνηση τρόπων να αναπτυχθούν βιομηχανίες άνευ παιχνιδιών, καθώς και μια μεγαλύτερη ποικιλία στοιχείων χωρίς παιχνίδι. Μέσα από εκτενείς συζητήσεις σχετικά με την αλλαγή των προτύπων κατανάλωσης, το Forum θα αποτελέσει μια χρυσή ευκαιρία για το Macau να μετατρέψει αυτό το στόχο σε πραγματικότητα. Με μια ανταλλαγή διορατικών προοπτικών και εμπειριών, το Forum θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο άνοιγμα νέων οριζόντων για τον τοπικό τουρισμό και τη βιομηχανία αναψυχής και στην προώθηση της ανάπτυξης της πόλης σε ένα Παγκόσμιο Κέντρο Τουρισμού και Αναψυχής.

macau-government-tourist-officeΗ Γενική Γραμματέας του Forum, Pansy Ho, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της σε ολόκληρη την κοινότητα του Macau για τη συνεχή υποστήριξή τους. Κατά τη διάρκεια της εισαγωγής της για το θέμα της φετινής χρονιάς, η ίδια υπογράμμισε την τεράστια δύναμη της αναπτυσσόμενης τάξης καταναλωτών και τις πολλές δραματικές αλλαγές που φέρνει στην παγκόσμια οικονομία. “Το οικοσύστημα των καταναλωτών έχει μεταμορφωθεί από μια παροχο-κεντρική ‘παλαιά οικονομία’ σε μια καταναλωτικο-κεντρική ‘νέα οικονομία’. Αυτή η έκδοση του GTEF θα διερευνήσει πώς η αναπτυσσόμενη τάξη καταναλωτών αναμορφώνει την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, και πώς η καταναλωτική της συμπεριφορά και η χρήση της τεχνολογίας έφερε πρωτόγνωρες αλλαγές στη βιομηχανία”, παρατήρησε η Ηο.

macau-flagΕν όψει του εορτασμού της 5ης επετείου του, το GTEF κάλεσε τη Γαλλία και το Πεκίνο να παραστούν ως επίτιμοι συνεργάτες για φέτος. Υπό αυτή την ιδιότητα η Γαλλία θα αποκαλύψει πώς η χώρα συνεχίζει την πολιτιστική κληρονομιά της και μεγιστοποιεί την εξάπλωση της επιρροής πέρα από τα σύνορα, μέσω πολιτιστικών ανταλλαγών σε μια συνεδρία με τίτλο “Γαλλία: Τέχνες και Πολιτισμός ως Οδηγοί του Τουρισμού”. Με την ίδια ιδιότητα το Πεκίνο θα παρουσιάσει την πρωτεύουσα του κράτους ως επίκεντρο του κινεζικού πολιτισμού και της οικονομικής εξουσίας, ρίχνοντας φως σε τρεις χιλιετίες της κινεζικής Ιστορίας και της Πολιτιστικής της κληρονομιάς αλλά και στις ιδιαίτερες προτιμήσεις των Κινέζων καταναλωτών.

Το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Forum Τουριστικής Οικονομίας για το 2016 που θα αποτελέσει τροφή για σκέψη, θα ξεκινήσει με τη χαρκτηριστική πλέον συνεδρία “Face to Face, Ministers and Private Sector CEOs (Πρόσωπο με πρόσωπο, Υπουργοί και Στελέχη του Ιδιωτικού τομέα)”, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), όπου η ηγεσία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα θα ασχοληθεί με το θέμα «Αξιοποώντας 1 δισεκατομμύριο+ Ευκαιρίες”. Οι ηγέτες της βιομηχανίας θα ανταλλάξουν διάφορες απόψεις σε συνεδρίες, όπως  «Mεγιστοποιώντας τις Δυαδικότητες των Κινέζων καταναλωτών”, “Αγκαλιάζοντας τους Πολύπλευρους Κινέζους ταξιδιώτες” και “Τουρισμός και Τεχνολογία: το αχώριστο δίδυμο”.

Για αυτή την επετειακή έκδοση, το Forum θα παρουσιάσει μια σειρά από εμπνευσμένες νέες συνεδρίες, συμπεριλαμβανομένων των “Ο βασικός τόνος της 5ης επετείου του GTEF – Οι δυνάμεις που διαμορφώνουν το οικονομικό μέλλον της Κίνας”, “Στρογγυλό Τραπέζι Νεαρής Ηγεσίας – Η κατανόηση των Millennial Kαταναλωτών και η Social (media) Αφοσίωση”, “H Καταναλωτική Επανάσταση του Αστικού Τουρισμού” και “Επενδυτική Ημερίδα – Η Εκρηκτική Τάξη Καταναλωτών: Επενδύοντας σε μια Νέα Εποχή”.

πηγή: http://www.travelandtourworld.com

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *