Αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού, μέχρι τον Σεπτέμβρη

Αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού, μέχρι τον Σεπτέμβρη

money tourism photo
money tourism copyright photo

Αναστέλλονται οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού, σύμφωνα με τροπολογία του βουλευτή Κυκλάδων Κώστα Κατσαφάδου, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Η τροπολογία προβλέπει την αναστολή της προθεσμίας 30 ημερών, έως τις 15 Σεπτεμβρίου, για την κατεδάφιση αυθαίρετων εγκαταστάσεων αναψυχής ή τουρισμού.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο, που κατέθεσε την τροπολογία και η οποία έγινε δεκτή από τους υπουργούς, με την αναστολή αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την καθυστερημένη κοινοποίηση των εκθέσεων αυτοψίας, από τις πολεοδομικές υπηρεσίες των δήμων, εντός του Ιουλίου.

Ο ίδιος, δε, επιχειρηματολογεί για την αναστολή, αναφέροντας τις παρενέργειες που θα είχε η κατεδάφιση εν μέσω θέρους για τις επιχειρήσεις που αυθαιρέτησαν, τους απασχολούμενους σε αυτές , αλλά και την εικόνα μιας επιχείρησης κατεδάφισης, στους τουρίστες.

Επιχειρώντας να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις ο βουλευτής Κυκλάδων έχει συμπεριλάβει στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας του, ότι μετά τη λήξη της εν λόγω προθεσμίας «θα γίνει κατεδάφιση των κατασκευών που εμπίπτουν στη ρύθμιση, με αυστηρή παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και γι’ αυτό το Υπουργείο Ανάπτυξης δεσμεύεται». Υπογραμμίζεται ότι η ρύθμιση αφορά μόνο στο τρέχον έτος, εν όψει της γενικής ρύθμισης του ζητήματος, που θα γίνει με επόμενο νομοσχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ