airport
Αεροδρόμιο Μονάχου | Φωτό: Lufthansa

Aναστέλλονται οι πτήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου | Χιλιάδες εγκλωβισμένοι επιβάτες, ανάμεσά τους και Έλληνες

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Η επέλαση της κακοκαιρίας συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το οποίο προχώρησε στην αναστολή των πτήσεών του, τουλάχιστον μέχρι σήμερα το μεσημέρι, με χιλιάδες επιβάτες να παραμένουν εγκλωβισμένοι, ανάμεσά τους και περίπου 150 Έλληνες.

Όπως ανακοίνωσε το αεροδρόμιο το βράδυ της Δευτέρας, δεν θα πραγματοποιηθούν πτήσεις μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, κάτι που επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Γερμανικού Πρακτορείου Τύπου, εξαιτίας του παγετού στους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης, που καθιστά μη ασφαλή τη διεξαγωγή των πτήσεων. Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθούν απογειώσεις και προσγειώσεις από την έναρξη της λειτουργίας στις 6.00 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με το αεροδρόμιο, αυτό θα επηρεάσει τουλάχιστον 150 απογειώσεις και 160 προσγειώσεις από τις συνολικά πάνω από 770 κινήσεις πτήσεων.

“Οι χώροι λειτουργίας θα αποπαγοποιηθούν κατά το πρώτο μισό της ημέρας. Το σχέδιο είναι να επιτραπεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας από το μεσημέρι. Ωστόσο, μπορεί να υποτεθεί ότι η πλειονότητα των πτήσεων θα πρέπει επίσης να ακυρωθεί κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας για λόγους ασφαλείας”, έγραψε το αεροδρόμιο στην ιστοσελίδα του.

Μετά την επέλαση του χιονιά το Σαββατοκύριακο, εκατοντάδες επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, ορισμένοι από αυτούς για αρκετές νύχτες, ανάμεσά τους και 150 Έλληνες, σύμφωνα με την εκπομπή του ΑΝΤ1 Καλημέρα Ελλάδα.

“Είμαστε από την Παρασκευή στις 18:00 στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες. Αυτή τη στιγμή είμαστε γύρω στους 150 Έλληνες διάσπαρτοι στα δύο terminal. Μας έδωσε η εταιρία που έπρεπε να είχαμε φύγει 15 ευρώ voucher το Σάββατο για να φάμε. Είμαστε άυπνοι πάνω σε καρέκλες. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά των Γερμανών, πάμε να τους μιλήσουμε και μας γυρνάνε την πλάτη”, είπε στον ΑΝΤ1 ο κ. Αλέξανδρος Καραστεργίου, ένας εκ των εγκλωβισμένων Ελλήνων ταξιδιωτών.

Τη Δευτέρα, κάποιοι επιβάτες διαμαρτυρήθηκαν στην πλατφόρμα X ότι οι υποσχόμενες πτήσεις ανταπόκρισης είχαν ακυρωθεί αρκετές φορές. Το αεροδρόμιο του Μονάχου και η Lufthansa επιβεβαίωσαν το βράδυ σε σχετική ερώτηση ότι οι επιβάτες είχαν περάσει τη νύχτα στους τερματικούς σταθμούς -ορισμένοι από τους οποίους περισσότερες από μία νύχτες- όπως απάντησε εκπρόσωπος του αεροδρομίου. Η Lufthansa από την πλευρά της έκανε λόγο για εκατοντάδες επιβάτες που είχαν περάσει τη νύχτα στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γερμανίας.

Σοβαροί περιορισμοί εξακολουθούν επίσης να υπάρχουν και στα σιδηροδρομικά ταξίδια. “Επί του παρόντος, η πρόσβαση στον ευρύτερο κεντρικό σταθμό του Μονάχου είναι σοβαρά περιορισμένη. Αυτό σημαίνει ότι μόνο λίγα τρένα μεγάλων αποστάσεων εκτελούν δρομολόγια από και προς το Μόναχο”, αναφέρει η ιστοσελίδα της Deutsche Bahn.

Οι ταξιδιώτες καλούνται να αναβάλουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, από την άλλη πλευρά, οι λειτουργίες έχουν “επανέλθει σε μεγάλο βαθμό στο φυσιολογικό”, σύμφωνα με το αεροδρόμιο. Υπάρχουν μόνο λίγες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων. Μέχρι στιγμής έχουν ακυρωθεί συνολικά 36 προσγειώσεις και 17 απογειώσεις, όπως μετέδωσε η Hessischer Rundfunk.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *