LESVOS

Αναστολή πληρωμών προς το Δημόσιο ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την αναστολή, «λόγω ανωτέρας βίας, μ’ έκτακτα κι ακραία γεγονότα», των οφειλών των Ξενοδοχείων, προς το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες κ.ά, των ακριτικών νησιών που επλήγησαν απ’ το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, ζητά με επιστολή της η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.

Συγκεκριμένα η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου έστειλε επιστολή πρός τον Aντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και τους Υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών, Οικονομίας-Ανάπτυξης και Τουρισμού και την Αναπλ. Υπουργό Τουρισμού καθώς και τους φορείς του Τουρισμού, με την οποία λόγω της κατάρρευσης των αφίξεων μετά από τη δραματική μείωση των πτήσεων CHARTERS (άνω του 60%), μείωση των προσεγγίσεων Κρουαζιεροπλοίων, και των  εισροών Τουριστών από Τουρκία, και από Βόρεια Ελλάδα, ζητά την αναστολή, «λόγω ανωτέρας βίας, μ’ έκτακτα κι ακραία γεγονότα», των οφειλών των Ξενοδοχείων, προς το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες κ.ά, καθώς και τη διαχείριση της εικόνας μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, είναι το ακόλουθο:

” ΘΕΜΑ: «Αναστολή αντί ρυθμίσεων των οφειλών προς Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες κ.ά, στα προσφυγόπληκτα, ακριτικά νησιά, όπου κατέρρευσαν οι αφίξεις τους κι όχι μόνο……»

Κύριε Αντιπρόεδρε, Κύριοι Υπουργοί,

Φόβοι Μελών μας ότι θα βρεθούν (αν δε βρέθηκαν ήδη) εκτός ρυθμίσεων και δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι οι προθέσεις της Κυβέρνησης για επέκταση των ρυθμίσεων προς το Δημόσιο και τα Ταμεία, βρίσκουν «τοίχο πόρτα», Κουαρτέτο / Τρόικα, μας υποχρεώνουν, πριν να ‘ναι πολύ αργά, να

Ζ Η Τ Η Σ Ο Υ Μ Ε

1. Την αναστολή, «λόγω ανωτέρας βίας, μ’ έκτακτα κι ακραία γεγονότα», των οφειλών των Ξενοδοχείων,  προς το Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τράπεζες κ.ά, των ακριτικών νησιών που επλήγησαν απ’ το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό και κατέρρευσαν οι αφίξεις τους, υπαιτιότητα των δραματικών μειώσεων των πτήσεων CHARTERS (άνω του 60%), μειώθηκαν οι  προσεγγίσεις Κρουαζιεροπλοίων, και οι  εισροές Τουριστών από Τουρκία, καθώς και  οι από Βόρεια Ελλάδα (Ζωτικού μας Χώρου) επισκέπτες μας, ένεκα της προ 2ετίας διακοπείσας (σ’ ετήσια βάση) ακτοπλοϊκής σύνδεσης Μυτιλήνης – Θεσσαλονίκης.

2.1.Τη διαχείριση της εικόνας μας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπου ακόμα κυριαρχούν ρεπορτάζ, φωτο, video κλπ, της περσινής χρονιάς.

2.2. Την παροχή ειδικών δελεαστικών κινήτρων / διευκολύνσεων / μειώσεων, τόσο για την «ανάκαμψη» και παραπέρα αύξηση του αριθμού των πτήσεων CHARTERS / Τακτικών, ακτοπλοϊκή επανασύνδεσή μας με Θεσσαλονίκη σ’ ετήσια βάση,  καθώς και την προσέλκυση Κρουαζιερόπλοιων, όσο και για προσέλκυση πτήσεων χαμηλού ναύλου (LOW COST CARRIERS), που αντίθετα μ’ άλλα νησιά / προορισμούς, δίχως τις δικές μας μειονεξίες και  ιδιαιτερότητες, δεν καταφέραμε ποτέ ν’ αποκτήσουμε !

2.3. Τον εξορθολογισμό των πάσης φύσεως Τιμολογίων (Δημοσίου, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, Τραπεζών κ.ά.), με αντιστοίχιση των πάσης φύσεως επιβαρύνσεών μας (φόρων, εισφορών, τελών, προστίμων, χαρατσιών κλπ), με:

– Την πλουτοδοτική μας φέρουσα ικανότητα (τζίρους, εισοδήματα κ.ά.),

-Τους δείκτες του ευαίσθητου προορισμού μας   και με

– Τα όσα απολαμβάνουμε  ή στερούμεθα, σ’ ευκαιρίες, μεγάλα γεγονότα / έργα, υπηρεσίες κλπ

2.4. Εξυγίανση Αγοράς και θεσμική θωράκιση της υγιούς επιχειρηματικότητας, με περιορισμό (ή και καταφέρνοντας καίριο πλήγμα κατά) της ασυνέπειας πληρωμών (μπαταχτσιλίκι), απ’ όπου κι αν προέρχεται (κυρίως απ’ τον Ιδιωτικό και άλλους Τομείς) – περιθωριοποιώντας / «εξαφανίζοντας» κακοπληρωτές και μπαταχτσήδες, πριν αυτοί μας «εξαφανίσουν»,  αφού η αδυναμία καταβολής των οφειλών μας, σε μεγάλο βαθμό (αν όχι αποκλειστικά) οφείλεται στην αδυναμία είσπραξης οφειλομένων μας από… τρίτους (πέραν των υπέρμετρων επιβαρύνσεών μας, αναντίστοιχων με τη φέρουσά μας ικανότητα).

3. Προσβλέποντας στην ευαισθησία σας, παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες, τόσο προς εξασφάλιση προοπτικής εξόδου μας απ’ την κρίση κι επιμήκυνση της μικρής τουριστικής μας περιόδου, όσο και προς αποφυγή της επαπειλούμενης γενικής κατάρρευσης κι  αποδόμησης του Κοινωνικού μας Ιστού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΕΡ. Π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ ΔΗΜΗΤΡ. ΤΕΚΕΣ”

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *