Στη «μάχη» για την προσέλκυση της ρωσικής αγοράς το Νότιο Αιγαίο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ενίσχυση και εμβάθυνση των παραδοσιακών δεσμών του Νοτίου Αιγαίου με τη Ρωσία, σxatz1τον τομέα του τουρισμού, αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο της αναβαθμισμένης π
αρουσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην 23η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2016, που πραγματοποιείται από 23 έως 26 Μαρτίου, στο Expocentre της Μόσχας.

Το Νότιο Αιγαίο είναι η μοναδική Περιφέρεια που διαθέτει δική της παρουσία στη ΜΙΤΤ. Τα νησιά που συμμετέχουν, αναδεικνύοντας τα δικά τους ξεχωριστά και μοναδικά χαρακτηριστικά, κάτω από την εντυπωσιακή «ομπρέλα» της Περιφέρειας «Aegean Islands – Like No Other», προκαλούν ήδη, από την πρώτη μέρα της έκθεσης, μεγάλο ενδιαφέρον και σημαντική προσέλευση επισκεπτών.

265e237597cc99914c7e5682e25c76fa944523275bc8e3abe617151039552eeeΗ φετινή, αναβαθμισμένη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Μόσχας, με την ανανεωμένη, «φρέσκια», τουριστική ταυτότητά της, συνιστά το αποκορύφωμα δουλειάς πολλών μηνών, που προηγήθηκαν και που τώρα αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, με πολλές προσδοκίες για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

xatzΣε στενή συνεργασία με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΞ και  Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ.  Αντώνη Καμπουράκη, η Περιφέρεια ξεκινά μια νέα «μάχη» κατάκτησης της ρωσικής αγοράς και ισχυροποίησης των παραδοσιακών δεσμών μεταξύ των δύο πλευρών, μέσα από ένα γενικότερο πλάνο δράσεων και εκδηλώσεων, επ’ ευκαιρία και του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας 2016.

Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, οι γεύσεις του Αιγαίου «πρωταγωνίστησαν», για μια ακόμη φορά, σε εκδήλωση παρουσίασης της Aegean cuisine, που οργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο ξενοδοχείο Hyatt Ararat, στο κέντρο της Μόσχας, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων, που είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν τη μοναδική αιγαιοπελαγίτικη κουζίνα.

Τόσο στο περίπτερο της Περιφέρειας στη ΜΙΤΤ, όσο και στην εκδήλωση γαστρονομίας,  παρευρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, κα. Έλενα Κουντουρά,  ο γενικός γραμματέας του Ε.Ο.Τ., κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος και η πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, κα. Δανάη – Μαγδαληνή Κουμανάκου.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια του περιπτέρου της Περιφέρειας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε: «Συνεχίζοντας την εφαρμογή του στρατηγικού τουριστικού σχεδιασμού της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει με δικό της περίπτερο στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ, παρουσιάζοντας τα like no other νησιά της στη ρωσική αγορά, μια αγορά με την οποία μας συνδέουν παραδοσιακοί δεσμοί συνεργασίας. Το Έτος Ελληνορωσικής Φιλίας 2016 μας δεσμεύει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά και να χτίσουμε συνεργασίες που θα αντέξουν στο χρόνο,  θα δώσουν περαιτέρω βάθος στη μεταξύ μας σχέση και θα οδηγήσουν τον τουρισμό μας στη μοναδική θέση που του αξίζει, την κορυφή».

Την ενίσχυση και εμβάθυνση των δεσμών του Νοτίου Αιγαίου με τη Ρωσία, έχουν άλλωστε στόχο οι νέες συνεργασίες που δρομολόγησε ο Περιφερειάρχης στη διάρκεια των επαφών του, τόσο με το Κρατικό Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας, ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο, όσο και με τη Ρωσική Ακαδημία Τουρισμού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *