Ανδρεάδη – Αδαμίδου – Κοσμοπούλου: Η ισχύς εν τη ενώσει για την προστασία του Περιβάλλοντος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η ισχύς -και μάλιστα γυναικεία- εν τη ενώσει για τρεις κυρίες του επιχειρείν που χρόνια τώρα, η κάθε μία ξεχωριστά, αλλά και μαζί, αναλαμβάνουν σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την γενικότερη ανάδειξη τέτοιων θεμάτων, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Ελένη Ανδρεάδη, Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Sani Resort και Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της Lidl, πρωταγωνιστούν στο πεδίο αυτό και μίλησαν στην κάμερα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, με την ευκαιρία μιας ακόμη σημαντικής πρωτοβουλίας, του SUP Free Hackathon της Lidl Ελλάς και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, που πραγματοποιήθηκε στο Sani Resort.
Οι τρεις κυρίες εξηγούν αναλυτικά τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες, για ένα καλύτερο αύριο όλων των παιδιών του κόσμου χωρίς πλαστικά.

Η Ελένη Ανδρεάδη αναφέρεται στις πρωτοβουλίες του ομίλου Sani για την μείωση της χρήσης των πλαστικών, η Βασιλική Αδαμίδου εξηγεί την πρωτοβουλία της Lidl ενάντια στα πλαστικά, ενώ η Αγγελική Κοσμοπούλου υπογραμμίζει τις δράσεις απορρύπανσης που αναλαμβάνει το Ίδρυμα Λασκαρίδη. Όπως λέει χαρακτηριστικά η κα. Κοσμοπούλου, “Το ευρωπαϊκό πλαίσιο για τα πλαστικά μίας χρήσης και η εθνική μας νομοθεσία κάνουν σαφή την ανάγκη να αλλάξουμε τις καθημερινές συμπεριφορές και τις καταναλωτικές μας συνήθειες. Στην αρχή ενός μεγάλου κύματος αλλαγής, χρειαζόμαστε ιδέες που θα μας παροτρύνουν και θα μας κατευθύνουν σε αυτήν τη μετάβαση”.

Η Ελένη Ανδρεάδη κάνει στην κάμερα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ έναν μίνι απολογισμό για την ενασχόλησή της με θέματα Περιβάλλοντος από το 2009, υπογραμμίζοντας την δυναμική που υπάρχει πλέον.

Περιβάλλοντος
(από αριστέρα): Αγγελική Κοσμοπούλου (Εκτελεστική Διευθύντρια Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη), Ελένη Ανδρεάδη (Διευθύντρια Αειφορίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Sani Resort) και Βασιλική Αδαμίδου (Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας)

Από την πλευρά της η Αγγελική Κοσμοπούλου υπόσχεται “περισσότερα πειράματα” σε μικρά νησιά, ώστε να υπάρξει μια πραγματική αλλαγή στο περιβαλλοντικό τοπίο, μέσα από ευρύτατες συνεργασίες, αφού “ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να τα καταφέρει”, ενώ υπογραμμίζει ότι οι συνεργασίες αποτελούν μονόδρομο για την προώθηση τέτοιων σημαντικών θεμάτων και την προστασία του Περιβάλλοντος .

Στόχος όλων είναι “καθαρές παραλίες – βιώσιμος Τουρισμός”, όπως λένε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών SUP Free Hackathon για μία Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης έγινε στα Σάνη στα τέλη Ιουνίου και ανέδειξε δύο νικητές.

Μετά από ένα 5μηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης για τις 5 ομάδες που διακρίθηκαν τον Δεκέμβριο, δύο ήταν οι ιδέες που ξεχώρισαν και έκλεψαν τις εντυπώσεις.
Νικήτρια ομάδα, αποσπώντας το μεγάλο έπαθλο των 40.000€ για την επικοινωνιακή υποστήριξη και προώθηση της ιδέας της, αναδείχθηκε η «Eco Cup» (αποτελείται από τους Θανάση Κουκούλη, Κατερίνα Κατσαούνη, Γιώργο Αντωνόπουλο και Ιωάννη Μπραντ Ιωαννίδη) με ένα mobile app, που λειτουργεί ως ένα οικολογικό σύστημα loyalty και επιβραβεύει τον χρήστη όταν αγοράσει το ρόφημά του στο δικό του επαναχρησιμοποιούμενο σκεύος.
Επιπλέον, ο 17χρονος «MS» Αλέξανδρος Πέτκος απέσπασε τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της υπηρεσίας αυτόματου καθαρισμού περιοχών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και robotics για την αναγνώριση και περισυλλογή απορριμμάτων.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στο youtube.

ksd Περιβάλλοντος
adv
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *