Αν. Ανδρεάδης : Το παράδειγμα της Ισπανίας, που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο παράδειγμα της Ισπανίας, όπου οι μισθοί των εργαζόμενων στον Τουρισμό, είναι πολύ υψηλότεροι από τους αντίστοιχους ελληνικούς, και η συνολική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις, είναι πολύ μικρότερη, αφού το κράτος έχει μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, συγκεντρώνοντας όμως περισσότερα έσοδα, από την αύξηση της Απασχόλησης, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος της ΣΑΝΗ και της IKOS, Ανδρέας Ανδρεάδης.

Συμπλήρωσε δε ότι με ΦΠΑ στο 10%, τόσο στην εστίαση, όσο και στη διαμονή, η Ισπανία αποτελεί προνομιακό “εταίρο” για τον ξενοδόχο.

Ο κ. Ανδρεάδης, συμμετείχε σε πάνελ, με θέμα Επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο: Τάσεις και Εμπόδια, στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Φιλοξενίας του ΞΕΕ, μαζί με τους Στέλιο Κουτσιβίτη, Vice President & CEO, Astir Palace Vouliagmenis S.A. και Σπύρο Σπυρόπουλο, Senior Advisor, Oaktree Capital Management. Την συζήτηση συντόνισε ο Κωνσταντίνος Δαυλός, δημοσιογράφος του SKAI.

money tourism copyright
money tourism copyright

Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στην γραφειοκρατία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στις προσπάθειές τους να επενδύσουν, υπογραμμίζοντας ότι στην Ισπανία, τα κόστη είναι υψηλότερα, αλλά όλα τα θέματα είναι λυμένα…

Παράλληλα, ο κ. Ανδρεάδης, τόνισε ότι η Ισπανία είναι ένας κύριος προορισμός επενδύσεων, ενώ η Ελλάδα , είναι ακόμη “exotic destination”…

Δείτε την αποστροφή της ομιλίας του Dr. Ανδρέα Ανδρεάδη.

Μπορείτε να δείτε την ομιλία του κ. Aνδρεάδη, και στο κανάλι του money-tourism.gr, στο youtube.

Tagged

2 σχόλια στο “Αν. Ανδρεάδης : Το παράδειγμα της Ισπανίας, που δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *