Ο Ανδρέας Ανδρεάδης / ksd photo

Ανδρέας Ανδρεάδης: Στο -20% οι κρατήσεις στην Κω

ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tweetάροντας κατά τη γνωστή, συνήθη τακτική του, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε., Ανδρέας Ανδρεάδης, δίνει στοιχεία για την πορεία των κρατήσεων αυτή τη στιγμή στην Κω, εξαίρει το παράδειγμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που δίνουν οι νησιώτες και καλεί, παράλληλα, όλους να παραμείνουμε ενωμένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, οι κρατήσεις στην Κω εμφανίζονται μειωμένες κατά 20%, ενώ σε μονοψήφιο νούμερο (-9%) διαμορφώνεται ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. υπογραμμίζει το παράδειγμα ανθρωπιάς των νησιωτών, απέναντι σε μια πανικόβλητη, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, Ευρώπη, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους εταίρους και δίνει ισχυρά ερείσματα στη χώρα.

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο κ. Ανδρεάδης για τις προοπτικές του τουρισμού μας, καθώς, όπως γράφει στο τελευταίο tweet, η διατήρηση της εκεχειρίας βελτιώνει την προοπτική επίλυσης του προσφυγικού, αλλά και τις προοπτικές του τουρισμού μας.

Την πεποίθηση ότι ο τομέας θα βγει νικητής μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο για την ελληνική επιχειρηματικότητα περιβάλλον, εξέφρασε ο κ. Ανδρεάδης, μιλώντας στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι, τόσο ο προγραμματισμός των αεροπορικών θέσεων, όσο και η κίνηση του οδικού τουρισμού τους τελευταίους μήνες, δείχνουν αυξητική τάση σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Ωστόσο, κατά την ομιλία του ο κ. Ανδρεάδης εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον των τουριστικών επιχειρήσεων, οι οποίες είναι αντιμέτωπες με την υπερφορολόγηση.

«Εκεί που πιστεύουμε ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των νέων φόρων και των πρόσθετων επιβαρύνσεων, διαρκώς ακούμε για νέα μέτρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ελληνικός τουρισμός δεν θα είναι ανταγωνιστικός και το κράτος θα εξακολουθεί να χάνει έσοδα και στόχους», λέει ο κ. Ανδρεάδης.

Επικαλούμενος στοιχεία μελέτης του Σ.Ε.Τ.Ε., ο πρόεδρος του Συνδέσμου λέει ότι, η χώρα μας έχει δημιουργήσει μια σειρά φορολογικών αντικινήτρων, τόσο για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, όσο και για την προσέλκυση σχετικών επενδύσεων. «Από τη μελέτη προκύπτει ότι η χώρα τερματίζει τελευταία σε αυτή την κούρσα, τόσο στους φόρους επενδύσεων, όσο και στους φόρους λειτουργίας, με την Κύπρο να βρίσκεται στην καλύτερη θέση, την Κροατία δεύτερη, την Τουρκία τρίτη, την Ισπανία τέταρτη και την Ιταλία Πέμπτη», τονίζει ο κ. Ανδρεάδης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *