Ανεβαίνει η μετοχή του TUI καθώς ο όμιλος ανακοινώνει “εξαιρετικά” αποτελέσματα…

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Κέρδη που θα ξεπεράσουν τις αρχικές προβλέψεις για φέτος αναμένει ο όμιλος TUI, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα σημειώσει “αύξηση μεταξύ 12% και 13%” στα κέρδη προ φόρων και τόκων για το έτος μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για κέρδη αυξημένα κατά «τουλάχιστον 10%».

Η ανακοίνωση είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί η τιμή της μετοχής της TUI στο 2,5%.
Η RIU και το τμήμα Cruises, μαζί με την «πολύ θετική εξέλιξη» των επιχειρήσεων των Tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου, συνέβαλαν σε αυτό που ο Όμιλος περιέγραψε ως «εξαιρετικό» αποτέλεσμα.

«Η TUI διατήρησε την πρωτιά της στην αγορά, παρά τις σοβαρές γεωπολιτικές προκλήσεις σε ορισμένες από τις αγορές της στην ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, αποδεικνύοντας ότι διαθετει ισχυρή αντοχή σε μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο», αναφέρει σε σχετική δήλωση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤUI, Fritz Joussen, δήλωσε: “Προωθούμε την ανάπτυξη και σταθερά πιέζουμε μπροστά τη μετατροπή μας σε έναν ολοκληρωμένο όμιλο τουρισμού με επίκεντρο τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες μας”.

“Η θερινή περίοδος του 2016, η οποία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τις τουριστικές και τις αεροπορικές εταιρείες, απέδειξε ότι έχουμε κάνει τις σωστές στρατηγικές επιλογές. Οι επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία και επιπλέον κρουαζιερόπλοια μας επέτρεψαν να ενισχύσουμε τα δικά μας προϊόντα και brands τους τελευταίους μήνες”.
“Αντανακλώντας τη θετική μας προοπτική, βλέπουμε επίσης σήμερα ικανοποιητική ανάπτυξη των εσόδων κατά 11% στην επερχόμενη χειμερινή περίοδο”.

“Η αύξηση των κρατήσεων για τους μακρινούς προορισμούς μας είναι η κινητήρια δύναμη αυτής της θετικής εξέλιξης”.

“Είμαστε πολύ ισχυροί στην περιοχή της Μεσογείου, επί του παρόντος επενδύουμε στην Καραϊβική και τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς και στην επέκταση του υπάρχοντος 14μελούς στόλου των κρουαζιερόπλοιων μας. Αυτή η ποικιλομορφία βελτιστοποιεί την επιχείρησή μας και καθιστά τους κινδύνους μας διαχειρίσιμους”.

Για τον επερχόμενο χειμώνα, οι κρατήσεις μακρινών αποστάσεων της ΤUI είναι μέχρι 26%, με ισχυρή ανάπτυξη στο Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία. Η όμιλος βλέπει επίσης αύξηση στις κρατήσεις στην Κούβα και τη Σρι Λάνκα.

Ο Όμιλος της TUI θα δημοσιεύσει τα συνολικά ετήσια αποτελέσματά του για το 2015/16 στις 8 Δεκεμβρίου.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *