Η Άνγκελα Μέρκελ στα εγκαίνια της ITB 2018

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με ένα πανηγυρικό εναρκτήριο γκαλά, με κορυφαίες προσωπικότητες από την πολιτική και τον τουρισμό και θεαματικό πρόγραμμα παρουσιάσεων από το Mecklenburg-Vorpommern, την περιοχή εταίρων της ITB Berlin, ξεκίνησε το World’s Leading Travel Trade Show®.

Πλήθος προσωπικοτήτων παρακολούθησαν την τελετή εγκαινίων της μεγαλύτερης έκθεσης για τον τουρισμό στον κόσμο, με την ομοσπονδιακή καγκελάριο, Δρ Άνγκελα Μέρκελ, να εκφωνεί μια χαρούμενη ομιλία, που σηματοδότησε το άνοιγμα της ITB.

Ανάμεσα στους πολιτικούς που παραβρέθηκαν ήταν ο Δήμαρχος του Βερολίνου, Michael Müller, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικής Βιομηχανίας της Γερμανίας (BTW), Dr. Michael Frenzel, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Zurab Pololikashvili και η Πρόεδρος του Υπουργείου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Manuela Schwesig. Ο Δρ Christian Göke, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin GmbH, θα εκπροσωπήσει την ITB Berlin.

Για πρώτη φορά η τελετή έναρξης, στην οποία όσοι παρέστησαν διέθεταν ειδική πρόσκληση, άφησε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Αυτή η κίνηση υπογραμμίζει την υποστήριξη της ITB Berlin στο έργο αειφορίας που ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια στο Mecklenburg-Vorpommern, σύμφωνα με το οποίο αντισταθμίζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των επισκεπτών.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν η γνωστή τηλεοπτική παρουσιάστρια, Judith Rakers και ο Tobias Woitendorf, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής μάρκετινγκ και επικοινωνίας της τουριστικής ένωσης Mecklenburg-Vorpommern.

Η ITB Berlin είναι η κορυφαία έκθεση για τον τουρισμό στον κόσμο. Το 2017 10.000 εταιρίες και οργανισμοί από 184 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε περίπου 169.000 επισκέπτες. Παράλληλα με την έκθεση, το Συνέδριο της ITB Berlin, το μεγαλύτερο του είδους του, λαμβάνει χώρα από την Τετάρτη 7 έως το Σάββατο 10 Μαρτίου. Η είσοδος είναι δωρεάν για τους επαγγελματίες επισκέπτες και τους εκθέτες.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *