Με άνοδο 15% της επιβατικής κίνησης ολοκληρώνεται το 2017 για τη Celestyal Cruises

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της Celestyal Cruises εφέτος, εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Κυριάκος Αναστασιάδης, στη συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κάνοντας έναν απολογισμό για τη χρονιά που κλείνει, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι τα πρώτα στοιχεία για το 2018 είναι θετικά, «δείχνοντας» άνοδο κατά 15% στον αριθμό των επιβατών.

Το 2017 ολοκληρώνεται με θετικό πρόσημο για τη Celestyal Cruises, αφού παρά τις γεωπολιτικές εξελίξεις και την αστάθεια στη γείτονα χώρα, διατηρήθηκε ο αριθμός επιβατών στους 100.000, ενώ πραγματοποιήθηκαν 598.000 προσεγγίσεις σε ελληνικά λιμάνια.

O διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises, κ. Κυριάκος Αναστασιάδης

Όσον αφορά στο σχεδιασμό της διοίκησης της εταιρίας για το 2018, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Εκκινούμε το 2018 με νέο, στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς ενισχύουμε το Δίκτυο Πωλήσεων με στόχο την αύξηση πωλήσεων κατά 50% για την αγορά της Ευρώπης και της Ασίας και 10% για την αγορά της Αμερικής, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να χτίζουμε το brand της Celestyal εστιάζοντας στα δυνατά της σημεία, που είναι η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και φιλοξενίας που παρέχουμε και είναι αυτά που μας ξεχωρίζουν και μας χαρίζουν διεθνή αναγνώριση».

Εστιάζοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών της και έχοντας αφουγκραστεί τις επιθυμίες τους, η Celestyal Cruises «συστήνει» το 2018, τη νέα 7ήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο». Σε αυτό το πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα διανυκτέρευσης στη Μύκονο και τη Σαντορίνη και ολοήμερης παραμονής στη Μήλο, προσφέροντας στους επιβάτες περισσότερο χρόνο σε αγαπημένους προορισμούς, ενώ παράλληλα ενισχύονται και τονώνονται οι τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Μήλου όπου από το 2017 καταγράφεται αύξηση προσεγγίσεων στο νησί της Μήλου κατά 21%.

Επιπλέον, τόνισε την προσπάθεια της εταιρίας για επιμήκυνση τη τουριστικής περιόδου με την αναχώρηση των πλοίων της 20 ημέρες νωρίτερα σε σχέση με το 2016. Επιπλέον, το 2018, τα δρομολόγια της εταιρίας θα παραταθούν για δύο περίπου εβδομάδες με δύο τριήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου», στις 2 και 9 Νοεμβρίου και δύο 4ήμερες κρουαζιέρες «Εικόνες Αιγαίου», στις 29 Οκτωβρίου και 5 Νοεμβρίου. Το 2019 προβλέπεται, επίσης, 12% αύξηση των προγραμματισμένων αναχωρήσεων με 100 αναχωρήσεις συνολικά.

Παράλληλα, η Celestyal Cruises παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα με μέσο όρο ετήσιας συνεισφοράς €30 εκατ. για την κρίσιμη για τη χώρα μας τριετία 2014-2017.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο Επιχειρήσεων της εταιρίας, καπ. Γεώργιο Κουμπενά, το 2017, η συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ανήλθε σε €103 εκατ., με €30 εκατ. εξ αυτών να αφορούν άμεσες λειτουργικές δαπάνες, ενώ δαπανήθηκαν €5,5 εκατ. σε
ελληνικές επιχειρήσεις (τρόφιμα/ποτά) και €3 εκατ., για έξοδα προβολής και διαφήμισης της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Τέλος, η Celestyal Cruises, ανέπτυξε, για ακόμη μια χρονιά, έντονη κοινωνική δράση, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες Κοινωνικής Υπευθυνότητας και υποστηρίζοντας εμπράκτως όσους έχουν ανάγκη.

Το 2017, η Celestyal Cruises υποστήριξε το πρόγραμμα επιμόρφωσης «Αρχιμήδης», που ξεκίνησε από τη Σάμο με την επιμόρφωση της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2018 για το σύνολο της σχολικής κοινότητας όλων των βαθμίδων. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη και επιφανείς εκπαιδευτικούς της επιστήμης των μαθηματικών της χώρας, στοχεύοντας να «αγγίξει» περισσότερα από 2.000 παιδιά του νησιού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *