Photo by Kostiantyn Stupak on Pexels

Άνοιξε τα σύνορά του σε εμβολιασμένους τουρίστες το Ισραήλ μετά από 20 μήνες

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σήμερα άνοιξε το Ισραήλ τα σύνορά του, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, σε τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών έχει ουσιαστικά απαγορευτεί η είσοδος στο Ισραήλ από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Το άνοιγμα των συνόρων έχει καθυστερήσει πολλές φορές κατά τη διάρκεια του έτους, με την κίνηση αυτή να θεωρείται πλέον ως ένα ζωτικό βήμα για την εν μέρει αποκατάσταση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από την πανδημία και τους συνοδούς περιορισμούς.

Το υπουργείο Τουρισμού του Ισραήλ χώρας χαιρέτισε το σημερινό άνοιγμα των συνόρων της χώρας για ξένους επισκέπτες, λέγοντας ότι “καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, το ενδιαφέρον για ταξίδια στο Ισραήλ παρέμεινε υψηλό και το υπουργείο Τουρισμού της χώρας έχει εργαστεί σκληρά για να βρει δημιουργικές λύσεις για να διευκολύνει την ασφαλή επιστροφή των τουριστών.

Σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Τουρισμού, τους τελευταίους μήνες είχε τεθεί σε εφαρμογή ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα με αρκετές χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, να επισκέπτονται τους θρησκευτικούς, ιστορικούς, πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους του Ισραήλ, σε ένα ασφαλές και φιλικό προς τους τουρίστες περιβάλλον.

Ωστόσο, δεν δικαιούνται αμέσως όλοι οι τουρίστες να επισκεφθούν το Ισραήλ και όσοι το επισκεφθούν θα αντιμετωπίσουν περιορισμούς, καθώς η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε τουρίστες από χώρες που δεν έχουν οριστεί ως “κόκκινες”, λόγω των υψηλών ποσοστών μόλυνσης, αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν χώρες που επισημαίνονται ως τέτοιες.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, μόνο οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί σε διάστημα εντός 180 ημερών από την επιβίβασή τους στο αεροπλάνο θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο Ισραήλ. Ενώ και όσοι έχουν εμβολιαστεί πρέπει να περάσουν δεκατέσσερις ημέρες μεταξύ της δεύτερης ή τρίτης δόσης και της εισόδου τους στη χώρα (για την Johnson & Johnson, απαιτείται μία δόση).

Υπενθυμίζεται ότι, από τα μέσα του επόμενου μήνα, το Ισραήλ θα επιτρέψει την είσοδο σε επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κατά του COVID-19, σε μια αλλαγή πολιτικής της χώρας, η οποία μέχρι τώρα έχει αναγνωρίσει μόνο τους εμβολιασμούς που έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι τουρίστες άρχισαν να επισκέπτονται το Ισραήλ σε οργανωμένες ομάδες τον Μάιο, αν και σε πολύ περιορισμένο αριθμό. Επιπλέον, συγγενείς πρώτου βαθμού Ισραηλινών πολιτών ή κατοίκων μπορούσαν να υποβάλουν αίτηση για άδεια, προκειμένου να ταξιδέψουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες και τους νέους κανονισμούς, όλοι οι ταξιδιώτες στο Ισραήλ πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR εντός 72 ωρών από την αναχώρησή τους και να υποβληθούν σε ένα δεύτερο τεστ αμέσως μόλις προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν. Οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα, είτε για 24 ώρες, είτε μέχρι να λάβουν αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, η οποία μπορεί να μειωθεί σε επτά ημέρες με τη διενέργεια δύο αρνητικών τεστ, την 1η και την 7η ημέρα άφιξής τους στο Ισραήλ.

Ενώ η επαναλειτουργία χαιρετίστηκε από τους τουριστικούς αξιωματούχους, έλαβε ανάμεικτες αντιδράσεις από τους υγειονομικούς επικεφαλής, με κάποιους να ανησυχούν ότι θα εκθέσει το Ισραήλ σε νέες παραλλαγές του ιού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *