©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανώμαλο ξεκίνημα για την Marabu | Με 18 ώρες καθυστέρηση πτήση από το Μόναχο προς την Κέρκυρα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντικές λειτουργικές δυσκολίες συνεχίζει να αντιμετωπίζει η νέα αεροπορική εταιρία διακοπών Marabu, με τις πτήσεις το Σαββατοκύριακο της Πεντηκοστής να απογειώνονται από τα αεροδρόμια του Μονάχου και του Αμβούργου προς δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς με σημαντικές ώρες καθυστέρηση. Τρανταχτό παράδειγμα μια πτήση από το Μόναχο προς την Κέρκυρα, η οποία απογειώθηκε με 18 ώρες καθυστέρηση.

Ειδικότερα, την περασμένη Πέμπτη (15 Μαΐου), μια πτήση από το Μόναχο προς την Κέρκυρα δεν απογειώθηκε όπως είχε προγραμματιστεί νωρίς το πρωί, αλλά αναβλήθηκε ξανά και ξανά. Ο λόγος ήταν η καθυστερημένη διάθεση δύο αεροσκαφών από τις συμβεβλημένες αεροπορικές εταιρίες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Marabu στην εφημερίδα Bild. Όταν τελικά το βράδυ, μετά από 18ωρη καθυστέρηση, ένα αεροπλάνο αντικατάστασης ήταν έτοιμο, παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα. Το αεροσκάφος αντικατάστασης είχε λιγότερες θέσεις κι έτσι δεν μπορούσαν να πετάξουν όλοι οι επισκέπτες, με συνέπεια στην πύλη να σημειωθούν επεισόδια και να χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία.

Ωστόσο, οι τεράστιες καθυστερήσεις δεν αποτελούν μεμονωμένη περίπτωση για τη νέα γερμανική αεροπορική εταιρία διακοπών. Η Marabu αναγκάστηκε να αναβάλει την προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής πτήση από το Μόναχο προς το Φάρο (DI6306) κατά περισσότερο από μία ημέρα -για το βράδυ του Σαββάτου. Ενώ μία πτήση από το Μόναχο, στις 5:50 π.μ., με προορισμό το Βόλο δεν απογειώθηκε από τη βαυαρική πρωτεύουσα παρά μόνο λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Παράλληλα, η Marabu αναγκάστηκε να ακυρώσει εντελώς μία πτήση για τη Ρώμη από το Αμβούργο, ενώ οι πτήσεις για τα Χανιά και την Χουργκάντα καθυστέρησαν κατά περίπου μία ώρα.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας εξήγησε ότι οι παρατυπίες στην εκτέλεση των πτήσεων οφείλονται, μεταξύ άλλων, σε τεχνικά προβλήματα και στην καθυστερημένη παροχή αεροσκαφών από τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρίες. Αυτό οφειλόταν επίσης σε “απρόβλεπτες καθυστερήσεις” στην παράδοση των αεροσκαφών της ίδιας της αεροπορικής εταιρίας.

Η Marabu υπόσχεται βελτιώσεις

Τώρα η αεροπορική εταιρία, που ιδρύθηκε από τον επενδυτή της Condor Attestor στην Εσθονία, λέει ότι εργάζεται με όλες τις δυνάμεις για να εξαλείψει τις τρέχουσες προκλήσεις και να δημιουργήσει αποθέματα σε αεροσκάφη και πόρους. “Για τον σκοπό αυτό, έχει συσταθεί μια ομάδα εργασίας για να εξετάσει τις διαδικασίες και να τις βελτιώσει όπου χρειάζεται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αερομεταφορέα.

Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι πιθανό να ενισχύσει τη φήμη της Marabu ούτε στις πωλήσεις. Ακόμη και πριν από την έναρξη της λειτουργίας της, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν ενοχληθεί από τις πολλές αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων για τα δρομολόγια προς την Κρήτη.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *