Αντί για 52.000 λίρες, θα «εισπράξουν» φυλακή για δήλωση ψευδούς ασθένειας…

Αντί για 52.000 λίρες, θα «εισπράξουν» φυλακή για δήλωση ψευδούς ασθένειας…

1
british

Μια οικογένεια Άγγλων κατηγορείται ότι δήλωσε ψευδώς ασθένεια στις διακοπές της, προκειμένου να αποσπάσει £52.000 από τον Thomas Cook, και η υπόθεση έχει οδηγηθεί στα βρετανικά δικαστήρια.

Είναι η πρώτη φορά που οδηγείται μια τέτοια υπόθεση σε ποινικό δικαστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο  και τα άτομα αυτά εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε δικαστήριο του Λίβερπουλ και δήλωσαν αθώοι για έξι κατηγορίες απάτης, όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης από 18 μήνες έως και έξι έτη.

Η Deborah Briton, 53 ετών, και ο σύντροφός της Paul Roberts, 43 ετών, υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις αποζημίωσης για αυτούς και τα δύο παιδιά τους για δύο πακέτα all-inclusive διακοπών στη Μαγιόρκα, όπως αναφέρθηκε στην προκαταρκτική εξέταση. Μια άλλη κόρη της κ. Briton, η Charlene Briton, 30 ετών, υπέβαλε ψευδή δήλωση για τον εαυτό της και την κόρη της, για μια από τις διακοπές τους πέρυσι, ειπώθηκε στο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας Sam Brown δήλωσε ότι συνολικά η απάτη ανήλθε σε £ 52,000, ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας ισχυρίστηκε τροφική δηλητηρίαση των πελατών του. Ο δικαστής της Περιφέρειας Andrew Shaw δήλωσε στους κατηγορούμενους, ότι θα στείλει την υπόθεση στο βασιλικό δικαστήριο για δίκη και ότι η υπόθεση αφορά μια «περίπλοκη απάτη με σχετικά υψηλή χρηματική αξία».

Ο δικαστής ανέστειλε την υπόθεση μέχρι την προδικαστική ακρόαση στις 10 Αυγούστου και οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς εγγύηση.

Ο Thomas Cook την περασμένη εβδομάδα υπερασπίστηκε επιτυχώς μια απαίτηση για αποζημίωση ύψους £ 10.000 από τη Julie Lavelle και τον σύντροφό της Michael McIntyre, αφού το δικαστήριο διαπίστωσε ότι είναι «ολοκληρωτικά ανέντιμοι».

ΠΗΓΗwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ