Αντιδρούν οι ΗΠΑ για την εξαίρεση από τη λίστα εισόδου στην Ευρωπαϊκή...

Αντιδρούν οι ΗΠΑ για την εξαίρεση από τη λίστα εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Photo by Quiz Zard on Unsplash
Photo by Quiz Zard on Unsplash

Η εξαίρεση των ΗΠΑ από τη λίστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα τρίτα κράτη από τα οποία θα επιτρέπονται τα ταξίδια,προκαλέσει τις αντιδράσεις της υπερδύναμης.

Τα κριτήρια για την είσοδο στη λίστα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου, θα επανεξετάζονται κάθε 2 εβδομάδες και θα προστίθενται κράτη τα οποία θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ θα αφαιρούνται χώρες στις οποίες θα παρατηρείται έξαρση.

Ο Αντιπρόεδρος Δημοσίων Σχέσεων και Πολιτικής του Ταξιδιωτικού Συνδέσμου των ΗΠΑ, Emerson Barnes, δείχνει την ευθεία δυσαρέσκεια του με την απόφαση της ΕΕ καθώς αναφέρει:

«Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξαιρετικά απογοητευτική και αποτελεί ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση καθώς προσπαθούμε να κτίσουμε ξανά την παγκόσμια οικονομία. Μόνο στις ΗΠΑ οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τα ταξίδια ανέρχονται στο 30% της ανεργίας που προκλήθηκε λόγω του Κορωνοϊού.

Η υγεία είναι σημαντική προτεραιότητα και το κοινό διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο ακολουθώντας πρακτικές, όπως η χρήση μάσκας, αλλά βρισκόμαστε σε μία φάση, στην οποία πρέπει να κάνουμε προόδους.

Τα νέα από την ΕΕ δεν είναι καλοδεχούμενα και θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για την οικονομική ανάκαμψη, ειδικά εάν ο ταξιδιωτικός αποκλεισμός επιφέρει έναν φαύλο κύκλο ανταπόδοσης».

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩmoney-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ