airbnb

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης 60 ημερών οι παράνομοι Airbnb hosts στο Μαϊάμι

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο Miami Beach της Φλώριδα, οι ιδιοκτήτες σπιτιών θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης για τη φιλοξενία με παράνομες βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις μέσω ηλεκτρονικών πλατφόρμων, όπως η Airbnb.

Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο του Miami Beach θα εξετάσει, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου Dan Gelber, ένα διάταγμα για την επαναξιολόγηση των παράνομων βραχυπρόθεσμων μισθωμάτων, ως παραπτώματος, σε αστικό πρόστιμο, αναφέρουν οι Miami New Times. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η μίσθωση ενός σπιτιού ή διαμερίσματος για λιγότερο από έξι μήνες, χωρίς ειδική άδεια από την πόλη, μπορεί να οδηγήσει σε πρόστιμο μέχρι $ 1.000 για τους ιδιοκτήτες. Εάν τα ενοίκια μέσω Airbnb επαναξιολογηθούν ως αδίκημα πλημμελήματος, οι οικοδεσπότες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης 60 ημερών.

Σύμφωνα με την αρχική έκδοση του προτεινόμενου διατάγματος, ακόμη και οι παραβάτες για πρώτη φορά, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης. Αλλά μετά την ανακοίνωση των New Times σχετικά με την πρόταση την Τρίτη, το γραφείο του Gelber το αναθεώρησε για να αναγγείλει πρόστιμα ύψους 1.000 $ για το πρώτο αδίκημα και 3.000 $ για το δεύτερο. Οι δύο μήνες φυλάκιση δεν θα εκτίονται, μέχρι την τρίτη παραβίαση των κανόνων της πόλης, αλλά κάθε μέρα μίσθωσης θα θεωρείται ξεχωριστό αδίκημα. Με άλλα λόγια, αν κάποιος να νοικιάσει το σπίτι ή το διαμέρισμά του για ένα Σαββατοκύριακο, θα διακινδυνεύει να πάει για δύο μήνες φυλακή.

Τα βραχυπρόθεσμα ενοίκια απαγορεύονται σε όλα σχεδόν τα πυκνοκατοικημένα μέρη της πόλης, με λίγες εξαιρέσεις, οπότε δεν υπάρχει κανένας τρόπος για πολλούς κατοίκους να νοικιάσουν νομίμως τα σπίτια τους για λιγότερο από έξι μήνες.

Οι βαρύτατες τιμωρίες είναι απαραίτητες, λέει η πρόταση του Gelber, επειδή οι κάτοικοι «συνεχίζουν να ασκούν επιχειρηματικές δραστηριότητες χωρίς την απόδοση του φόρου επιχειρήσεων όπως απαιτείται από την πόλη παρά τις υφιστάμενες αστικές κυρώσεις».

Η επιθετική αστυνόμευση των βραχυπρόθεσμων μισθωμάτων του Μαϊάμι Μπιτς έχει γίνει πρωτοσέλιδο για χρόνια. Το 2016, η πόλη άρχισε να επιβάλλει πρόστιμα ύψους 20.000 δολαρίων για μη εξουσιοδοτημένα βραχυπρόθεσμα ενοίκια – μια ποινή που ένας σύμβουλος της πόλης χαρακτήρισε ως “υπερβολικά δυσανάλογη” προς το αδίκημα. Από πέρυσι, η πόλη είχε εκδώσει πάνω από 6,5 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα, αλλά είχε συγκεντρώσει μόνο περίπου 125.000 δολάρια.

Το Μαϊάμι Μπιτς αντιμετωπίζει επίσης τουλάχιστον μία αγωγή σχετικά με αυτή την πολιτική, με την μόνιμη κάτοικο Natalie Nichols να ασκεί δίωξη στην πόλη με το επιχείρημα ότι το Σύνταγμα της Φλώριδας απαγορεύει τα υπερβολικά πρόστιμα.

Τα τεράστια πρόστιμα και οι περιορισμοί σχετικά με το πού μπορούν να γίνουν βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις είναι αρκετά κακοί, λέει η Christina Sandefur, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Goldwater, η οποία εκπροσωπεί την Nichols στην αγωγή της εναντίον της πόλης. Αλλά με τη νέα πρόταση, “η πόλη θέλει κυριολεκτικά να μετατρέψει τους ανθρώπους που νοικιάζουν τα σπίτια τους σε απατεώνες”, λέει ο Sandefur. “Το Μαϊάμι Μπιτς θα πρέπει να σταματήσει να τιμωρεί υπεύθυνους ιδιοκτήτες και να χρησιμοποιήσει τους πόρους της για να κυνηγήσει τους πραγματικούς εγκληματίες”.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *