paxoi
Φωτό: Γ. Λύχνος

ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ: Διαμαρτυρίες για τον περιορισμό αποβίβασης τουριστών σε παραλίες

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την έντονη διαμαρτυρία του σχετικά με την απόφαση δικαστηρίου της Κέρκυρας, να απαγορεύσει σε όλα τα πλοιάρια να αποβιβάζουν τουρίστες, στις  δύο παραλίες των Αντίπαξων, Βρήκας και Βουτούμι, εκφράζει με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Τουρισμού και την πρόεδρο του ΕΟΤ, ο πρ. αντιδήμαρχος Παξών, Οικονομικών και Τουρισμού, κ. Γ. Λύχνος.

Ζητεί δε να επιληφθεί η κυβέρνηση για να επιλυθεί το θέμα που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον Τουρισμό του νησιού.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Κε Πρωθυπουργέ , κε Υπουργέ Τουρισμού , κα Πρόεδρε του Ε.Ο.Τ κοι.  Βουλευταί  Κερκύρας

Θα ήθελα να σας  ενημερώνω σχετικά  με την απόφαση που πήρε το πρωτοδικείο Κέρκυρας να  απαγορεύσει σε παντός τύπου πλοιάρια  να αποβιβάζουν επιβάτες -επισκέπτες στις  δύο παραλίες των Αντιπάξων Βρήκας και Βουτούμι .

Ιστορικό

Η δικαστική διαμάχη προκλήθηκε από μια αντιδικία των τοπικών  θαλασσίων ταξί και ενός ημερόπλοιου  από την απέναντι ακτή ( Αμμουδιά)   στην ηπειρωτική χώρα που δεν του επέτρεπαν  να προσεγγίσει λόγω μεγέθους στην προβλήτα στην παραλία  Βουτούμι.

Ο τελευταίος κινήθηκε δικαστικά με καταγγελία σε λιμεναρχείο και την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου και το θέμα κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες.

Την αντιδικία αυτήν  την «πληρώνει»  με απόφαση δικαστηρίου -της 1 Ιουλίου- ένα ολόκληρο νησί, αφού  οι Αντίπαξοι είναι η αιχμή του δόρατος για την τοπική οικονομία και οι παραλίες αυτές είναι πολυσύχναστες και πολύ διαφημισμένες στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Ζητάμε από εσάς να μεσολαβήσετε  στην Κ.Υ του Δημοσίου -κεντρικά αφού υπάρχει η νομοθετική ρύθμιση για την πλήρη νομιμοποίηση  των προβλήτων και να επισπεύθουν οι διαδικασίες πριν περάσει ο Ιούλιος !

Μέσα σε αυτήν  την αρνητική συγκυρία για τον τουρισμό θα ήταν μεγάλο το πλήγμα για τα τοπικά θαλάσσια ταξί ,τα εστιατόρια των Αντιπάξων και εν γένει για την τοπική οικονομία και την εικόνα του νησιού μας,  αφού όλοι έρχονται για αυτές τις ονειρικές παραλίες να παραμένουν “κλειστές”!

Αιτούμαστε επίσης να μεσολαβήσετε στο κεντρικό λιμενάρχη να μην  επιβάλλονται  πρόστιμα σε βάρκες και επαγγελματίες σε αυτήν την μεταβατική περίοδο.

Για να σας βοηθήσω σχετικά με τα επιχειρήματα θα σας αναφέρω ότι η Κ.Υ του Δημοσίου δημιουργήθηκε το 1979 ενώ οι προβλήτες είναι της δεκαετίας του 1960, δηλαδή φτιάχτηκαν  πριν την ύπαρξη κανονιστικών διατάξεων που αφορούν σε παραλίες και προβλήτες, από την τότε κοινότητα Γάιου για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων, αφού οι τουρίστες ήταν λιγοστοί τότε και τώρα εξυπηρετούν εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά.

Να φανταστείτε οι λεγόμενες προβλήτες είναι λιγοστό τσιμέντο σε κάποια βράχια αφού δεν υπήρχαν τότε τα μέσα.

Επίσης θα έπρεπε το ίδιο το κράτος να φτιάξει προβλήτες προσβάσιμες  σε όλους και σε ΑμεΑ γιατί όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στην θάλασσα.

Οι κάτοικοι μετά το πρώτο σοκ και ανάστατοι μαζεύουν  υπόγραφες για το «άνοιγμα»  των παραλιών και ετοιμάζουν κινητοποίησης αφού βλέπουν τις ομορφότερες παράλιες τους να τελούν υπό απαγόρευση επιβιβάσης – αποβίβασης .

Παραμένω στην διάθεσή σας  για κάθε ερώτημά σας

Με εκτίμηση

Λϋχνος Γ

πρ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Τουρισμού

Δήμος  Παξών”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *