Αντώνης Καμπουράκης: Ενότητα, διεκδίκηση και επαγρύπνηση

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα μείζονα θέματα που απασχολούν την ελληνική ξενοδοχία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και μέλος των Δ.Σ. της Π.Ο.Ξ. και του Ε.Ο.Τ., Αντώνης Καμπουράκης.

Ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ. Αντώνης Καμπουράκης / ksd photo
Ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ. Αντώνης Καμπουράκης / ksd photo

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καμπουράκης χαρακτηριστικά “Έχουμε ανοιχτά θέματα, που πρέπει να κλείσουν με τρόπο, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Αναφέρομαι πρωτίστως στην παραοικονομία του τουρισμού, το περίφημο δήθεν sharing economy, αλλά και στα «κόκκινα δάνεια» που απειλούν με αφελληνισμό τον κλάδο”
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ενότητας, διεκδίκησης και επαγρύπνησης, του κλα΄δου, καθώς το 2016 θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

Η ομιλία του προέδρου της Ε.Ξ.Ρ., έχει ως εξής:

“Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θα ήθελα πριν από όλα, να συγχαρώ ειλικρινά, τον Πρόεδρο μας, το Γιώργο Τσακίρη γιατί πραγματικά κατάφερε να επιτελέσει έναν άθλο, ο οποίος πλέον αποτελεί κεκτημένο του κλάδου μας: Να κάνουμε την πέμπτη (5) Γενική Συνέλευσή μας.
Είναι μεγάλο πράγμα, Πρόεδρε, που τα έχεις καταφέρει να μας έχεις όλους εδώ, και να μπορούμε να συζητάμε. Και απόλυτα δικαιολογημένα αισθάνεσαι ικανοποίηση, για αυτό.
Ακούγοντας μάλιστα και τον άλλο Πρόεδρό μας, τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, το Γιάννη Ρέτσο, μια κεντρική επισήμανση, έχω να κάνω:
Είναι πολύ σημαντικό για την τύχη ενός κλάδου, να υπάρχει άξια ηγεσία.

Κι ευτυχώς εμείς, και άξια ηγεσία έχουμε, και είναι και στην πρώτη γραμμή. Είναι εδώ ο Τσακίρης, είναι εδώ ο Ρέτσος και μαζί με τον ΣΕΤΕ, συνιστούν ας πούμε την «Αγία Τριάδα» της ηγεσίας, του Ελληνικού Τουρισμού. Που εργάζεται καθημερινά για το κοινό καλό. Οφείλουμε όλοι να τους περιβάλλουμε με την αγάπη μας, και με την εμπιστοσύνη μας.
Δεν είναι η ώρα για πολλά λόγια. Γι’ αυτό και θα περιοριστώ να αναφέρω μόνον, κάποιες λέξεις–κλειδιά, που μπορούν να ξεκλειδώσουν δυνατότητες, ευκαιρίες και προοπτικές για τον τουρισμό, και για το Ελληνικό Ξενοδοχείο.

Ενότητα. Είναι το παν! Εν τη ενώσει, η ισχύς. Ενωμένοι υπό την άξια ηγεσία μας, μπορούμε να χαράξουμε μια πορεία επιτυχίας, για τον ελληνικό τουρισμό.
Διεκδίκηση. Έχουμε ανοιχτά θέματα, που πρέπει να κλείσουν με τρόπο, που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Αναφέρομαι πρωτίστως στην παραοικονομία του τουρισμού, το περίφημο δήθεν sharing economy, αλλά και στα «κόκκινα δάνεια» που απειλούν με αφελληνισμό τον κλάδο.

Επαγρύπνηση. Ανοιχτά πρέπει να έχουμε όμως, τα μάτια μας. Η χρονιά έχει κινδύνους, έχει απειλές. Το προσφυγικό είναι μέγα θέμα, το μεταναστευτικό είναι ακόμα μεγαλύτερο, μας αφορούν άμεσα, και δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι θεατές.
Ρεαλισμός. Είναι το πνεύμα που θα πρέπει να μας καθοδηγεί, αλλά και να το περάσουμε στην κοινωνία. Η ευημερία των αφίξεων, δεν συνεπάγεται και την ευημερία των επιχειρήσεών μας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι, να προσαρμοστούν, και να μη θεωρούν κάθε ξενοδοχείο σαν την παχιά αγελάδα, που έχει πάντα γάλα να κατεβάσει.
Ποιότητα. Είναι το όπλο μας, για να κερδίσουμε τη μάχη της ανταγωνιστικότητας, την οποία δίνουμε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, αν μάλιστα συγκρίνει κανείς τη φορολογική μεταχείριση που έχουμε εμείς, με την αντίστοιχη των ανταγωνιστών μας. Η μέρα, με τη νύχτα… Παρ’ όλα αυτά, η ποιότητά μας, μπορεί να καλύψει, το χαμένο έδαφος.
Αλληλεγγύη. Ο τουρισμός είναι, και πρέπει να συνεχίσει να είναι, δίπλα στην κοινωνία. Οι πιο αδύναμοι από τους συμπολίτες μας, πρέπει να έχουν μέρισμα από την «πίτα» του τουρισμού, κι εμείς στη Ρόδο, για την οποία μπορώ και να μιλήσω, αυτό το αποφασίσαμε, να το κάνουμε με συστηματικό, με οργανωμένο και διαφανή τρόπο.
Περηφάνια. Μας αξίζει πραγματικά να είμαστε περήφανοι. Ο τουρισμός δείχνει αυτά τα χρόνια της κρίσης, τι σημαίνει «πατριωτικό επιχειρείν», τι σημαίνει συμβολή, στο να μείνει η χώρα όρθια, τι σημαίνει συνεισφορά στην απασχόληση, και στην κοινωνική συνοχή.

Γι’ αυτό και κλείνω λέγοντας:
Πάντα ψηλά. Πάντα στην πρώτη γραμμή.

Το αξίζει ο τουρισμός,
το οφείλουμε στους εαυτούς μας”.

Δείτε τι είπε στο κανάλι του money-tourism.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *