Αποχωρεί ο Dietmar Gunz, αλλαγή ηγεσίας στον FTI!!! | Παραμένει μέτοχος | Αποχωρεί και η Roula Jouny

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αλλαγή στην ηγεσία στην τρίτη μεγαλύτερη ταξιδιωτική εταιρεία στη Γερμανία συντελέστηκε με την αλλαγή του έτους, καθώς ο ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου FTI, Dietmar Gunz, αποσύρεται από την διοίκηση του ομίλου και αναλαμβάνει τα ηνία, ο συν-διευθύνων σύμβουλός του Ralph Schiller. Παράλληλα, ο όμιλος με επιπλέον 250 εκατομμύρια κρατικά δάνεια, είναι αισιόδοξος για το μέλλον.

Πιο αναλυτικά, ο Dietmar Gunz παραδίδει την ηγεσία του FTI GROUP σε μια νέα ομάδα διαχείρισης. Οι Ralph Schiller και Constantin von Bülow αναλαμβάνουν τη λειτουργική διαχείριση και σχηματίζουν το Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου FTI μαζί με τους Andreas Eickelkamp, ​​Carsten Becker, Torsten Lampe και Karim Hassan.

FTI
O Dietmar Gunz, ιδρυτής του FTI

Μαζί με τον Dietmar Gunz αποσύρεται και η σύζυγός του Roula Jouny, από την θέση της Chief Content Officer και επικεφαλής των ξενοδοχείων της εταιρείας και του πρακτορείου Meeting Point International. Η κα. Jouny παραδίδει την ευθύνη των τομέων της στον Karim Hassan, ο οποίος προέρχεται από την Orascom Development Holding, εταιρία εκμετάλλευσης ακινήτων που ανήκει στον ιδιοκτήτη της πλειοψηφίας του FTI,  Samih Sawiris. Και οι δύο παραμένουν μέτοχοι, αλλά και σύμβουλοι του FTI GROUP.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος Samih Sawiris, είχε αποκτήσει το 75.1% των μετοχών του FTI, μέσα από αύξηση κεφαλαίου που ενδυνάμωσε τον tour operator.
O κ. Sawiris, έγινε μέτοχος της FTI GROUP τον Οκτώβριο του 2014 και μέχρι τον Απρίλιο κατείχε το 33,66% της τουριστικής εταιρείας. Οι κύριοι μέτοχοι μέχρι τότε, ήταν ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της FTI GROUP Dietmar Gunz και η Roula Jouny, διευθύνουσα σύμβουλος των Meeting Point Hotels & DMCs.

fti
Η κα. Roula Jouni|money tourism copyright photo

Ο Dietmar Gunz ίδρυσε το Frosch Touristik International (FTI) το 1983. Το 2000 η Gunz πούλησε στη βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Airtours, η οποία όμως απέτυχε στη Γερμανία. Το 2003 ο Gunz αγόρασε ξανά το FTI και το έβαλε ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά. Πριν από την κρίση, ο όμιλος είχε πωλήσεις 4,1 δισ. Ευρώ και απασχολούσε 12.000 άτομα. Σήμερα, η FTI ισχυρίζεται ότι είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στην Ευρώπη. Ο FTI ήταν μεγάλος νικητής του 2019 στην αγορά των γερμανικών ταξιδιωτικών οργανισμών., καθώς βρέθηκε στην 4η θέση, με αύξηση του κύκλου εργασιών 10.3% στα 3.2 δισεκατ. ευρώ και στην πραγματικότητα στην τρίτη μετά την χρεοκοπία της Thomas Cook.

fvw
ΠΙΝΑΚΑΣ: fvw

Ο ιδρυτής της εταιρείας αναμένεται επίσης να συνεχίσει να συνεισφέρει σε βάθος την εμπειρογνωμοσύνη του ως οριζόμενος πρόεδρος του νέου εποπτικού συμβουλίου της FTI GROUP.

Ο Schiller είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις και την επικοινωνία τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ ο von Bülow ήταν υπεύθυνος για την εταιρική αναδιοργάνωση.

“Αφού αντιμετώπισε τις απαράμιλλες προκλήσεις της πανδημίας που ξεκινούν από τον Μάρτιο, ο προηγούμενος μέτοχος μειοψηφίας μας Samih Sawiris έγινε ο κύριος μέτοχος τον Απρίλιο με μερίδιο 75,1%. Μετά από πολύ εντατικούς μήνες, η εταιρεία μας βρίσκεται τώρα σε καλό δρόμο”, συνοψίζει ο Dietmar Gunz. “Αυτό σημαίνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για εμένα και τη Roula Jouny να αφιερωθούμε σε νέα καθήκοντα, αλλά και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την FTI GROUP.”

Από την 1η Ιανουαρίου 2021, ο Ralph Schiller ηγείται του ομίλου, μαζί με τον Constantin von Bülow.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Samih Sawiris είπε: “Ο Ralph Schiller έχει δεκαετίες εμπειρίας στον τουρισμό και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις επιχειρηματικές του αποφάσεις. Ηγείται του FTI GROUP ως συν-διευθύνων σύμβουλος από το 2011 και έχει ένα ευρύτατο πεδίο γνώσεων που θα χρησιμοποιήσει για να οδηγήσει την FTI, με ασφάλεια στο μέλλον με την ομάδα του”.

fti-touristikΚαι συνέχισε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Dietmar Gunz και η Roula Jouny συμφώνησαν να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τόσο την ODH όσο και την FTI GROUP στο μέλλον. Οι ιδιαίτερες ευχαριστίες μου πηγαίνουν στον Dietmar Gunz. Εκτιμούμε πολύ την εμπειρία του στον Τουρισμό για δεκαετίες και συνεχίζει να είναι απαραίτητο για εμάς”.

Από την πλευρά τους οι Dietmar Gunz και Roula Jouny τονίζουν: “Η στενή σχέση μεταξύ της οικογένειας Sawiris και της FTI GROUP αναπτύχθηκε από μια φιλία και εξελίχθηκε σε μια εξαιρετική συνεργασία, για την οποία είμαστε πολύ ευγνώμονες. Τώρα θέλουμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε συνέργειες μεταξύ των εταιρειών και να ωθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση”.

Σε καλή θέση για τον επόμενο τουριστικό χρόνο

Με τη νέα δομή διαχείρισης και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, η FTI GROUP κοιτάζει μπροστά στο 2021 με δύναμη και αυτοπεποίθηση. “Η προοπτική ενός επικείμενου εμβολίου είναι μια ακτινοβολία ελπίδας για ολόκληρη τη βιομηχανία”, λέει ο Ralph Schiller. “Και η επιθυμία για διακοπές είναι μεγάλη. Μπαίνουμε στην επόμενη σεζόν με μεγάλες προσδοκίες και έχουμε τοποθετηθεί βέλτιστα για την αύξηση των κρατήσεων. Το 2021 θα μπορούσε να γίνει μια πραγματική χρονιά έκρηξης των κρατήσεων”.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *