tui hellas

Αποχωρεί ο Γιώργος Δήμας | Αλλαγή ηγεσίας στην TUI Hellas

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποχωρεί από την ηγεσία της TUI Hellas ο Γιώργος Δήμας, μετά από σχεδόν 30 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον όμιλο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αποχώρηση για προσωπικούς λόγους θα  γίνει στις 2 Νοεμβρίου.

Διάδοχος του Γιώργου Δήμα που ήταν επίσης υπεύθυνος Λαπωνίας και Ισλανδίας, αναλαμβάνει ο Ian Hay επικεφαλής της TUI για Κύπρο και Αίγυπτο που θα εγκατασταθεί στην Αθήνα.

HAY IAN
Ο κ. Ian Hay
ksd photo
money tourism copyright photo

Ο Γιώργος Δήμας προσελήφθη στον όμιλο TUI, τότε Aitour Greece, το 1991 περνώντας από όλες τις θέσεις της εταιρίας.

Ανέλαβε την ηγεσία τον Οκτώβριο του 2018, όταν αποχώρησε ο Μιχάλης Μαυρόπουλος, που κατείχε τη θέση του Regional Director East Med TUI Destination Experiences, και ήταν υπεύθυνος για Ελλάδα, Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Μάλτα, Τουρκία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Ομάν, Ισλανδία και Λαπωνία.

Ο κ. Μιχάλης Μαυρόπουλος ξεκίνησε την συνεργασία του με την TUI, τον Ιούνιο 2012, ως Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Ελλάς, η οποία μόλις έβγαινε από μία σοβαρή εσωτερική κρίση, με την αποχώρηση της προηγούμενης διοίκησης. Διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της TUI Destination Services και από τον Μάρτιο 2015, ανέλαβε το ρόλο του περιφερειακού διευθυντή του ομίλου.

Την σκυτάλη παρέλαβε ο Γιώργος Δήμας, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του ομίλου, τόσο σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών, όσο και σε επίπεδο παρουσίας του Ομίλου.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη συνέντευξη των ανωτάτων στελεχών της TUI Ellerbeck και Ebel, το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ρώτησε για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας της εταιρίας στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει απάντηση.

Ο όμιλος

Ο Όμιλος TUI είναι ο κορυφαίως παγκόσμιος όμιλος Τουρισμού, ο οποίος λειτουργεί σε 180 προορισμούς, σε όλο τον κόσμο.

Η έδρα της εταιρίας βρίσκεται στη Γερμανία. Το μερίδιο του ομίλου TUI είναι καταχωρημένο στον δείκτη FTSE 100, βασικό δείκτης του χρηματιστηρίου του Λονδίνου και στην ανοιχτή αγορά της Γερμανίας.

Το Οικονομικό έτος 2019 ο όμιλος TUI είχε κύκλο εργασιών περίπου 19 δισ. Ευρώ και λειτουργικό αποτέλεσμα 893 εκατ. Ευρώ.

Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 70.000 εργαζόμενους, σε περισσότερες από 100 χώρες. Η TUI προσφέρει στους περίπου 28 εκατομμύρια πελάτες της, συμπεριλαμβανομένων και 21 εκατομμυρίων σε Ευρωπαϊκές εταιρίες, ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία και μόνο πηγή. Καλύπτει όλη την αλυσίδα του Τουρισμού σε μία «ομπρέλα».

ksd
adv

Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με επώνυμα εμπορικά σήματα όπως RIU, TUI Blue και Robinson, καθώς και 18 κρουαζιερόπλοια από το MS Europa και το MS Europa 2, τα οποία είναι κρουαζιερόπλοια πολυτελείας, στον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και τα πλοία των Marella Cruises στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης διεθνείς tour operators, 1.600 πρακτορεία στην Ευρώπη και πέντε αεροπορικές εταιρίες με 150 σύγχρονα, μεσαία και μεγάλα αεροσκάφη. Η παγκόσμια εταιρική ευθύνη για βιώσιμη οικονομία περιβαλλοντική και κοινωνική δραστηριότητα αποτελεί σημείο-κλειδί της εταιρικής κουλτούρας του Oμίλου. Το TUI Care Foundation, που ιδρύθηκε το 2015 προωθεί τα θετικά αποτελέσματα του τουρισμού  και της εκπαίδευσης, καθώς επίσης περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάπτυξη των τουριστικών προορισμών. Το TUI Care Foundation, αυτή τη στιγμή, λειτουργεί σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο και αναλαμβάνει πρωτοποριακά projects, δημιουργώντας έτσι ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.

ΥΓ: Καλή συνέχεια Γιώργο Δήμα. Όπου και να πας θα κάνεις την διαφορά
ΚΣΔ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *