ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αποχωρεί από τη Ρωσία η διοργανώτρια της MITT

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την απόσυρση του Hyve Group plc, διοργανωτή ομίλου της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Μόσχας, MITT, από τη ρωσική αγορά εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Mark Shashoua. 

O όμιλος ανακοίνωσε μέσω του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ότι “καθώς η εισβολή στην Ουκρανία κλιμακώνεται περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αποχωρήσει επίσημα από τη ρωσική αγορά”.

Στη δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος του Hyve Group, Mark Chashua, είπε ότι η εισβολή στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ανθρώπινο πόνο πέρα ​​από λόγια και ζήτησε να τερματιστεί αμέσως.

“Ο πρωταρχικός στόχος μας σε όλη τη διάρκεια, όπως πολλοί, ήταν η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων μας. Νοιαζόμαστε βαθιά για τους 87 συναδέλφους μας στην Ουκρανία και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία μαζί τους, ενώ υποστηρίζουμε αυτούς και τις οικογένειές τους με όποιον τρόπο μπορούμε, μεταξύ άλλων, μέσω οικονομικής βοήθειας και βοήθειας για τη μετεγκατάσταση.

Αλλά νοιαζόμαστε, επίσης, για τους 206 συναδέλφους μας στη Ρωσία που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιχείρησή μας. Η εισβολή στην Ουκρανία δεν είναι δικό τους λάθος και είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε ένα αποτέλεσμα που θα τους προσφέρει σταθερότητα το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, καθώς η κατάσταση χειροτερεύει, πρέπει να δράσουμε.

Γι’ αυτό σήμερα ανακοινώσαμε στο Χρηματιστήριο και στους μετόχους μας την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από τη Ρωσία”, επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Chashua.

“Η εστίασή μας παραμένει τώρα στη συνέχιση της υποστήριξης του λαού μας και στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να αξιοποιήσουμε το πρόγραμμα βίζας που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να προσφέρουμε απασχόληση στους Ουκρανούς πρόσφυγες που εισέρχονται στο Η.Β.. Συνεχίσαμε να υποστηρίζουμε τις ανθρωπιστικές προσπάθειες και θα χρηματοδοτήσουμε οτιδήποτε συγκεντρωθεί από την ομάδα του Hyve. Οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Ουκρανίας σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή”, καταλήγει η ανακοίνωση του επικεφαλής του ομίλου Hyve, που διοργανώνει και την MITT.

MITT

Tagged

1 σχόλιο στο “Αποχωρεί από τη Ρωσία η διοργανώτρια της MITT

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *