©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Απογειώθηκαν” οι αφίξεις το Σ/Κ στη Ρόδο με 265 αεροσκάφη | Με +4,5% έκλεισε ο Ιούνιος, με διαφορά πρώτοι οι Βρετανοί επισκέπτες

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

265 αεροσκάφη (εσωτερικού και εξωτερικού) αφίχθησαν το Σαββατοκύριακο στη Ρόδο και διακινήθηκαν 83.000 επιβάτες από το διεθνή αερολιμένα “Διαγόρας”, όπως δήλωσε ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Βασίλης Κατταβενάκης, μιλώντας στη Νατάσα Παμπρή και την εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” στον Real Voice 99.5.

Ειδικότερα, το Σάββατο προσγειώθηκαν στη Ρόδο 135 πτήσεις (με μικρή άνοδο σε σχέση με πέρσι που το αντίστοιχο διήμερο αφίχθησαν 130/132 πτήσεις) και 130 αεροσκάφη την Κυριακή.

Οι αφιχθέντες τουρίστες με πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο ήταν 39.000 άτομα.

Ο κ. Κατταβενάκης τόνισε ότι ο Ιούλιος αναμένεται να κινηθεί στα περσινά επίπεδα με βάση τα slots, αναμένοντας τον ίδιο αριθμό αφίξεων ή και με μία μικρή αύξηση, αλλά με εντυπωσιακές πληρότητες των θέσεων, ενώ και ο Ιούνιος έκλεισε με αύξηση 4,5% στις αφίξεις. Τον περασμένο μήνα αφίχθησαν 450.000 επισκέπτες με διεθνείς πτήσεις, ενώ συνολικά διακινήθηκαν από τον αερολιμένα Ρόδου 900.000 επιβάτες.

Πρώτοι στις αφίξεις είναι οι Βρετανοί επισκέπτες με μεγάλη διαφορά, όπως επισήμανε ο κ. Κατταβενάκης, δεύτερη είναι η γερμανική αγορά αν και με μεγάλη μείωση κατά 15% και ακολούθως οι Πολωνοί, οι Σουηδοί, οι Ισραηλινοί και οι Γάλλοι και έπονται οι τουρίστες από άλλες χώρες.

Τη μείωση της γερμανικής αγοράς καλύπτει η άνοδος των αφίξεων από τη Μεγάλη Βρετανία. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Αερολιμενάρχης Ρόδου Βασίλης Κατταβενάκης:

“Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου είχε πάρα πολύ κίνηση, 265 αφίξεις αεροσκαφών Σάββατο και Κυριακή και διακίνηση 83.000 επιβάτες που ήδη ξεκινάνε να φτάνουμε τα μεγαλύτερα νούμερα του καλοκαιριού. Ειδικά τα Σάββατα φέτος είναι ακόμα ελαφρώς πιο ενισχυμένα σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι Κυριακές είναι το ίδιο περίπου, είχαμε 135 αφίξεις και 42.500 διακινηθέντες επιβάτες (αφίξεις και αναχωρήσεις). Το περασμένο Σάββατο είχαμε 135 αφίξεις, όταν πέρυσι είχαμε 130 – 132 και το Σ/Κ είναι περίπου το ίδιο με περσινό.

Ο Ιούνιος έκλεισε με άνοδο της τάξης του 4,5% στις αφίξεις εξωτερικού. Οι πτήσεις του Ιουνίου σε σχέση με πέρσι ήταν και αυτές σχεδόν ίδιες, δεν είχαμε αύξηση, αλλά έχουμε αύξηση στην πληρότητα των αεροσκαφών, οπότε και οι επιβάτες ήταν περισσότεροι, αυτό το 4,5% προήλθε από την αύξηση πληρότητας, όχι τόσο από τις πτήσεις.  Αυτό είναι σημαντικό να έρχονται γεμάτα και όχι άδεια τα αεροπλάνα, φέτος το καταφέρανε οι αεροπορικές εταιρίες, γιατί και λόγω κορωνοιού δεν υπήρχε μία όχι τόσο μεγάλη πληρότητα τα προηγούμενα δύο χρόνια. Νομίζω ότι ο Ιούλιος ξεκίνησε καλά και σε αριθμό πτήσεων προβλέπεται ο ίδιος με πέρυσι.  Τον Ιούνιο διακινήθηκαν από το αεροδρόμιο Ρόδου 450 χιλιάδες αφιχθέντες επιβάτες εξωτερικού και στο σύνολο φτάσαμε τις 900.000 διακινηθέντες επιβάτες (αφίξεις και αναχωρήσεις)”.

ΠΗΓΗ: https://realvoice995.gr

Tagged

1 σχόλιο στο ““Απογειώθηκαν” οι αφίξεις το Σ/Κ στη Ρόδο με 265 αεροσκάφη | Με +4,5% έκλεισε ο Ιούνιος, με διαφορά πρώτοι οι Βρετανοί επισκέπτες

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *