ksd photo
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι παγαποντιές της Τουρκίας με τα κρούσματα Covid!!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μείζον θέμα δημιουργείται με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca, από τις οποίες προκύπτει ότι οι αρχές της χώρας, ανακοινώνουν λανθασμένο και πολύ μικρότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19, με βάση μια δική τους αυθαίρετη ερμηνεία, καθώς οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι σαφείς και ξεκάθαρες.

Το θέμα έχει αρχίσει και λαμβάνει διαστάσεις και στον διεθνή Τύπο, καθώς ήδη οι Financial Times ανέδειξαν το θέμα, ενώ ο τουρκικός Τύπος για ευνόητους λόγους έχει υποβαθμίσει το θέμα, δημοσιεύοντας μέρος των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού και με “στρογγυλεμένη” διατύπωση.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Υγείας, το υπουργείο άλλαξε τον τρόπο που καταγράφει τα κρούσματα κορωνοϊού, στα τέλη Ιουλίου, αντικαθιστώντας τη φράση “αριθμός κρουσμάτων σήμερα” με την φράση “αριθμός ασθενών σήμερα”. Ο όρος “ασθενείς” αναφέρεται σε όσους ελέγχθηκαν για κορωνοϊό, βγήκαν θετικοί και παρουσίασαν συμπτώματα, ανέφερε ο Fahrettin Koca. Όσοι είχαν ελεγχθεί και ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά δεν είχαν παρουσιάσει συμπτώματα, δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Αυτό συνιστά μια ξεκάθαρη παραδοχή ότι η Τουρκία  δεν δημοσιεύει τον πλήρη αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς δεν συμπεριλαμβάνει άτομα που είχαν θετικό τεστ αλλά ήταν ασυμπτωματικά, είπε ο υπουργός.

«Δεν είναι κάθε περίπτωση ασθενής», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από πολλούς μήνες που γιατροί και φορείς στην Τουρκία τονίζουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Covid που αναφέρει η Τουρκία είναι υποεκτιμημένος, σε μια προσπάθεια προστασίας της τουριστικής βιομηχανίας και αποφυγής ενός νέου χτυπήματος στην οικονομία.

turkey covidΑξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Murat Emir, νομικός και βουλευτής του κόμματος της Αντιπολίτευσης CHP, ισχυρίστηκε ότι τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας υποεκτίμησαν τον αριθμό των περιπτώσεων, δηλώνοντας: “Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων ασθενών ήταν 1.512 στις 10 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων ήταν 29.377”, δίνοντας στην δημοσιότητα και ένα έγγραφο, το οποίο ισχυρίστηκε ότι προερχόταν από το Εργαστήριο του Συστήματος Διαχείρισης Πληροφοριών του Υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός απάντησε και αμφισβήτησε την αυθεντικότητα του εγγράφου. «Το έγγραφο δεν φέρει ημερομηνία. Σύμφωνα με το έγγραφο, αυτή τη συγκεκριμένη ημέρα, πραγματοποιήθηκαν 152.000 δοκιμές, αλλά στην πραγματικότητα πραγματοποιήθηκαν 112.000 δοκιμές », είπε.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας σημείωσε επίσης ότι οι πίνακες άρχισαν να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον ημερήσιο αριθμό νέων ασθενών από τις 29 Ιουλίου.
Ωστόσο, ο υπουργός αρνήθηκε να παράσχει έναν αριθμό για τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων.

Η επίσημη οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (EHO), αναφέρει ότι το επιβεβαιωμένο περιστατικό που καταμετράνται και ανακοινώνεται ορίζεται ως «ένα άτομο με εργαστηριακή επιβεβαίωση της μόλυνσης Covid-19, ανεξάρτητα από κλινικά σημεία και συμπτώματα».

Τούρκοι γιατροί απάντησαν με οργή στα σχόλια του υπουργού Υγείας, καθώς μαζί με πολλούς υψηλού επιπέδου πολιτικούς της αντιπολίτευσης, καταγγέλουν εδώ και μήνες ότι η Άγκυρα ανακοινώνει λανθασμένα στοιχεία.

Η αποκάλυψη αυτή θα μπορούσε να αυξήσει τα δεινά της τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας πηγή συναλλάγματος και χτυπήθηκε σκληρά από το παγκόσμιο κλείσιμο ταξιδιών την Άνοιξη. Το απόγευμα δε αναμένονται οι αλλαγές στην λίστα των ασφαλών προορισμών από το FCDO και όλα είναι ανοιχτά…

turkey ΤουρκίαςΠέρυσι, σχεδόν 52 εκατομμύρια τουρίστες – εκ των οποίων 45 εκατ. αλλοδαποί-,επισκέφτηκαν την Τουρκία, συγκεντρώνοντας έσοδα 34,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία, και επιτυγχάνοντας ρεκόρ όλων των εποχών. Σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για την τετραετία 2019-2023, στόχος ήταν, πριν την πανδημία, τα 75 εκατ. τουρίστες, με έσοδα 65 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023. Για το 2020 η Τουρκία έλπιζε ότι θα προσελκύσει 58 εκατομμύρια ξένους τουρίστες και θα είχε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, τουριστικά έσοδα.

«Οι προσδοκίες μας για το έτος 2020 ήταν πολύ υψηλές. Θα δούμε σημαντικές μειώσεις σε σύγκριση με τα δεδομένα του 2019 », δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Mehmet Nuri Ersoy στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό NTV. «Εάν δεν υπάρξουν νέες αρνητικές εξελίξεις στις αερομεταφορές, πιστεύουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε έναν αριθμό 15 εκατομμυρίων τουριστών στο τέλος του έτους», είπε. «Και θα περάσουμε τα 11 δισ. δολάρια έσοδα εκτιμώ», πρόσθεσε ο Ersoy.

ksd
adv

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 9,3 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν τη χώρα τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους, κυρίως από τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ουκρανία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία, με 2,2 εκατομμύρια να φτάνουν τον Αύγουστο.

Η Τουρκία είναι ένας από τους λίγους ευρωπαϊκούς προορισμούς που οι Βρετανοί παραθεριστές μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα και η χώρα φιλοξένησε 261.000 επισκέπτες στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Αύγουστο. Μάλιστα οι περισσότεροι βρετανικοί tour operators, με “πρώτη” την Jet2 έχουν προσθέσει πολύ μεγάλη χωρητικότητα μέχρι και το Νοέμβρη.

Η Γερμανία, η οποία διαθέτει μεγάλη τουρκική διασπορά και είναι μια από τις κορυφαίες τουριστικές αγορές της Τουρκίας, ήταν πιο προσεκτική, επιβάλλοντας ειδικές διατάξεις στους Γερμανούς που ταξιδεύουν στα περισσότερα μέρη της χώρας, παρά τις εκκλήσεις των Τούρκων αξιωματούχων για την άρση των περιορισμών.

KSD
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι παγαποντιές της Τουρκίας με τα κρούσματα Covid!!!

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *