Αποκλειστική συνεργασία του ομίλου New York College …

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 

… με την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος(ΕΣΕ).
Ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College κ. Ηλίας Φούτσης και ο Πρόεδρος της ΕΣΕ κ. Αλέξανδρος Κακαβάς υπέγραψαν τα σχετικά πρωτόκολλα συνεργασίας παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του New York Studies κ. Ιωάννας Τσαχάκη και του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΕ κ. Πάνου Κοκκίδη. 
Με την συνεργασία αυτή αναγνωρίζεται όχι μόνο η ηγετική παρουσία του New York College στα εκπαιδευτικά δρώμενα της ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλα και η πολύχρονη επιτυχημένη πορεία του Τομέα Κινηματογράφου του Κολλεγίου.
Εδώ και 15 χρόνια ο Τομέας Film Studies του Κολλεγίου προσφέρει πλήρεις θεωρητικές και πρακτικές σπουδές στη Σκηνοθεσία και γενικότερα στον οπτικοακουστικό χώρο παράγοντας κάθε χρόνο πανελλαδικά τον μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστικών ταινιών με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ. 
Ως πρώτη δράση αυτής της σημαντικής συνεργασίας οργανώνεται ένα εξειδικευμένο σεμινάριο – εργαστήριο (Workshop) με θέμα την Τέχνη και Τεχνική του Σεναρίου. Στο σεμινάριο αυτό κορυφαίοι Σεναριογράφοι – μέλη της ΕΣΕ αποκαλύπτουν και διδάσκουν όλη τη μεθοδολογία συγγραφής και προώθησης Σεναρίων. 
Το σεμινάριο είναι διαρκείας 6 εβδομάδων – 66 διδακτικών ωρών και περιλαμβάνει: 
α. Θεωρητικά Μαθήματα Σεναριογραφίας και προώθησης ενός Σεναρίου 
β. Εργαστήρια (Workshops) συγγραφής ολοκληρωμένων Σεναρίων για κάθε συμμετέχοντα 
γ. Master Classes όπου διακεκριμένοι Σεναριογράφοι παρουσιάζουν τα έργα τους, καταθέτουν την πολύχρονη εμπειρία τους, μιλούν για τις ειδικές απαιτήσεις του επαγγέλματος, συμβουλεύουν σεναριακά τους συμμετέχοντες και απαντούν στις ερωτήσεις και προβληματισμούς τους. 
Στα Θεωρητικά μαθήματα και τα Εργαστήρια θα διδάξουν οι: Σταύρος Αβδούλος, Στάθης Βαλούκος, Κώστας Καπώνης, Βασίλης Κεσίσογλου, Πάνος Κοκκίδης, Έλενα Πριόβολου, Γιάννης Μαρούδας, Γιάννης Ξανθόπουλος, Ρέννα Ρίγγα, Θανάσης Σκρουμπέλος, Έλενα Σολωμού, Θάνος Τσάμπρας, Ηλίας Φλωράκης. Στα Master Classes θα διδαξουν οι: Μανούσος Μανουσάκης, Βασίλης Νεμέας, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Χάρης Ρώμας, Άννα Χατζησοφιά, Αλέξανδρος Κακαβάς και από τον Τομέα Film Studies του New York College Δημήτρης Παναγιωτάτος και Βίκυ Χασάνδρα. 
Το απόλυτο αυτό σεμινάριο Σεναρίου με την έγκυρη σφραγίδα δυο κορυφαίων φορέων στην Παιδεία και τον Πολιτισμό είναι ανοικτό σε κάθε ενδιαφερόμενο – “εραστή” της συγγραφής Σεναρίου αλλα και γενικότερα της δημιουργικής γραφής. 
Η έναρξη προγραμματίζεται για τα τέλη Νοεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College στο Σύνταγμα. 
Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. 
Για περισσότερες πληροφορίες: www.newyorkstudies.gr – www.senariografoi.gr [email protected] και στα τηλεφώνα 210 3242954 και 211 1039800