ksd photo

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 12 ημέρες (!!!) για visa στη Ρωσία, από 48 ώρες μέχρι σήμερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όνειρο ήταν και πάει.
Η πολυαναμενόμενη “ρωσική κάθοδος” για διακοπές στην Ελλάδα, δεν θα πραγματοποιηθεί.
Με επιστολή του, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πριν από λίγο, το ελληνικό visa center, εκτελώντας οδηγίες του ελληνικού προξενείου, ενημερώνει όλους τους διαπιστευμένους tour operator, που διοργανώνουν ταξίδια για Ελλάδα, ότι “αλλάζει ο χρόνος εξέτασης των εγγράφων” και πλέον, από 48 ώρες που ήταν μέχρι πρόσφατα, γίνεται 10+2 ( δύο είναι οι ημέρες υποβολής και αποστολής ) εργάσιμες ημέρες (!!!).
Αυτό σε απλά λόγια σημαίνει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για τους tour operators, ακύρωση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων και δρομολόγηση των Ρώσων τουριστών σε άλλους προορισμούς.
Μάλιστα ο χρόνος των 12 εργασίμων ημερών (πρακτικά μεγαλύτερος από δύο εβδομάδες), σύμφωνα με το e mail του visa center, μπορεί να αυξηθεί έως και σε 30 ημέρες.
visa_center_russiaΗ προθεσμία αυτή πρακτικά σημαίνει ότι οι tour operators, θα πρέπει να σταματούν τις πωλήσεις τουλάχιστον 15 ημέρες, πριν την πτήση, κάτι που είναι ουσιαστικά απαγορευτικό, όχι μόνο για last minute κρατήσεις, στις οποίες στράφεται η ρωσική αγορά εφέτος, αλλά ακόμη και για κανονικές κρατήσεις.
Απόψε κιόλας, μετά την αποκάλυψη αυτή, που όπως πάντα διαβάζετε κατ’ αποκλειστικότητα στο money-tourism.gr, σύσσωμοι οι τουριστικοί φορείς, πρέπει να απαιτήσουν την παραίτηση του διδύμου Ξυδάκη, Μάρδα, από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον πρωθυπουργό.
Πρωθυπουργός, ο οποίος βέβαια τα μεσημέρι στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε σοβαρά την συμβολή του Τουρισμού στην οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με το e mail “Βάσει των πληροφοριών που λάβαμε απο το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Μόσχα, με σκοπό την βελτιστοποίηση της διαδικασίας εξετάσεις των δικαιολογητικών , θα πρέπει να υποβάλετε τα έγγραφα βάσει ημερομηνίας αναχώρησης.
Παρακαλώ ενημερώστε τους πελάτες να έρχονται στα visa center στις ώρες του ραντεβού για να μην υπάρχουν ουρές τις πρωινές ώρες.
Επισης παρακαλώ όπως λάβετε υπόψιν ότι εχει αλλάξει ο χρόνος τις εξέτασης των εγγράφων απο το Γενικό Προξενείο.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις αλλαγές εδώ:
http://greecevac-ru.com/russia/pdf/processing_time_290416.pdf ( σ.σ. στο λινκ αναφέρει ότι ο χρόνος εξέτασης είναι πλέον 10 εργάσιμες χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες υποβολής και αποστολής. Ο χρόνος όμως μπορει να αυξηθεί έως 30 μέρες. Οι αλλαγή οφείλετε στην εισαγωγή των βιομετρικών στοιχείων )

Ευχαριστούμε
Visa center της Ελλαδος”

Και το πρωτότυπο κείμενο του link:

Срок рассмотрения документов в Консульстве составляет минимум 10 рабочих дн ей Консульства, не считая день подачи и срок доставки (для региональных ВЦ).
В случае дополнительных вопросов п аспорт а могут рассматриваться в Консульстве максимум в течение 30 дней.
В связи с переходом на Новую Систему выдачи виз в страны Шенгена срок рассмотрения документов в Консульстве увеличивается. Пожалуйста, подавайте документы на визу
заблаговременно до даты вылета.
Οι τουριστικοί φορείς πρέπει να πάρουν θέση απόψε κιόλας!!!
ΥΓ: Από Δευτέρα θα προχωρήσουμε και σε άλλες αποκαλύψεις…
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *