photo alltours
O κ. Willi Verhuven | Photo Alltours

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Alltours – Ακυρώνει (;) το πρόγραμμα του 2020 για Ρόδο και Κω

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε ακύρωση του καλοκαιρινού προγράμματος 2020 για την Ρόδο και την Κω, φαίνεται να προχωρά ο μεγάλος γερμανικός tour operator Alltours, ο οποίος είναι και ένας από τους πλέον εύρωστους οικονομικά ταξιδιωτικούς οργανισμούς της Γερμανίας.

Ο tour operator με σημερινή επιστολή του στους ξενοδόχους Ρόδου και Κω ενημερώνει για τις συνέπειες της πανδημίας και τονίζει ότι με βάση τις εκτιμήσεις του “…στην σαιζόν 2020 δεν θα έρθουν καθόλου πελάτες Alltours και byebye στον προορισμό σας”.

Καλά πληροφορημένη πηγή του μεγάλου tour operator τόνισε στο money-tourism.gr, ότι είναι πολύ πιθανό σταδιακά και μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν αντίστοιχες εξελίξεις και σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, ενώ έχει ξεκινήσει η επιστροφή χρημάτων προς τους πελάτες που ακυρώθηκαν τα ταξίδια τους, όπως είχε δεσμευθεί η εταιρία.

Τουριστικός παράγοντας που ερωτήθη για την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, σχολίασε σκωπτικά: “Δεν περίμεναν τις συμφωνίες με την κυβέρνηση, σύμφωνα με τις διαρροές και δηλώσεις υπουργών, που θα ολοκληρωθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας και τις οποίες πρόβαλλε μερίδα μέσων ενημέρωσης… Ωστόσο είναι πολύ πιθανό ρόλο στην απόφαση αυτή να διαδραμάτισαν οι εξελίξεις με το voucher στην Ελλάδα, που δημιουργούν αβεβαιότητα και την Condor στην Γερμανία”.

logoΣτην επιστολή που απέστειλε ο Alltours, που είναι ο 5ος μεγαλύτερος tour operator της χώρας, σε Έλληνες ξενοδόχους και την έχει οποία έχει στη διάθεσή του το money-tourism.gr, αναφέρονται τα εξής: “Οι συνέπειες των καταστάσεων έχουν τεράστιες επιπτώσεις στην καλοκαιρινή σαιζόν. Η άγνωστη εξέλιξη της πανδημίας και το ασταθές περιβάλλον που δημιουργήθηκε εμφανίζει υπερβολικές ακυρώσεις – αναβολές, αλλά επίσης και αδιαπραγμάτευτες ακυρώσεις.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Υπολογίζουμε ότι στην σαιζόν 2020 δεν θα έρθουν καθόλου πελάτες Alltours και byebye στον προορισμό σας.

Εμείς θα πρέπει να επιστρέψουμε όλες τις προκαταβολές στους πελάτες μας.

Σας παρακαλούμε ως εκ τούτου να επιστρέψετε έως τις 8 Μαϊου, στο λογαριασμό μας τα ποσά από early boookings που έχετε ήδη λάβει.

alltours
money tourism copyright photo

Παρακαλούμε για την κατανόησή σας στα αναγκαία αυτά μέτρα που και για εμάς είναι δύσκολα και δυσάρεστα.

Δεν έχουμε άλλη δυνατότητα να καλύψουμε τα ανοίγματά μας.

Μετά την λήξη της κρίσης, θέλουμε να ξαναδουλέψουμε και να ενδυναμώσουμε την συνεργασία μαζί σας. Οι υπεύθυνοι συμβολαίων των εταιριών μας, σύντομα θα έλθουν σε επαφή μαζί σας, προκειμένου να συζητήσετε τα συμβόλαια του 2021.

Προκειμένου να αρχίσουν οι κρατήσεις για το Καλοκαίρι 2021, από τον φετινό Μάϊο κιόλας, είναι απαραίτητο να έρθουμε γρήγορα σε μια συμφωνία”.

Την επιστολή υπογράφουν οι δύο εμπορικοί διευθυντές του ταξιδιωτικού πράκτορα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ζητείται να επιστραφούν τα ποσά που αφορούν σε early bookings και όχι σε πάγιες προκαταβολές.

Γ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ: Θα πετάξουμε όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση

kampourisΣε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γιάννη Καμπούρη, γνωστό τουριστικό πράκτορα και αντιπρόσωπο του μεγάλου γερμανικού Tour operator σε Ρόδο, Κω, Αττική και Πελοπόννησο, δήλωσε τα εξής: “Όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ανοίξουν τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις, η πρώτη που θα πετάξει θα είναι η Alltours. Ναι εστάλη η επιστολή ζητώντας την επιστροφή των early bookings και στην οποία αναφέρεται ότι “πιστεύουμε ότι αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση  (We believe that due to the complete current situation Alltours and byebye will not bring any client at all during summer 2020 to your destination), δεν θα έρθουν πελάτες. Θέλω να υπογραμμίσω ότι ο προορισμός με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στηνtravel exchange Alltours, ήταν η Ρόδος, μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, με αύξηση 38%, σε σχέση με πέρυσι που ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Ο τελευταίος προορισμός της Alltours που θα κλείσει θα είναι η Ελλάδα, λόγω των ιδιαίτερων συναισθημάτων του Willi Verhuven, που είναι γνωστός για την αγάπη του στην χώρα“.

Επιχείρηση Turnοver  2019 (σε  εκ. €) Μεταβολή σε σχέση με  2018 σε  %
1 TUI Deutschland 5.807,5 1,0
2 DER Touristik 3.440,0 1,2
3 Thomas Cook 3.360,0 -20,0
4 FTI Group 3.200,0 10,3
5 Aida Cruises 2.110,0 14,1
6 Alltours Flugreisen 1.450,0 0,4
7 TUI Cruises 1.445,0 15,9
8 Schauinsland-Reisen 1.370,0 2,2
9 Hotelplan Suisse (CH) 520,2 -1,3
10 Phoenix Reisen 409,9 9,2

Οι δέκα μεγαλύτεροι operators της γερμανόφωνης Ευρώπης (DACH -Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία) κατά σειρά εσόδων.

Πηγή: fvw

Επιστροφές

Σημειώνεται ότι για όλα τα ταξίδια που ακυρώνονται με αναχωρήσεις μεταξύ 17 Μαρτίου 2020 και 30 Απριλίου 2020, οι επιστροφές στους πελάτες θα γίνουν άμεσα.

Όλοι οι επηρεαζόμενοι πελάτες που έχουν πληρώσει με πάγια εντολή θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για τους πελάτες που πλήρωσαν με πιστωτική κάρτα, έχει ανακοινώσει ο ταξιδιωτικός πράκτορας.

primagel
adv
Tagged

2 σχόλια στο “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Alltours – Ακυρώνει (;) το πρόγραμμα του 2020 για Ρόδο και Κω

 1. ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ.
  ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΟ.
  ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΥΛΑΓΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.
  ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ!!
  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ!!
  ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ!!
  ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ!!
  ΑΛΛΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ!!
  ΠΑΝΤΟΥ ΘΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
  ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ!!
  ΠΡΩΤΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΛΕΟΙΟΠΟΙΗΣΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ!!
  ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΑ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΘΑ ΤΡΩΜΕ!!
  Η ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!
  ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!
  ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!!
  ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ!!
  Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΠΕΙΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!!
  ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΕΟΝ!!
  ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!

 2. Αύξηση πωλήσεων λιτλ, αυτοκίνητα, φοτοφολταοκα. Κτλπ. Ποιος φταίει.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *